• سه‌شنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: تشکل‌های دانشجویی
  • کد خبر: 1403050201334
  • خبرنگار : 71974

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور در گفت‌وگو با ایسنا:

رسالت معاونت‌فرهنگی دانشگاه‌ها باید حمایت از انجمن‌های علمی باشد/ ضرورت حمایت از نخبگان در دولت چهاردهم

رسالت معاونت‌فرهنگی دانشگاه‌ها باید حمایت از انجمن‌های علمی باشد/ ضرورت حمایت از نخبگان در دولت چهاردهم

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور گفت: رسالت معاونت های فرهنگی دانشگاه‌ها و معاونت فرهنگی وزارت علوم باید حمایت حداکثری از تشکل های علمی باشد که این مهم در برخی دانشگاه‌ها انجام شده و در برخی دیگر به وقوع نپیوسته است.

پدرام همتی، دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور و انجمن شیمی دانشگاه رازی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی اظهار کرد: در خصوص انجمن ها و اتحادیه های علمی دانشجویی باید عرض کنم که متخصص ترین، متعهد ترین، نخبه ترین، دلسوزترین و در عین حال مظلوم ترین قشر دانشجویان کشور در این تشکل های علمی فعالیت می کنند. خوشبختانه با وجود چنین افرادی به ویژه در چند سال اخیر شاهد حرکاتی نوین و ارزشمند در تشکل های علمی بوده ایم که قطع به یقین با توجه مسئولان و به ویژه دولت جدید شاهد شکوفایی هر چه بیشترشان خواهیم بود.

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور تصریح کرد: رسالت معاونت های فرهنگی دانشگاه ها و معاونت فرهنگی وزارت علوم می بایست حمایت حداکثری از تشکل های علمی باشد که این مهم در برخی دانشگاه ها انجام شده و در برخی دیگر به وقوع نپیوسته است.

وی افزود: ضمن تشکر از تلاش های کلانتری، معاون فرهنگی وزارت علوم قابل ذکر است که نگرش های متفاوتی در خصوص تشکل های علمی وجود دارد که متاسفانه این تعداد هم اکنون نسبت به دوره های گذشته کاهش قابل توجه داشته است.

همتی بیان کرد: در کنار افرادی که دغدغه مند و خوش فکر هستند و بعنوان مدیران بالادستی انجمن ها و اتحادیه ها فعالیت دارند اما متاسفانه افرادی نیز با نگرش ها و دیدگاه های مخالف با منافع تشکل های علمی وجود دارند که مانع پیشرفت هستند.

وی افزود: مسلما اگر مدیری توانمند و دلسوز باشد اما اطرافیان وی عمدا یا سهوا با وی همراه نباشند موفقیتی حاصل نمی شود. اهمیت و پتانسیل انجمن ها و اتحادیه ها به خوبی بیانگر سختی کار معاونین و مدیران فرهنگی و کارشناسان در حمایت از آن هاست؛ اما این ها دلیل بر کم آوردن در مقابل سختی کار نیست.

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور بیان کرد: متاسفانه گاهی شاهد دخالت های خارج از چارچوب قانون و اساسنامه های مرجع در ترکیب انجمن ها و اتحادیه ها هستیم. هر کدام از انجمن ها و به ویژه اتحادیه ها دارای اساسنامه داخلی تابع اساسنامه معیار وزارت علوم هستند اما جای نگرانی دارد که تفسیرهای شخصی و جانبدارانه لطمه های بزرگی به تشکل های علمی زده اند.

همتی بیان کرد: متاسفانه در برخی جابجایی ها در انجمن ها و اتحادیه ها مواردی از دخالت فراتر از اعضای مجمع به گوش می رسد که اگر صحت داشته باشد جای تأسف بسیار دارد. طبیعتا هیچ عقل و منطقی نمی پذیرد که مجموعه ای که در مسیر درست و پیشرفت قرار دارد با ایجاد تغییرات بی مورد آن را به مسیر دیگری هدایت کنیم.

وی ادامه داد: در برخی موارد مجامع انجمن ها و اتحادیه ها که شکل دهنده اصلی تشکل های علمی هستند در حالیکه خواهان تغییر یا عدم تغییر خاصی باشند که در جهت پیشبرد و حرکت رو به جلو باشد اما برخلاف انتظار، نظرات آنان نه تنها لحاظ نشده؛ بلکه گوش شنوایی برای آن نیز وجود ندارد. این یک بدعت ناروا است که قطعا در بلندمدت آسیب های جدی به دنبال دارد.

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور عنوان کرد: حضرت علی(ع) فرمایشی دارند؛ هیچ انسان عاقل و خردمندی از مشاوره بی نیاز نمی گردد. عدم توجه به نظرات دیگران و استبداد به رای، یکی از خطرناک ترین چیزهایی است که ممکن است یک مدیر به آن گرفتار شود. 

همتی معتقد است هیچگاه یک مربی که در تیمش موفقیت بدست آورده و در روند رو به جلو قرار دارد را جابجا نمی کنند، اگر این تغییرات در جهت پیشرفت است نبایستی خلاف نظرات مجامع انجمن ها و اتحادیه ها باشد و اگر ریشه در مسائلی دیگر دارد باید شفاف بیان شود. تصمیمات برای انجمن ها و اتحادیه ها باید توسط خود دانشجویان و مجامع اتخاذ گردد نه خارج از چارچوب آن.

وی بیان کرد: این درست نیست که در جلسات و با حضور دانشجویان از اهمیت نظرات آنان در تشکل های علمی و مستقل بودن تشکل ها از تصمیمات شخصی صحبت کرده اما رفتار دیگری از خود بروز دهیم. مگر نه اینکه همه ما در یک کشتی هستیم و هدفمان سربلندی پرچم و آب و خاکمان است؟! این گونه رفتارها نه تنها موجب پسرفت تشکل های علمی شده بلکه بسیاری از نخبگان را از فضای خدمت به کشور دور می‌سازد.

دبیر سابق اتحادیه علمی دانشجویی شیمی کشور عنوان کرد: انجمن ها و اتحادیه ها مکان آزمون و خطا و سلایق شخصی نیست که مدیریت آن ها را به هر فرد یا افرادی بسپاریم و به امان خدا رها کنیم و در نهایت نیز در قبال این تصمیمات پاسخگو نباشیم. اگر دغدغه کشور را داریم و به دنبال پیشرفت هستیم بهتر است مسیر مقابل تشکل های علمی را سنگلاخی و پر دست انداز نکنیم بلکه تا حد توان به هموار کردن آن بپردازیم.

همتی با بیان اینکه امیدوارم تشکل های علمی که همواره از سالم ترین مجامع دانشجویی بوده اند از آسیب ها مصون مانده و به مسیر خود ادامه دهند،‌گفت:  ضمن تشکر از تمامی فعالین علمی دانشجویی زحمتکش و پرتلاش و خادم کشور از دولت جدید درخواست حمایت و پشتیبانی ویژه از این بدنه نخبگانی بعنوان زمینه سازان پیشرفت کشور را دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha