فرزین رضا زاده با اشاره به در پیش رو داشتن روزهای گرم سال برای پیشگیری از گرمازدگی هماستانیها در ایام گرم سال توصیه هایی را ارائه داد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اورژانس استان، این توصیه ها عبارت است از: کودکان یا سالمندان را در وسیله نقلیه پارک شده خاموش، نگه ندارید.
- در محیط بیرون، در سایه قرار بگیرید.
- از انجام فعالیت بدنی سنگین پرهیز کنید.
- به طور منظم مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.
- خانه های خود را خنک نگه دارید. در طول روز پنجره ها را ببندید و در صورت تابش آفتاب به داخل منزل کرکره ها را پایین بکشید.
- از رفتن به محیط بیرون در طول گرم ترین ساعات روز خودداری کنید.
- دوش یا حمام آب سرد بگیرید.
- از لباس های سبک، گشاد و به رنگ روشن از جنس الیاف طبیعی استفاده کنید.
- اگر مجبور به رفتن به محیط بیرون هستید، از کلاه لبه دار بزرگ و عینک آفتابی استفاده کنید.
- به دیگران کمک کنید. اگر فردی را می شناسید که در خطر گرمازدگی قرار دارد، به او کمک کرده و از او حمایت کنید. باید از افراد سالمند و بیمارانی که تنها زندگی می کنند دست کم روزانه یک بار عیادت کرد.
- اگر خودتان یا اطرافیانتان احساس خوبی ندارید، در صورتی که احساس گیجی، ضعف، اضطراب، تشنگی شدید یا سردرد دارید، سعی کنید از دیگران کمک بگیرید، در اسرع وقت به مکان خنکی بروید و درجه حرارت خود را اندازه بگیرید.
- در مدت زمانی که منتظر رسیدن کمک پزشکی هستید، فرد گرمازده را به محل خنکی ببرید و او را در وضعیت خوابیده و پاها و لگن او را در سطحی بالاتر قرار دهید.
لباسهای او را از تن خارج کرده و بخش های انتهایی بدن او را خنک کنید. کیسه آب سرد را روی گردن، شانه و کشاله ران او قرار دهید، به طور مرتب او را باد بزنید و آب سرد ( ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد) را به بدن او اسپری کنید. درجه حرارت بدن او را اندازه بگیرید.
از دادن هرگونه داروی تب بر مانند «استامینوفن» به فرد خود داری کنید. اگر فرد فاقد هوشیاری است، او را به پهلو بخوابانید.
گرمازدگی میتواند یک حالت تهدید کننده حیات باشد و بیمار گرمازده باید سریعا به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.
انتهای پیام
نظرات