محمدمهدی فداکار امروز ۳۰ تیر ماه در بیست و دومین اجلاس سالانه هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن به میزبانی کرمان اظهار کرد: ظرفیت کرمان در برخی مواد معدنی از جمله مس و تیتانیوم، ممتاز و منحصربه فرد است و جا دارد که این ظرفیت معدنی شناخته و تصمیمات و اقدامات موثر در مورد آن گرفته شود.
وی افزود: فاز اول معدن تیتانیوم کهنوج آماده افتتاح است و ذخیره دومی نیز در شمال استان شناسایی شده است.
فداکار به کیفیت و کمیت مواد معدنی در اکثر شهرستانهای کرمان از شمال تا جنوب استان اشاره کرد و گفت: زنجیره فولاد از معدن تا تولید ورق در استان کرمان وجود دارد.
استاندار کرمان تصریح کرد: سخن گزافی نیست که میگویم چاههای نفت را ببندیم و با معدن کار کنیم، این ظرفیت در کرمان وجود دارد که میتواند کشور را بینیاز کند و به همافزایی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه سلسله مراتب بعضاً مانع توسعه شده، افزود: مجامع شرکتها در حال برگزاری است و عمدتاً همه سود شرکتها را تقسیم میکنند که بدترین کار است و شرکت برای طرحهای توسعه گرفتار میشود.
فداکار بیان کرد: تکمیل زنجیره ارزش و صنایع پایین دستی، باید به عنوان مطالبه دائمی متصدیان حوزه معدن در بخش غیردولتی قرار گیرد. مس سرچشمه بعد از ۵۰ سال معدنداری، اکنون بخش مفتول را راه انداخته در حالی که بخش خصوصی در مدت زمان ۱۰ سال بخش مفتول راهاندازی کرده است.
استاندار کرمان ادامه داد: صنایع جانبی معدن در حوزههای مختلف از لباس و کفش معدنکار تا نیازهای حمل و نقل و تجیهزات میتواند مدنظر قرار گیرد.
وی آموزش نیروی انسانی در حوزه معدن را یک ضرورت برشمرد و بیان کرد: استان کرمان در حوزه حفاری نیروی متخصص نداشت که آموزش نیرو آغاز شده و بلافاصله جذب شرکتها میشوند.
فداکار اظهار کرد: به دلیل غفلت از آموزش نیروی انسانی در استانی که نیمی از ظرفیتهای معدنی کشور را دارد، رشتههای دانشگاهی مرتبط، اثرگذار و ضروری با بحث معدن بدون دانشجو هستند.
استاندار کرمان به اقدام استان در اتصال شرکتهای بزرگ و کوچک معدنی و صنعتی اشاره کرد و افزود: شرکتهای بزرگ را مکلف کردهایم که نیازهای خود را از تولیدات داخلی و صنایع استان تهیه کنند که به اشتغال خرد کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه حمایت از شرکتهای خصوصی واقعی را وظیفه خود دانستیم؛ حل مشکل تولید برق شرکتها و ضرورت احداث نیروگاهها از سوی آنها را مورد تاکید قرار داد.
ظرفیتهای اصلی سرمایهگذاری و توسعه استان بر پایه مواد معدنی است
به گزارش ایسنا، احمد حسنزاده رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمان نیز در این اجلاس اظهار کرد: ۴۰۰۰ نفر عضو این مجموعه هستند که در حوزههای استخراج، اکتشاف، فرآوری، متالورژی و نقشهبرداری فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: کرمان به واسطه ساختار زمینشناسی به عنوان استان منحصربه فرد معدنی شناخته میشود و ۴۰ درصد منابع معدنی کشور و ۴۲ ماده معدنی را در خود جای داده است.
حسنزاده افزود: هشت میلیارد تن برآورد ذخیره معدنی استان کرمان است که بیشتر شامل مس، سنگآهن، زغالسنگ، کرومیت و تیتانیوم میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمان تصریح کرد: از ۵۵۰ معدن فعال در استان، سالانه ۱۳۰ میلیون تن ماده معدنی استخراج میشود بنابراین ظرفیتهای اصلی سرمایهگذاری و توسعه استان بر پایه مواد معدنی استوار است.
وی زمینه اکتشافات جدید، استفاده از دانش روز در استخراج و اکتشاف، احداث واحدهای فرآوری و تکمیل زنجیره مواد معدنی و ناوگان معدنی را در راس زمینههای سرمایهگذاری استان کرمان برشمرد.
بنابراین گزارش، مجمع عمومی سالانه نظام مهندسی معدن ایران امسال همزمان با برگزاری انتخابات شورای مرکزی این سازمان به میزبانی کرمان و در تالار فرهنگ و هنر در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات