• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403043120198
  • خبرنگار : 30057

دستاوردهای دولت سیزدهم در اکوسیستم نوآوری کشور

رشد ۹ برابری در صادرات دانش بنیان و ۴ برابری در تعداد شرکت‌های صادراتی

رشد ۹ برابری در صادرات دانش بنیان و ۴ برابری در تعداد شرکت‌های صادراتی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه فروش شرکت‌های دانش بنیان به بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: رشد ۹ برابری در صادرات دانش بنیان و ۴ برابری در شرکت‌های دانشی صادراتی را در دولت سیزدهم تجربه کرده ایم.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در جلسه هیات دولت و در تشریح عملکرد سه ساله معاونت متبوع خود در دولت سیزدهم گفت: بحث حمایت از جریان دانش بنیان کشور و گفتمان اقتصاد دانش بنیان یکی از گفتمان های محوری رئیس جمهور شهید بود و مهمترین دستاورد دولت در این حوزه هماهنگی بسیار نزدیک همه دستگاه‌های اجرایی و به ویژه وزارتخانه‌های اقتصاد، نفت، نیرو، صمت،  علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت بوده است.

وی از دستاوردهای معاونت را توسعه ساختار علم و فناوری مورد تاکید مقام معظم رهبری دانست و ادامه داد: سازمان ملی هوش مصنوعی به همت رئیس جمهور شهید هفته گذشته (۱۹ تیر) افتتاح شد و با منابع پیشران معاونت علمی و صندوق توسعه ملی بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع به این سازمان اختصاص یافت تا در زمینه مزرعه پردازش گرافیکی فعالیت کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: تشکیل بنیاد ملی علم از دیگر دستاوردهای این معاونت است و با این اقدام، ایران صاحب بنیاد ملی علم شد. علاوه بر آن حمایت‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری از اکوسیستم نوآوری کشور حدود ۱۰ یا ۱۵ برابر افزایش یافته است.

وی تشکیل شورای راهبری علوم و فناوری‌های کوآنتومی را نیز از دیگر دستاوردهای معاونت علمی در دولت سیزدهم نام برد و اظهار کرد: این شورا تاکنون ۴ جلسه برگزار کرده است. همچنین بعد از سال ها پیگیری سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی راه اندازی شد.

معاون علمی رئیس جمهور ارتقای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان را از دیگر دستاوردهای دولت در اکوسیستم فناورانه کشور خواند و یادآور شد: تنظیم‌گری و قانونگذاری محور دیگر فعالیت های این معاونت است. همه فعالان زیست بوم دانش بنیان کشور شهادت می دهند که‌ ما مهم‌تر و کارسازتر از قانون جهش تولید دانش بنیان که همه آیین نامه های آن تدوین و اجرا شده است، قانون حمایت گرانه دیگری در حوزه دانش و فناوری نداریم.

افزایش منابع صندوق نوآوری و معاونت علمی 

وی به بیان چند نمونه از دستاوردهای اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان پرداخت و یادآور شد: تنها برای سال جاری پیش بینی می شود که بیش از ۲۰ همت منابع قانون جهش برای افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ایجاد شده است که این دستاورد بسیار بزرگ قانونی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به توسعه کمی در حوزه دانش بنیان کشور گفت: تعدد شرکت های دانش بنیان از ۶ هزار شرکت به بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان رسیده و در کشور در حال فعالیت هستند. همچنین تعداد شرکت های خلاق به ۲ هزار شرکت رسیده که بیش از ۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

ارتقای کیفی و کمی شرکت ها

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان گفت: فروش این شرکت‌ها رشد ۲۲۵ درصدی را تجربه کرده و امسال فروش آنها به بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی افزایش ۴.۷ برابری قراردادهای بار اول را از دیگر وجوه رشد کیفی دانش بنیان‌ها عنوان کرد که عمده این قراردادها متعلق به وزارت نفت بوده است و ادامه‌ داد: بیش از ۳۰ فقره ضمانت نامه صادر شده که شامل ۲ هزار همت ضمانت نامه هایی است که از سوی صندوق های پژوهش و فناوری برای این شرکت ها صادر شده است.

وی با بیان اینکه‌ همچنین بیش از ۱۱ همت ضمانت نامه از سوی صندوق نوآوری برای شرکت‌های دانش بنیان صادر شده است. افزود: علاوه بر اینها شاهد رشد ۲ برابری سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان ها هستیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: در کنار اینها اتفاق دیگری که ناشی از نگاه راهبردی رئیس جمهور شهید رخ داد، این است که منابعی در ۳ بخش منابع عمومی، پروژه های پیشران مصوب سران قوا و منابع تبصره ۶ برای معاونت ایجاد شده است که بیش از ۵ برابر سال قبل ارتقاء یافته است.

فعالیت‌های شاخص و عمده دانش بنیان کشور

معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: به گواهی گمرک در پایان سال ۹۹ به میزان ۲۹۶ میلیون دلار صادرات دانش بنیان داشتیم و این عدد در سال قبل ۲ هزار و ۵۲۰ میلیون دلار بوده است که نشان از رشد ۹ برابری در صادرات دانش بنیان دارد.

وی رشد ۴ برابری در تعداد شرکت های دانش بنیان صادر کننده را از دیگر دستاوردهای اکوسیستم دانش بنیانی کشور ذکر کرد و گفت: همچنین ما رشد ۲ برابری در اقلام صادراتی دانش بنیان را تجربه کرده‌ایم.

بازگشت نخبگان به کشور 

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اجرای برنامه بازگشت نخبگان به کشور گفت: این برنامه برای همکاری بین المللی و استفاده از نخبگانی ایرانی است که مایلند به کشور بازگردند.

وی افزود: در طول ۹ سال گذشته در قالب این فعالیت بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر از محققان کشور به ایران بازگشتند و از این تعداد بیش از ۱۴۰۰ نفر آنها مربوط به ۳ سال گذشته است که حمایت ویژه ای صورت گرفته است.

وی گفت: امیدوارم بسترهای خوبی که در حوزه دانش بنیان و حرکت‌ها و جریان‌های خوبی که به سمت اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد شده است، خیرات و برکاتی برای کشور داشته باشد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha