• شنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403050603278
  • خبرنگار : 50123

گندمکارانی که حالشان خوش نیست

گندمکارانی که حالشان خوش نیست

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این روزها فصل برداشت گندم است، کشاورزانی که ماه‌ها تلاش کرده و اکنون دسترنج خود را برداشت می‌کنند، کسانی که تنها درآمدشان وابسته به این شغل است.

به گزارش ایسنا، گندم از جمله محصولات اساسی است، محصولی که بیشترین استفاده را در میان مردم داشته و جزو محصولات استراتژیک به شمار می‌رود.

در گرمای هوا که هر کس مشغول کسب درآمد برای گذران زندگی است، کشاورزان گندمکار در برق آفتاب مشغول برداشت گندم هستند، کسانی که محصولشان نقش مهمی در سفره مردم دارد. کشاورزانی که ماه‌ها تلاش کرده و این روزها دسترنج خود را درو می‌کنند، تنها درآمدشان از طریق کشاورزی می‌گذرد، بنابراین نباید با درو شدن محصول، مشکلاتشان نادیده گرفته شود.

مشکلات گندمکاران

عباسیان، یکی از کشاورزان گندمکار گفت: مشکلی که کشاورزان گندمکار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند بحث نهاده‌ها و قیمت تمام شده حدود ۲۳ هزار تومانی برای کشاورز است، این در حالیست که قیمت تضمینی خرید گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.

این کشاورز بیان کرد: در کنار این مشکلات تحویل گندم به اداره غله است که برای کیفیت گندم بهانه‌های مختلف می‌تراشند، به یاد دارم یک سال گندم خارجی کشت کردم، گندمی که عملکرد بالایی داشت اما اداره غله از تحویل گندم برداشت شده خودداری کرد.

عباسیان ادامه داد: زمینی که گندم کشت می‌کنم میانگین پنج تن در هکتار است که با در نظر گرفتن دستمزد و اجاره کمباین‌ها مقرون به صرفه نیست.

وی بیان کرد: قطعی برق معضل بزرگی برای کشاورز است، بسیاری از گندم‌های ما به همین دلیل از بین رفت، یعنی زمان آبیاری برق قطع می‌شد و دوره آبیاری ما اگر هفت روزه بود به ۱۰ روز می‌رسید.

این کشاورز در مورد پرداخت مطالبات، تصریح کرد: سال گذشته کمی دیر مطالبات گندمکاران پرداخت شد امیدواریم امسال به موقع پرداخت شود.

عباسیان در ادامه گفت: مسئولان تلاش خود را می‌کنند گرچه مشکلات بسیار زیاد است، زیرا گندم محصولی است که با ارگان‌های مختلف در ارتباط بوده به همین دلیل همکاری لازم با جهاد کشاورزی انجام نمی‌شود، اکنون اداره غله بهانه‌های مختلف برای تحویل گندم می‌آورد.

پرداخت دیرهنگام مطالبات

مرادی، دیگر کشاورز گندمکار گفت: با درنظر گرفتن هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت، کشت گندم صرفه‌ای ندارد.

این کشاورز بیان کرد: هزینه‌ها بسیار بالاست، منتها کشاورز مجبور است که به کشت گندم روی آورد، چون کمبود آب وجود دارد، وگرنه هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت بالاست اما شغل یک کشاورز تنها کشاورزی است و از این طریق زندگی خود را می‌گذراند.

مرادی با اشاره به کشت گندم از رقم پیشگام، گفت: برداشت گندم در هر هکتار و در مزارع مختلف، متفاوت است، در مزرعه ما برداشت حدوداً پنج تن در هکتار است، اما برخی مزارع وضعیت بهتری داشته و عملکرد بالاتری دارند.

این کشاورز افزود: مطالبات گندم پرداخت می‌شود اما دیر، البته مسئولان امر کمک می‌کنند، منتها در مجموع صرفه‌ای ندارد.

مرادی بیان کرد: خدمات کشت بسیار بالاست مثلا هزینه هر جریب ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، مخصوصاً امسال که آفتی به نام پاخوره گندم به مزارع خسارت وارد کرد که باتوجه به گران بودن سموم، مجبور به استفاده بودیم.

این کشاورز تاکید کرد: اگر هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت درنظر گرفته شود، باتوجه به قیمت خرید تضمینی برای ما صرفه‌ای ندارد، چون یک سال همه تلاش و سرمایه را صرف این محصول می‌کنیم که با این قیمت به صرفه‌ نیست.

وی بحث کمبود آب و توزیع نکردن به موقع کود را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: شرکت خدمات حمایتی کود و سم را تامین می‌کند اما توزیع آن زمان‌بر است و مقدار کمی در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد، در حقیقت قیمت سم و کود بالاست، مثلا هزینه گوگرد برای هر هکتار گندم تقریبا یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

مطالبات گندمکاران به صورت متمرکز پرداخت می‌شود

یزدان یگانگی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه خرید تضمینی گندم در چهارمحال و بختیاری از اوایل تیرماه آغاز شد، اظهار کرد: هم اکنون بالغ‌ بر ۱۶ هزار تن گندم در ۲۰ مرکز خرید از کشاورزان خریداری شده است.

وی با بیان اینکه مطالبات کشاورزان به صورت متمرکز پرداخت می‌شود، گفت: سامانه‌هایی که اطلاعات کشاورزان در آن‌ها ثبت می‌شود، مطالبات کشاورزان را به صورت متمرکز و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پرداخت می‌کنند چراکه بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مطالبات کشاورزان سایر استان‌ها پرداخت شده است، در حالی که فصل خرید تضمینی گندم در چهارمحال و بختیاری اخیراً آغاز شده و همین موجب علت تاخیر مطالبات گندمکاران است.

وی عنوان کرد: از تمام کشاورزانی که گواهی تایید در سامانه بهره‌مندی دارند و توسط سازمان جهاد کشاورزی تایید شده‌اند، گندم به ازای هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می‌شود.

چندی پیش روح‌الله سعیدی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: برداشت گندم از سطح ۶۰ هزار هکتار از اراضی استان که شامل ۲۰ هزار هکتار گندم آبی و ۴۰هزار هکتار گندم دیم است شروع شده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۰۰ هزارتن گندم در استان تولید شود.

سعیدی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار گندم دیم که تحت پوشش طرح جهش دیم در دیم‌زارها بوده است ۴۰۰ کیلوگرم گندم برداشت شود، ادامه داد: این مقدار نسبت به سال گذشته ۲۵۰ کیلوگرم افزایش تولید در هر هکتار را نشان می‌دهد و گندم آبی از هر هکتار ۴۷۰۰ کیلوگرم برداشت می‌شود.

وی عنوان کرد: ارقامی که در اراضی دیم کشت می‌شوند شامل هما، صدرا، باران، واران، ریژا و سرداری و ارقام آبی هم شامل پیشتاز، حیدری و میهن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۳:۲۸

با سلان کاش به جای اینکه در مورد میزان تولید گندم صحبت بشه در مورد دلیل عدم پرداخت مطالبات گندم کاران و راه چاره صحبت کنید چقدر دیگه باید صبر کنیم؟ چون روستاییان افرادی سازش کار هستند باید حقشون رو به موقع ندن و در حقشون ظلم بشه........

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۳:۴۴

خواهشن پول کشاورزان پرداخت کنید گناه دارن خودت می دونی مردم بلوچ بدبخت هستن راه چاره‌ای ب جز کشاورزی ندارن

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۳:۴۸

آقا به قرآن ۹ هکتار گندم کاشتم و دولت هم پولمون رو داد ولی طلب و قرضم که برای کشت گرفته بودم رو پس دادم، الان ۶ مرداد فقط ۱۰ میلیون تو جیبم مونده موندم امسال با کدوم پول میخوام گندم بکارم ودر طول این یک سال رو به روم زن و بچه ام رو چی بدم بخورن

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۴:۰۸

من یک کشاورزم هنوزازبرج دوگندم تحویل دادم یک ریال نگرفتیم این سی درصدوهفتاددرصدکجاست

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۴:۲۰

باسلام. کشاورز فقط باید زنده بماند .نه اینکه زندگی کند. ما کشاورزان بدبختهای جامعه هستیم .

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۱۱

درود ۴۸ روز گندم دادم واکنون سه روزه سنگ کلیه اومده حالب مسدود وفشار خون ۱۹ حتی پول دکترم نداریم

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۴:۳۰

با سلام اگر اگر از یک کشور بیگانه ی‌خواستیم گندم بخریم آیا برای پرداخت آن هم اینطور بود یا با دلاری ۴۰ هزار تومان ببینید بعد می‌گویید ی‌خواهیم به اقتصاد ۸ درصدی برسیم و وابستگی نفت را کم کنیم چطور شما الان باید با این کارهایی کشاورزی را تقویت کنید که بتوانیم از وابستگی به درآمدهای نفتی را کم کنیم ه شعار که نمی‌شود کار کرد

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۵:۲۷

مرغوبترین گندم گلستان پولش نداد۱۷۵۰۰ با هکتار میانگین ۳تن بصرف نیست کم گندم ۲۵ میشود

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۰۲

سلام من یازده هکتارزمین داشتم باآب شورگندم کاشتم هکتاری دوتن داده الان حساب کردم باهفده وپونصد۶۵میلیون بایدمن ازجایی قرض کنم بدم تاسربه سربشم

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۰۹

حاصل یک سال تلاش کشاورزان گندم کار خوزستان الان ۴ماه گذشت هیچ کسی جواب گو چرا پول گندم ماه نمیدین چرا اگر وام بانک بود هم مسئولین به بانک میگفتن صبور باش سود روزشمار دیرگرد حکم جلب ولی پول کشاورزان بدون سود وقتی کاشت نقد کارت باید گندم خودمان ۲برابر سهمیه بندی بفروشن خودمون چرا اون موقع صبری درکار نیست

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۶ ۱۷:۱۷

پارسال یکماه طول کشید امسال سه ماهه این هفته آن هفته می کنند،بانک کشاورزی به جای پرداخت تسهیلات به کشاورز،وام جعاله،فروش اقساطی،کارت اعتباری می دهد به کسانی که معدل دارند

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۷ ۱۵:۳۶

خودتان رو یه روز جای کشاورز بگذارید چقد مردم باید صبر کننن طلب کشاورزان رو پرداخت کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۷ ۱۶:۰۶

کشاورز بی کس هست اکنون یک ماه نیم هست گندم تحویل دادیم فقیط ۳۰ درصد قیمت آن پرداخت کردید