اسدالله حسینی چگنی عضو هئیت علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه لرستان درباره این آفت به خبرنگار ایسنا گفت: در طی دو نوبت بازدید از ۱۱ خرداد و ۶ تیرماه سال جاری جمعیت قابل توجهی از این آفت در حد ۲۰ عدد بالغ و همچنین وجود میوههای فراوان آلوده به لارو سفید ماگوت فرم که نشان از استقرار آن دارد جمعآوری شده است.
وی ادامه داد: بعد از مراجعه مجدد و مصاحبه با صاحب باغ مشخص شد که این آفت در حدود ۱۰ سال است که در باغ وی وجود دارد و روی رقم زردآلوی نسبتاً زودرس تا قبل از بسیار گرم شدن هوا بخوبی فعالیت دارد. اما روی ارقام دیررستر کمتر دیده میشود.
عضو هئیت علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه لرستان تصریح کرد: آفت به دقت میوههای روی شاخه را مورد حمله قرار داده و از تخمگذاری روی میوههای گندیده پای درخت اجتناب میکند.
حسینیچگنی اظهار کرد: انتظار حضور و استقرار آفت در سطح باغات محتمل است و با گزارش حاضر احتمال گسترش بیش از پیش آفت در سرتاسر باغات مستعد استان لرستان وجود دارد.
وی تصریح کرد: راهاندازی سیستم پایش و نظارت در باغات از جمله پیشنهادات قابل انجام است که با نصب تلههای سراتراپ و مکفیل ممکن خواهد بود.
این عضو هئیت علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه لرستان بیان کرد: اولین گزارش استقرار مگس میوه مدیترانه در باغات زردآلو شهرستان خرم آباد نشاندهنده اهمیت نظارت و مدیریت دقیق آفات در مناطق کشاورزی است.
حسینی چگنی افزود: این گزارشها به عنوان مبنای علمی برای برنامهریزی و اجرای استراتژیهای موثر در کنترل آفتها به کار میروند و میتوانند به بهبود تولید و کیفیت محصولات باغی کمک کنند.
وی بیان کرد: گزارش این رخداد مهم کشاورزی و گیاهپزشکی برای معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی به صورت مکتوب انجام و هشدارهای لازم داده شد.
انتهای پیام
نظرات