مهدی آرپناهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ۲۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی تیران و کرون به کشت موسیر اختصاص یافته که در باب میزان سطح رتبه اول استانی و کشوری را دارد.
وی افزود: در حال حاضر با وضع موجود اراضی زیر کشت، سالانه ۲۰۰۰ تن موسیر تولید و به دیگر کشورها صادر میشود.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون، این شهرستان در باب میزان تولید موسیر هم رتبه اول کشور را دارد اما آنچه زمینه توسعه را باز هم فراهم میکند ارائه تسهیلات بانکی و خرید تضمینی محصولات تولیدی بوده که سرمایهگذاران تلاش بیشتری داشته باشند.
آرپناهی اضافه کرد: محصول تولید شده علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای همسایه صادر میشود که ایجاد زمینه صادرات بدون واسطه را هم افزایش داده و منفعت سرمایهگذاران بیشتر خواهد شد.
وی معتقد است اگر زیرساخت و امکانات برای فرآوری این محصول فراهم شود علاوه بر ایجاد شغل جدید ارزش افزوده هم ایجاد کرده و ارزآوری آن هم بیشتر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون یادآور شد: توزیع تسهیلات بانکی ارزانقیمت در این بخش رشد نقدینگی سرمایهگذاران برای تلاش بیشتر را به همراه خواهد داشت.
آرپناهی کاشت موسیر در مناطق کم آب را به صرفه دانست و اظهار کرد: تغییر الگوی کشت لازم بوده و با کاشت چنین محصولاتی، محیطِ طبیعی و اینگونه دارویی نیز حفظ میشود.
وی طول زمان برداشت را یک شاخصه برای کشت این محصول بیان کرد و گفت: تمرکز بر یک زمان مشخص برای برداشت وجود ندارد و کشاورزان در مدت دو ماه کار را انجام خواهند داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون، ادامه داد: با توجه به رقابتی بودن تولید محصول از بذر امکان برداشت تا ۳۰ تن در هکتار وجود دارد.
به گفته آرپناهی کشت گیاهان دارویی مثل موسیر در این منطقه رشد داشته و حرکت خوبی از سوی مردم در این مسیر انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات