• دوشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403050100370
  • خبرنگار : 50214

در نشست با خبرنگاران اعلام شد؛

بیش از نیمی از مشترکان یزدی مطابق الگو برق مصرف می‌کنند

بیش از نیمی از مشترکان یزدی مطابق الگو برق مصرف می‌کنند

ایسنا/یزد مدیر عامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به وجود افزون بر ۷۸۷ هزار مشترک این شرکت در استان، مصرف برق بیش از نیمی از آنها را مطابق الگوی مصرف خواند و گفت: تنها حدود ۵۰۰ مشترک بدمصرف در یزد داریم که اخطار قطع برق دریافت کرده‌اند.

«علی جم» امروز اول مردادماه در نشست با خبرنگاران که با موضوع «گذر از پیک تابستان ۱۴۰۳» برگزار شد، اظهار کرد: پیک بار سال گذشته کشور ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده که به دنبال شدت گرفتن گرما در سال جاری افزایش آن به ۷۹ هزار مگاوات پیش‌بینی شده که حکایت از رشد هفت درصدی مصرف برای امسال را دارد.

وی گفت: با توجه به در پیش بودن دو هفته گرم در ابتدای مرداد ماه و تداوم گرما در هفته سوم مرداد، در حالی مصرف برق ۷۹ هزار مگاواتی برای کشور پیش بینی شده که مجموع ظرفت تولید برق نیروگاه‌های حرارتی و برق‌آبی کشور که هم اکنون به صورت ۱۰۰ درصد فعالیت دارند، حدود ۶۵ هزارمگاوات است و عملاً با ۱۴ هزار مگاوات ناترازی مواجه هستیم.

وی ضمن اشاره به اهتمام وزارت نیرو نسبت به برنامه‌ریزی‌های لازم جهت مدیریت مصرف در فصل تابستان، ابراز امیدواری کرد با توجه به فعالیت تمام ظرفیت نیروگاهی کشور در فصل جاری، نه نیروگاهای کشور و نه تجهیزات شبکه توزیع از جمله ترانس‌های برق را شاهد نباشیم.

مدیر عامل توزیع برق استان از وجود ۲۱ هزار کیلومتر شبکه برق فشار ضعیف و فشار متوسط و فعالیت ۱۹ هزار و ۲۰۹ پست برق در استان خبر داد و گفت: تاکنون مصرف برق استان به عدد ۲۱۸۵ مگاوات رسیده که سهم شرکت توزیع برق استان یک هزار و ۱۳۸ مگاوات بوده است.

وی تعداد مشترکان توزیع برق استان را ۷۸۷ هزار و ۷۶۱ مورد خواند که هرچند به لحاظ تعداد عمدتاً خانگی و تجاری هستند ولی ۵۸ درصد فروش و مصرف برق مربوط به بخش صنعت و ۲۰ درصد مربوط به بخش خانگی است که البته در فصل تابستان مصرف خانگی به دلیل استفاده از سیستم‎های سرمایشی به ۵۴ درصد برق مصرفی استان افزایش می‎یابد.

جم در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به بهره مندی ۹۹.۷۴ درصد خانوارهای روستایی و ۹۶.۹ درصد چاه‌های کشاورزی استان از نعمت برق، یادآور شد: در حال حاضر ۱۰۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان در مدار بهره برداری است که ۱۷ مگاوات آن در حوزه شرکت توزیع برق استان هستند.

وی تولید برق نیروگاه‌های پراکنده استان را نیز ۴۴ مگاوات خواند و با اشاره به این که یکی از برنامه‎های وزارت نیرو برای رفع ناترازی برق ایجاد نیروگاه‌های جدید است، گفت: سهم استان یزد از این بخش ایجاد دو هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است که جهت ۱۵۰۰ مگاوات سرمایه‌گذار مشخص شده و از این تعداد یک هزار مگاوات در حال عملیات اجرایی است که امیدواریم حداکثر تا ۱.۵ سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی از دیگر اقدامات و سیاستهای وزارت نیرو را مربوط به بخش مدیریت مصرف و تقاضا و صرفه جویی در مصرف برق ذکر و تصریح کرد: در بخش خانگی تلاش است با اعمال مکانیزم‌های تشویقی رشد مصرف در این بخش همانند دو سال گذشته به رغم افزایش مشترکان ثابت نگه داشته شود.

این مسئول در این باره به راه اندازی پویش «با انرژی» توسط وزارت نیرو اشاره و عنوان کرد: براساس این طرح، مشترکانی که در تابستان امسال به میزان ۱۵ درصد کاهش مصرف داشته باشند، علاوه بر اعمال قبض برق رایگان، از جوایز ارزنده‌ای مانند ۳۰۰ دستگاه خودرو داخلی اتوماتیک و بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان کمک هزینه خرید کالا برخوردار خواهند شد.

وی به راهکارهای کاهش مصرف برق و افزایش شانس برنده شدن در قرعه کشی این پویش نیز اشاره و عنوان کرد: مهمترین راهکارها برای کاهش مصرف برق در کولرهای آبی شامل مواردی همچون سرویس به موقع، نصب سایه بان روی کولر، استفاده از دور کند و عایق کاری کانال کولر را می‌توان نام برد.

جم در مورد مشترکانی که از کولرهای گازی برخوردار هستند نیز توصیه کرد: ضمن تنظیم دمای آسایش، نسبت به تهیه کولرهای مجهز فناوری اینورتر و خاموش کردن کولر هنگام خروج از منزل، اقدام کنند.

وی همچنین از مشترکان خواست با اقدامات دیگری نظیر عدم استفاده از اتو و لباسشویی در ساعات اوج مصرف، استفاده از درگیر مناسب برای در و پنجره‌ها، استفاده از لوازم برقی با برچسب انرژی با رتبه A ، استفاده از لامپهای تایمردار برای راهروها و پارکینگ‌ در مدیریت مصرف برق مشارکت داشته باشند.   

جم با بیان این که طبق آمارهای موجود، استان یزد نسبت به جمعیت جزو استانهای برتر در مشارکت مردم در پویش‌های مصرف بهینه برق است، گفت: بیش از نیمی از مشترکان در استان یزد زیر الگوی مصرف قرار دارند و در سال جاری تنها حدود ۵۰۰ مشترک به دلیل بدمصرف بودن اخطار گرفته و در شرف قطع برق هستند.

وی گفت: نحوه محاسبه برق در شهرستانهای یزد، اشکذر، میبد و اردکان براساس گرمسیری درجه ۴ در تیر و مردادماه و در شهرستان بافق در قالب گرمسیری نوع چهار برای سه ماه خرداد، تیر و مرداد انجام می‌شود، گفت: سایر شهرستانهای استان براساس تعرفه معمول قبوض برق محاسبه و صادر می‌شود.

این مسئول با یادآوری این که ساعات اوج مصرف ۱۱ تا ۱۷ و ۱۹ تا ۲۳ است، گفت: در بخش اداری از سال گذشته با نصب کنتورهای هوشمند در برخی ادارات به محض پایان ساعات فعالیت تعیین شده، قطع برق به صورت هوشمند انجام می‌شود و علاوه بر این در سال جاری با توجه به گرمای هوا تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات اداری به ۶ تا ۱۱ صبح در دو هفته گرم پیش رو برای امسال ابلاغ شده است.

وی با دو دسته شدن نحوه مدیریت مصرف برق در صنایع تحت پوشش شرکت توزیع برق، گفت: صنایع دارای مصرف بالای دو مگاوات در تیر و مرداد باید ۵۰ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند و صنایع با مصرف کمتر از دو مگاوات نیز ۱.۵ روز در هفته کاهش برق مصرفی باید لحاظ کنند.

جم در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بخش کشاورزی با اعمال خاموشی چاه‎ها و در بخش تجاری نیز اعمال سیاست کاهش روشنایی‌ها و نظارت بیشتر بر این بخش، گفت: در استان جمعاً ۳۰۰ هزار چراغ روشنایی وجود دارد که در فصل جاری با خاموشی یک در میان آنها، کاهش تا یک سوم مصرف برق این بخش را شاهد هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha