نصرابادی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان امروز ۳۱ تیر به رسانهها گفت: پدیدههای بیابانی حدود چهار میلیون و ۵۲۵ هزار و ۷۸۴ هکتار از کل وسعت استان خراسان جنوبی را تشکیل میدهد.
نصرابادی افزود: براساس مطالعات انجام شده مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی، ۴۱ کانون بحرانی فرسایش بادی شهرستانی در استان وجود دارد.
وی گفت: سطح این کانونها برابر دو میلیون و ۱۳۵ هزار و ۹۸۵ هکتار ارزیابی که ۶۰۳ هزار و ۸۳۶ هکتار دارای شدت زیاد، ۸۶۸ هزار و ۴۹۰ هکتار با شدت متوسط و ۶۶۳ هزار و ۶۵۹ هکتار با شدت کم است، که ۱۴ درصد مساحت استان را دربر میگیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: بیشترین مساحت کانون مربوط به شهرستان طبس است.
نصرابادی مدیریت نادرست در مناطق خشک، دخالت بی رویه انسان در زیست بوم و از بین رفتن پوشش گیاهی، تولید گازهای گلخانهای و گرم شدن کره زمین، وجود بیابانهای بدون پوشش گیاهی، وزش شدید باد در سطح زمین، ناپایداری هوا و کمبود بارش را از جمله عوامل ایجاد گرد و غبار در استان اعلام کرد.
وی افزود: مدیریت روان آبهای سطحی، بذرکاری، احداث بادشکن زنده و غیر زنده، تهیه طرحهای مقابله با بیابانزایی، تهیه طرحهای مدیریت جنگلهای دستکاشت، مالچ پاشی، احداث تله رسوب گیر از اقداماتی است که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای مقابله با بیابان زایی در استان انجام داده است.
انتهای پیام
نظرات