حیدر فتحزاده در جلسه امور توسعه روستایی استان اظهار کرد: نهادینه سازی و استقرار شاخصهای توسعه در روستاهای استان نیازمند نگرش سیستمی و مدیریت یکپارچه منابع و داراییهای مرتبط با توسعه روستایی است.
وی افزود: استان آذربایجان شرقی با بیش از دو هزار و ۷۰۷ آبادی دارای سکنه، اختصاص بیش از ۲۷ درصد جمعیت استان به نقاط روستایی و برخورداری از تنوع فعالیتهای کشاورزی و تولیدات متنوع نیازمند مدیریت یکپارچه داراییها با رویکرد تبدیل ظرفیتهای بالقوه به بالفعل، خلق مزیت پایدار، تولید ثروت، ارتقای شاخصهای ارزش افزوده، معرفی ظرفیتهای قابل سرمایه گذاری و تکمیل زنجیره تولید است.
فتحزاده توضیح داد: در طرح منظومه توسعه روستایی که با هدف شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای روستایی، اشتراک گذاری دانش و تجربیات، اتخاذ رویکرد آینده نگاری و آینده پژوهشی انجام میگیرد، تسهیلگران با شناخت از زوایای جامعه روستایی و برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با اهداف توسعه روستایی به دنبال توانمندسازی ساکنان روستایی هستند.
مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، تصریح کرد: طرح منظومه توسعه روستایی برای اولین در استان در روستاهای شهرستان خداآفرین در یازده سرفصل، در قالب ۷۱۴ طرح کوچک و بزرگ با هدف ایجاد ثروت و توانمندکردن روستاییان و تثبیت جمعیت روستایی انجام میگیرد.
حجتاله سروری با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان خداآفرین در نقاط روستایی ساکن و برخودار از تنوع امکانات زیستی و طبیعی و غیره هستند، افزود: با اجرای طرح منظومه توسعه روستایی، توسعه روستاها با رویکرد سیستمی و نگاه آینده نگری رخ خواهد داد که این امر در پایدارسازی کل شاخصهای توسعه روستایی نقش بنیادی ایفا خواهد میکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی، وی تاکید کرد: در مجموع بنیان و اهداف نهایی توسعه روستایی در این منظومه ارتقای مدیریت روستایی با مشارکت روستاییان است.
انتهای پیام
نظرات