عزیز مصطفایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شهرت تخمه سنقری در ایران، اظهارکرد: تخمه سنقری یکی از مطرحترین برندهای تخمه در ایران به شمار میرود.
وی افزود: هرچند شرایط آب و هوایی، خاک مناسب و ژنتیک تخمه سنقری باعث شده تا از دیگر تخمه های ایرانی متفاوت باشد، اما نوع مهارت پخت این نوع تخمه نیز طعم خاصی به آن بخشیده است.
کارشناس میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه تصریح کرد: مردم سنقر در گذشته از روش مخصوصی برای پخت تخمه استفاده میکردند، به این شکل که تخمهها را روی صفحهای ساج مانند میریختند و با مهارت خاصی روی آن تفت داده میشد.
وی با بیان اینکه این شیوه تخمه پزی امروزه کمرنگ شده، عنوان کرد: در حال حاضر برخی از کسانی که این پیشه را در سنقر دارند، به دستگاههای جدید برای پخت تخمه روی آوردهاند، لذا به دنبال این هستیم که آئین خاص تخمه پزی به روش سنتی را در سنقر به ثبت ملی برسانیم تا مانع از فراموشی این مهارت سنتی شویم.
مصطفایی یادآور شد: در این راستا از سال گذشته گردآوری مستندات و اطلاعات مربوط به مهارت سنتی تخمه پزی سنقر را شروع کردیم و خوشبختانه پرونده آن تدوین شده است.
به گفته این مسئول، پرونده ثبت ملی مهارت سنتی تخمه پزی سنقر تا پایان امسال در شورای ثبت آثار ملی کشور داوری خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات