• یکشنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403043119591
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان:

ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه‌فلک‌الافلاک، ثبت ۱۷ اثر دیگر را به دنبال دارد

ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه‌فلک‌الافلاک، ثبت ۱۷ اثر دیگر را به دنبال دارد

ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: چنانچه دره خرم‌آباد و قلعه‌فلک‌الافلاک، ثبت جهانی شود به یکباره ۱۷ اثر در میراث جهانی ثبت خواهد شد.

عطا حسن‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مهمترین مساله رونق اقتصاد گردشگری در استانی است که تاکنون ثبت جهانی نداشته است و از این قافله جا مانده است.

وی با بیان اینکه اگر توریست خارجی به لرستان سفر نمی‌کند و دلیل آن نبود آثار ثبت جهانی است، افزود: با ثبت جهانی دره خرم‌آباد و قلعه‌فلک‌الافلاک به یکباره ۱۷ اثر در میراث جهانی ثبت خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: اولین قدم این است که قلعه‌فلک‌الافلاک با این معماری منحصر به فرد و با پیشینه‌ای که در گذرگاه تاریخ دارد به دنیا معرفی می‌شود و مُبلغ آن یونسکوست.

حسن‌پور تصریح کرد: برای رفع موانع پیش‌روی این پرونده نه تنها نهادهای دولتی و ارگان‌های اداری بلکه آحاد جامعه به ویژه تشکل‌های مردم نهاد و مردم باید در این امر مشارکت جدی داشته باشند و این موضوع به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

وی ادامه داد: ارزیابان یونسکو که به لرستان سفر خواهند کرد قطعا دیدارهایی با مردم و انجمن‌های مردم نهاد، دانشگاهیان و دانشجویان خواهند داشت که آیا تمایل دارند این اثر به ثبت جهانی برسد و چرا این قلعه با تمام پتانسیل‌های تاریخی، مذهبی، میهنی و فرهنگی تا الان ثبت نشده است؟

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: رونق اقتصاد گردشگری و رشد این صنعت در لرستان به یک محرک جدی نیاز دارد و ثبت جهانی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی بهترین محرک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۲

قدر دان زحمات ارزشمند جناب دکتر حسن پور در راستای ثبت جهانی خرم آباد هستیم. با تمام توان در این مسیر مشارکت خواهیم داشت انشاالله

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۳۱ ۱۳:۵۱

آثار اصفهان مربوط به دوره صفوی است ولی خرم آباد لرستان ساسانیان ، اما این کجا و آن کجا ، مسوولان اصفهان چه کرده اند و خرم آباد چه کرده اند ، اگر در خارج از کشور بودند چه می کردند ، راستی بخش لرستان در موزه لوور فرانسه را فراموش نکنید که درآمد پایدار آن معادل فروش نفت ایران است ، چرا ما به دنبال رایزنی جهت بازپس گیری گنجینه های خود از انگلیس و فرانسه و آمریکا نیستیم ، اگر آنها بودند چقدر پیگیری می کردند .

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۳۱ ۱۵:۴۴

بین چیزی که شما دوستداری تا قوانین و مقررات وشروط لازم که اونها مطالبه می‌کنند خیلی فاصله هست

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۳۴

متاسفانه سرنوشت با سرگذشت این استان که با تمام داشته های بی نظیرش و نبود پیشرفتش به خاطر قومیت بازیهاست من هم خودم یک عشایرم و زادگاهم اجدادیم خرم آباد است ولی هر وقت انسان با سوادی خواست مسوُلیت یا استاندار یا شهردار یا نماینده شود بدون رای اقوام بزرگ نتوانست مقامی بگیرد تعصب های الکی قومیتی هیچوقت فرد شایسته ای ما انتخاب نکردیم و تا این تفکر دد ذهن مردمان این شهر هست پیشرفت نخواهیم کرد