مهیار مشایخی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در گذشته، تصور این بود که خراسان شمالی منطقهای غنی از مواد معدنی فلزی نیست، اما با مطالعات و کاوشهای انجامشده مشخص شد که تقریباً مواد معدنی فلزی نسبتاً با ارزشی در این استان بخصوص در پهنه جنوبی آن وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه با مطالعات انجامشده مشخص شد که خراسان شمالی مواد معدنی فلزی مانند سرب و روی دارد، گفت: فرآوری این مواد معدنی سبب میشود تا این مواد معدنی تبدیل به ارزش افزوده برای استان شود.
او افزود: اکنون شرکت شهرکهای صنعتی به دنبال آن است تا شهرک تخصصی سرب و روی را در اسفراین ایجاد کند که با راهاندازی این شهرک، سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ایجاد واحدهای فرآوری به این شهرک مراجعه خواهند کرد. تعدادی از سرمایهگذاران برای ایجاد واحد فرآوری مواد معدنی فلزی در استان اعلام آمادگی کردهاند.
مهدی سجادی، رئیس نظام مهندسی معدن خراسان شمالی چندی پیش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ عملیات اکتشافی در معدن آلبلاغ توسط ایمیدرو به پایان رسید.
وی با اشاره به اینکه ذخیره معدنی مشخصشده برای این معدن ۵۰۰ هزار تن سرب و روی است، بیان کرد: آذر ماه سال گذشته سامانه کاداستر گواهی کشف این معدن را به نام سازمان توسعه و نوسازی ایمیدرو صادر کرد.
سجادی با اشاره به اینکه سنگهای سرب و روی موجود در این معدن با عیار ۳۰ درصد است، گفت: طبق برآوردهای انجامشده در سال گذشته هر تن سنگ بیش از ۱۲ میلیون تومان ارزش اقتصادی دارد.
وی افزود: در این معدن، عملیات اکتشاف مقدماتی انجام شده و اگر اکتشاف عمقی انجام شود ذخیره آن شاید به دو تا سه میلیون تن هم برسد.
انتهای پیام
نظرات