سرهنگ محمدرضا فدائیان امروز (۳۰ تیر ماه) اظهار کرد: یک شهروند سمنانی با داشتن برگه شکوائیه قضایی به پلیس فتا مراجعه و اعلام کرد که شخص یا اشخاصی ناشناس به روبیکای دسترسی پیدا کردهاند و نسبت به انتشار عکسهای داخل موبایلش در فضای مجازی اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه این شهروند اعلام کرد این موضوع باعث بیآبرویی و هتک حیثیت او شده است، ادامه داد: این فرد کلاهبردار از شاکی با آیدیهای مختلفی و با تهدیدهای پیدرپی مبلغ ۳۰ میلیون تومان اخاذی کرد. در همین راستا با توجه به حساسیت موضوع، یک پرونده تشکیل شد و رسیدگی فوری به آن در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
او با بیان اینکه شماره کارتهای ارسالی به شاکی سرقتی بود، گفت: اکانتهای روبیکا که با آن پیامهای تهدیدآمیز ارسال شده بود نیز جعلی بود که با اقدامات فنی و اطلاعاتی و تلاش شبانهروزی کارشناسان پلیس فتا مشخص شد این فرد کلاهبردار با استفاده از مبالغ بهدست آمده از شاکی اقدام به شارژ حساب کاربری بازی آنلاین کرده بود.
فدائیان بیان کرد: در تحقیقات تکمیلی مشخص شد مالک سیم کارت صاحب گاوداری در حومه شهر سمنان بود و کارگرش که از اتباع خارجی است در گاوداری با همسر خود مشغول کار بوده از خط تلفن او بهرهبرداری غیرقانونی داشته است که متهم در یک عملیات منسجم دستگیر و به مقر انتظامی دلالت داده شد.
وی گفت: متهم پس از حضور در پلیس فتا در ابتدا منکر قضیه بود، اما با توجه به مستندات جمعآوریشده چارهای نداشت و به بزه ارتکابی اعتراف و انگیزه خود از این کار را خصومت شخصی بیان کرد که در نهایت پرونده تکمیل و همراه طرفین به دادسرا ارسال شد.
این مقام انتظامی با اشاره به ماده ۷۴۴ قانون جرایم رایانهای، اظهار کرد: براساس این قانون هرگاه فردی بهوسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر یا تحریف و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، مجرم محسوب و مجازات متناسب برای او در نظر گرفته میشود.
وی از کاربران اینترنتی خواست تا درباره کسب آگاهی از قوانین موجود در حوزه فضای مجازی توجه لازم را داشته باشند و در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه، مراتب را از طریق سامانه فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.fata.gov.ir گزارش کنند.
انتهای پیام
نظرات