• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403051006147
  • خبرنگار : 50184

تدوین پرونده ثبت ملی مهارت سنتی تخمه‌پزی سنقر

تدوین پرونده ثبت ملی مهارت سنتی تخمه‌پزی سنقر

ایسنا/کرمانشاه کارشناس میراث فرهنگی ناملموس اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تدوین پرونده ثبت ملی مهارت سنتی تخمه‌پزی سنقر و داوری آن تا پایان امسال خبر داد.

عزیز مصطفایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شهرت تخمه سنقری در ایران، اظهارکرد: تخمه سنقری یکی از مطرح‌ترین برندهای تخمه در ایران به شمار می‌رود. 

وی افزود: هرچند شرایط آب و هوایی، خاک مناسب و ژنتیک تخمه سنقری باعث شده تا از دیگر تخمه های ایرانی متفاوت باشد، اما نوع مهارت پخت این نوع تخمه نیز طعم خاصی به آن بخشیده است. 

کارشناس میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه تصریح کرد: مردم سنقر در گذشته از روش مخصوصی برای پخت تخمه استفاده می‌کردند، به این شکل که تخمه‌ها را روی صفحه‌ای ساج مانند می‌ریختند و با مهارت خاصی روی آن تفت داده می‌شد. 

وی با بیان اینکه این شیوه تخمه پزی امروزه کمرنگ شده، عنوان کرد: در حال حاضر برخی از کسانی که این پیشه را در سنقر دارند، به دستگاه‌های جدید برای پخت تخمه روی آورده‌اند، لذا به دنبال این هستیم که آئین خاص تخمه پزی به روش سنتی را در سنقر به ثبت ملی برسانیم تا مانع از فراموشی این مهارت سنتی شویم. 

مصطفایی یادآور شد: در این راستا از سال گذشته گردآوری مستندات و اطلاعات مربوط به مهارت سنتی تخمه پزی سنقر را شروع کردیم و خوشبختانه پرونده آن تدوین شده است. 

به گفته این مسئول، پرونده ثبت ملی مهارت سنتی تخمه پزی سنقر تا پایان امسال در شورای ثبت آثار ملی کشور داوری خواهد شد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha