علیرضا کبیری در گفتوگو با ایسنا، در آستانه ۹ مردادماه روز ملی اهدای خون، اظهار کرد: شعار پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان انتقال خون ایران، «نیم قرن اهدای خون اهدای زندگی» نامگذاری شده است.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم در خصوص باورها و تصورات اشتباهی که در مورد اهدای خون وجود دارد، عنوان کرد: تعدادی از داوطلبین اهدای خون به دلیل اینکه اهدای خون برای آنها ضرر دارد و یا اینکه خون دریافتی کیفیت و استاندارد لازم را برای تزریق به بیماران ندارد، موفق به اهدای خون نمیشوند.
کبیری در رابطه با معافیتهای موقت و دائمی از اهدای خون ادامه داد: افرادی که سابقه ابتلا به بدخیمیها یا جراحی قلب باز دارند و یا مبتلا به اختلالات انعقادی هستند به طور دائمی از اهدای خون معاف میشوند.
وی در پاسخ به این که چرا شخصی که حجامت کرده نمیتواند خون اهدا کند، افزود: در برخی پروسههای درمانی و تشخیصی احتمال انتقال بیماریهای منتقل از راه خون همچون هپاتیت B و C، ایدز وجود دارد از جمله؛ آنژوگرافی، آندوسکوپی و حجامت، لذا با هدف حفظ حداکثر سلامت و ایمنی خونهای اهدایی، این دسته از افراد نیز به مدت یکسال از اهدای خون معاف هستند
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم در خصوص راهکارهای کاهش غلظت خون، بیان کرد: به جرأت میتوان یکی از مهمترین و شاخصترین راههای کاهش غلظت خون را اهدای مستمر خون معرفی کرد.
وی در پاسخ به سوال که چرا آزمایشات قند و چربی بر روی نمونههای اهدایی انجام نمیشود، یادآور شد: یکی از شرایط اهدای خون صرف حتما وعده غذایی یک تا دو ساعت قبل از اهدای خون است، بنابراین انجام این آزمایشات که یکی از مهمترین شرایط آن ۱۲ ساعت ناشتایی است در هنگام اهدای خون رعایت نمیشود.
کبیری یادآور شد: افراد دیابتی هم میتوانند در صورتی که قند آنها کنترل شده باشد یا گرفتار عوارض ناشی از بیماری دیابت مانند بیماریهای قلبی- عروقی و کلیوی نشده باشند، خون اهدا کنند.
وی در پایان گفت: داوطلبین میتوانند با صرف وعده غذایی، مایعات فراوان قبل و بعد از اهدای خون، داشتن استراحت کافی، داشتن شرایط روحی و جسمی، عدم بیماریهای زمینهای و مصرف برخی داروها جهت اهدای خون به مراکز دوگانه ما مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات