• دوشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403050100287
  • منبع : پایگاه‌های خبری

چرا بایدن بالاخره کوتاه آمد؟

چرا بایدن بالاخره کوتاه آمد؟

بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان و علیرغم اعلام باقی ماندن در صحنه انتخابات، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از تداوم رقابت خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اصراف داد و کنار کشید.

به گزارش ایسنا، الف نوشت: بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان و علیرغم اعلام باقی ماندن در صحنه انتخابات، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از تداوم رقابت خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اصراف داد و کنار کشید. به طور خاص پس از عملکرد ضعیف بایدن در مناظره اخیرش با ترامپ که به میزبانی شبکه سی ان ان برگزار شد، بسیاری به این مساله اشاره داشتند که بایدن باید رقابت‌های انتخاباتی را رها کند و راه را برای جایگزین شدن فردی مناسب از حزب دموکرات برای رقابت با ترامپ هموار سازد. 

در این چهارچوب، جدای از حملات جدی و گسترده جمهوریخواهان به جو بایدن شاهد آن بودیم که بسیاری از هم حزبی‌های بایدن نیز قویا خواستار کناره گیری وی از رقابت‌های انتخاباتی آمریکا شدند. یافته‌های نظرسنجی‌های رسمی در حزب دموکرات نیز حاکی از این مساله بوده که بیش از نیمی از اعضای حزب دموکرات با ایده کناره گیری بایدن از رقابت‌های انتخاباتی موافق بوده اند. بگذریم که در این زمینه افراد سرشناسی از سیاستمداران حزب دموکرات نظیر نانسی پلوسی، چاک شومر و یا حتی باراک اوباما نیز بر ضرورت کناره گیری بایدن از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تاکید داشته اند. 

از این رو، فشارهای این افراد و جریان‌های سیاسی مختلف در حزب دموکرات و تاکید بر عدم صلاحیت بایدن به دلیل ضعف سلامت فکری و جسمی اش برای تصدی کرسی ریاست جمهوری آمریکا، در اعلام کناره گیری او از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اثرگذاری قابل توجهی داشته است. در این رابطه، باید توجه داشته باشیم که جو بایدن فارغ از حزب دموکرات از شخصیت مستقل سیاسی و یا قدرت ویژه ای برخوردار نیست. گزاره ای که البته راهی غیر از کناره گیری را پیش روی بایدن نگذاشته بود. در عین حال، باید به مساله کناره‌گیری بایدن از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از منظری کل گرایانه نیز نگاه کرد. 

گاف‌های پیاپی بایدن و نمایش چهره ای ضعیف از سوی او به عنوان رئیس جمهور آمریکا به جهانیان، تا حد زیادی وی را به یک جلوه عینی از افول و زوال هژمونی بین المللی آمریکا تبدیل کرده بود. تصویر و تصوری که به هیچ عنوان مطلوب نظام حکمرانی در آمریکا و ادعاهای دور  دراز این نظام در حوزه جهانی نبوده و نیست. از این رو، کنار رفتن بایدن در نوع خود واکنشی به این مساله نیز بوده است. تردیدی نیست که در ادامه راه بایستی انتظار وخامت هر چه بیشتر وضعیت سلامتی جو بایدن را داشته باشیم. از این رو، تداوم حضور بایدن در صحنه قدرت سیاسی آمریکا می توانست چالش‌های جدی را برای این کشور ایجاد کند. 

با این همه، باید این موضوع را نیز مد نظر داشته باشیم که دونالد ترامپ به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوریخواه در جریان انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا نیز وضعیت خوبی ندارد و حتی اگر وی هم رئیس جمهور جدید آمریکا باشد، ۴ سال دیگر او نیز با چالشی رو به رو است(کهولت سن و وضعیت نه چندان مطلوب سلامتی) که اکنون بایدن به دلیل آن از رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا کنار کشید. مسائلی از این دست نشان می دهند که حکمرانی آمریکایی در نوع خود با بن‌بست‌های جدی و قابل تاملی رو به رو شده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha