• شنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403043018791
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:

فرسایش بادی و آبی دو مسئله مهم در سیستان‌و بلوچستان است

فرسایش بادی و آبی دو مسئله مهم در سیستان‌و بلوچستان است

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان با نزدیک ۱۸.۲میلیون هکتار مساحت، وسیع‌ترین استان ایران است که با وجود برخوداری اندک از سرانه پوشش گیاهی، دارای مسائل متعددی در حوزه منابع طبیعی است که عمده آن‌ها را می‌توان در دو بخش فرسایش بادی و فرسایش آبی تقسیم کرد.

بامری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه نرخ بالای فرسایش بادی به‌ویژه در شمال استان باعث شده است که اهالی منطقه سیستان در بسیاری از روزهای سال با پدیده ریزگردها دست‌وپنجه نرم کنند، تصریح کرد: این موضوعی که وزش بادهای ۱۲۰روزه به آن دامن می‌زند و ضرورت مقابله جدی با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار را بیشتر می‌کند؛ آن هم در منطقه‌ای که بزرگترین پهنه آبی‌اش یعنی تالاب هامون، به دلیل عدم تامین حقابه توسط کشور همسایه، سال‌هاست که رو به خشکی گذاشته و در معرض تبدیل شدن به منشأ ریزگردها قرارگرفته است.

وی اظهار کرد: در این میان اما نه‌تنها حدود یک چهارم مساحت استان را بیابان تشکیل می‌دهد و با توجه به سرعت بالای بیابان‌زایی در کشور، مساحت بیابان‌ها و کانون‌های گرد و غبار در این استان نیز رو به افزایش است، بلکه دست‌کم ۴میلیون هکتار از عرصه‌های سیستان و بلوچستان نیز در معرض فرسایش آبی قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: وسعت بالای این عرصه‌ها در کنار وقوع باران‌های سیل‌آسا و ناگهانی در این استان که به دلیل تبعات تغییر اقلیم در سال‌های اخیر، افزایش پیدا کرده است، در چند سال گذشته باعث ایجاد سیل‌های مخربی شده که به زندگی و معیشت مردم بخصوص در منطقه بلوچستان ضربه زده است؛ به‌ویژه آن که در این منطقه با پدیده فرسایش خندقی یا همان «گَرگَروها» مواجه هستیم که خسارات سیل را دوچندان می‌کند.

بامری، پدیده فرسایش خندقی یا همان «گَرگَروها» را از نظر قدرت تخریب به یک اژدهای هفت‌سر تشبیه کرد و گفت: حدود دو سال قبل با دستور رئیس وقت سازمان منابع طبیعی، اجرای فاز نخست عملیات آبخیزداری در منطقه بلوچستان آغاز شد که در شهریورماه ۱۴۰۲به بهره‌برداری رسید. این پروژه که در انتهای آن یک بند خاکی به طول ۹.۶کیلومتر در بخش عورکی شهرستان چابهار قرار گرفته است، بزرگترین پروژه تاریخ آبخیزداری کشورمان محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha