• سه‌شنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403050905540
  • منبع : پژوهشگاه نیرو

گام فناوران کشور در مسیر صیانت از منابع تولید برق

گام فناوران کشور در مسیر صیانت از منابع تولید برق
عکس تزیینی است

آزمایشگاه برچسب انرژی دستگاه ماینر با هدف صیانت از منابع تولید برق کشور و جلوگیری از هدر رفت انرژی و ممانعت از ورود ماینرهای دست دوم و مستهلک به کشور در پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا، محسن ظهیر جوزدانی، عضو هیئت علمی گروه پژوهشی فناوری اطلاعات و ارتباطات پژوهشگاه نیرو و مسئول آزمایشگاه برچسب انرژی دستگاه ماینر، گفت: انجام آزمون و صدور برچسب انرژی برای دستگاه ماینر وارداتی مطابق با استاندارد ملی ۲۲۸۰۰، کنترل ماینرهای ساخت داخل، بررسی نقاط ضعف و قوت استاندارد ملی ۲۲۸۰۰ و مشارکت در ارتقاء و بهبود این استاندارد ملی، از جمله اهداف راه‌اندازی این آزمایشگاه است.

وی در خصوص مزایای راه‌اندازی این آزمایشگاه، افزود: ارتقای بهره‌وری ماینرها و مزارع استخراج رمزارز در کشور و ممانعت از بکارگیری دستگاه‌های ماینر مستهلک و غیراستاندارد، ارائه اطلاعات قابل اعتماد به مدیران صنعت برق به منظور تحلیل و تصمیم‌گیری و پاسخ به نیازهای روز وزارت نیرو، از دیگر مزایای راه‌اندازی این آزمایشگاه به شمار می‌آید.

ظهیر اظهار کرد: این پروژه شامل دو مرحله بود که در مرحه اول مطالعات و تعیین مشخصات فنی و قیمت تجهیزات و در مرحله دوم طراحی آزمایشگاه، خرید تجهیزات و اقدامات و مستندات لازم برای اخذ گواهی استاندارد ۱۷۰۲۵ انجام شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه نیرو افزود: اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵ برای آزمایشگاه برچسب انرژی دستگاه ماینر به دلیل ایجاد امکان همکاری با سازمان استاندارد، گمرک و واردکنندگان دستگاه‌های ماینر حائز اهمیت زیادی است. این استاندارد درحقیقت یک سیستم برای تضمین اعتبار نتایج آزمایشگاه‌ها است که هم اکنون این سیستم در آزمایشگاه ماینر پژوهشگاه نیرو استقرار یافته است.

ظهیر در خصوص مزیت کلی و خصوصیت منحصر به فرد این آزمایشگاه برای صنعت برق گفت: با توجه به رشد چشمگیر بازار فناوری بلاکچین و قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها، وزارت نیرو برای کنترل هجوم افراد به سمت راه‌اندازی ماینرها و به تعادل رساندن عرضه و تقاضای برق کشور، هزینه برق مصرفی مزارع مجاز را چندین برابر مصرف خانگی تعیین کرده است. همچنین این وزارتخانه سعی کرده اثر اضافه شدن دستگاه‌های ماینر به شبکه برق را بررسی کرده و برای رفع اثرات مخرب آن راهکارهایی ارائه دهد.

به نقل از پژوهشگاه نیرو، وی ادامه داد: برای این منظور به کمک سازمان ملی استاندارد، دو استاندارد ملی ۲۲۸۰۰ و ۲۲۸۴۰ به ترتیب در زمینه برچسب انرژی دستگاه‌های ماینر و کیفیت توان آنها تدوین و منتشر شد و از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، تنها دستگاه‌های ماینر دارای برچسب انرژی A و B می‌‎توانند از گمرک به داخل کشور وارد شوند. لذا لازم است که تعدادی آزمایشگاه معتبر برای صدور گواهی برچسب انرژی در کشور وجود داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha