به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان، «هانس گروندبرگ» فرستاده سازمان ملل به یمن رایزنیهای خود با طرف آمریکایی را جهت بررسی چالشهایی که مانع از میانجیگریها در یمن میشود، گسترش داد.
از سوی دیگر احتمال میرود، تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن تلاشهایی را برای «تروریستی» خواندن جنبش انصارالله یمن و اعمال تحریمهای اقتصادی علیه آن آغاز کند. هدف لیندرکینگ از این تحرکات، اعمال محدودیتهای اقتصادی بیشتر بر صنعاء است که میتواند توافق اقتصادی صنعاء-ریاض را مختل کند.
اما دفتر گروندبرگ در بیانیهای تاکید کرد که او با برخی مقامات ارشد آمریکایی درباره تحولات اخیر یمن با توجه به توافق کاهش تنش میان صنعاء و ریاض دیدار و گفتگو کرده و به بررسی راههایی برای حمایت از یک عملیات سیاسی فراگیر جهت حلوفصل اختلافات پرداخته و واشنگتن را به حمایت از تلاشهای سازمان ملل برای اجرای بندهای توافق مربوط به ابعاد انسانی و اقتصادی تشویق کرد.
گروندبرگ به اقدامات جاری جهت ازسرگیری صادرات نفت در چارچوب توافق کاهش تنش اقتصادی پیوست و هیاتی از دفتر او با حضور در استان نفتخیز «حضرموت» در شرق یمن با «رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاستی یمن که از ۲ روز قبل به توصیه عربستان سفری به شهر «المکلا» پایتخت این استان داشته، دیدار کرد.
برخی منابع سیاسی نزدیک به دولت مستعفی یمن در عدن به «الاخبار» گفتند، سفر این هیات در چارچوب اقدامات بینالمللی برای رسیدن به توافقی درباره صادرت نفت یمن انجام شد که پیشبینی میشود طی چند روز آینده اعلام شود.
برخی منابع اقتصادی آگاه در صنعاء در گفتگو با «الاخبار» افشا کردند که مذاکرات میان صنعاء و ریاض ادامه داشته و بر امضای توافقی الزامآور میان ۲ طرف متمرکز است که موجب ازسرگیری تولید و صادرات نفت و گاز یمن در مقابل پرداخت حقوق طبق سازوکارهای مورد توافق شود.
این منابع افزودند، هیات سازمان ملل نظارت بر اقدامات مربوط به ازسرگیری صادرات را بر عهده دارد و این توافق شامل اختصاص بخشی از درآمدهای نفتی به استانهای تولیدکننده آن و در راس آنها حضرموت است.
پیشتر شرکت هواپیمایی صنعاء توافق درباره ازسرگیری پروازهای تجاری میان فرودگاه بینالمللی صنعاء و فرودگاه قاهره را برای اولین بار پس از سالها با ۲ پرواز روزانه و نیز افزودن پروازهای مستقیم میان صنعاء و هند با ۲ پرواز در هفته در مرحله ابتدایی و افزایش تعداد آنها در صورت نیاز اعلام کرد.
پیش از این وزارت حملونقل دولت صنعاء در بیانیهای افشا کرد که اقداماتی برای ایجاد مقاصد جدید پروازی شامل ترکیه، عربستان، عمان و اتیوپی آغاز شده است.
همزمان نیروی دریایی دولت صنعاء در پاسخ به حملات جنگندههای آمریکایی و انگلیسی به منطقه «الزبیر» در جزیره یمنی «کمران» در دریای سرخ و تشدید حملات هوایی آنها به فرودگاه حدیده، حملات خود علیه رزمناوهای آمریکایی و انگلیسی را در دریای سرخ افزایش داده است.
برخی منابع در نیروی دریایی یمن به «الاخبار» گفتند، شرایط نظامی در دریای سرخ از بامداد شنبه دوباره دچار تنش شده و نیروی دریایی آمریکا در ۲ روز گذشته با حملات تلافیجویانه مواجه بوده و عملیاتهایی که اخیرا علیه کشتیهای آمریکایی انجام شدند، ویژه بودند.
همچنین فرماندهی تروریستی مرکزی آمریکا (سنتکام) با انتشار بیانیهای در پلتفرم «ایکس» اعلام کرد با حمله گسترده یمن مواجه شده است. سنتکام در ادامه نیز مدعی شد که ۶ فروند پهپاد یمنی را در دریای سرخ رهگیری کرده و ۳ فروند شهپاد یمنی را نیز رهگیری و منهدم کرده است.
دادههای اطلاعاتی در صنعاء حاکی از این است که نیروهای دولت صنعاء از تعداد زیادی پهپاد و قایق جنگی علیه کشتیهای آمریکایی استفاده کرده و در پیامی برای نیروی دریایی این کشور تاکید دارند که سایر ناوشکنهای باقی مانده آمریکا و انگلیس در منطقه را هدف قرار میدهند.
انتهای پیام
نظرات