• پنجشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403042818156
  • خبرنگار : 50617

استاندار مازندران تاکید کرد

حفظ ذخایر زیستی دریایی در مازندران

حفظ ذخایر زیستی دریایی در مازندران

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با اشاره به اینکه با فعال کردن کارگاه های راکد یا نیمه تعطیل توانستیم ذخایر رودخانه‌ها و دریا را افزایش دهیم، گفت: تلاش می‌کنیم ذخایر زیستی دریایی را برای مردم استان مازندران حفظ کنیم.

یوسف نوری امروز در حاشیه مراسم آزاد سازی ۷ میلیون قطعه بچه ماهی در دریای مازندران با بیان اینکه این کار ویژگی جهش تولید و مشارکت مردم را به همراه دارد، اظهار کرد: تکثیر و پرورش بچه ماهیان آزاد برای افزایش ذخایر دریای خزر انجام شد.

وی با اشاره به اینکه ۷ میلیون قطعه بچه ماهی به صورت طبیعی پرورش پیدا کردند، افزود: ۱۵ میلیون به روش نیمه مصنوعی در مزارع و مجموعا ۲۲ میلیون بچه ماهی در این محدوده‌ای که ذخیره‌های آن به دلیل نیاز جامعه است آزادسازی شد که رشد ۴۵ درصدی داشته است.

مازندران قطب پرورش ماهیان خاویاری در کشور است و ۴۷ واحد فعال پرورش ماهیان خاویاری در این استان در مدار تولید آبزیان ارزشمند قرار دارند.

حفظ ذخایر زیستی دریایی در مازندران

سالانه حدود ۱۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱.۵ تن خاویار به کشورهای دنیا از جمله روسیه و همسایه‌های منطقه ایران صادر می‌شود.

در سال گذشته ۷ هزارتن محصولات شیلاتی از استان مازندران به خارج از کشور صادر شد که ۱۳۵۰ کیلوگرم آن خاویار پرورشی به ارزش ۹۳۰ هزار دلار  و ۱۱۰ تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش ۷۳۰ هزار دلار بوده که ارز آوری خوبی به همراه داشته است.

استاندار مازندران بیان کرد: در حوزه ماهیان خاویاری رشد بسیار زیادی داشتیم و صادرات نیز انجام می‌شود.

نوری با بیان اینکه استان مازندران بیشترین و بهترین زمینه را در صادرات آبزیان داشته است، تصریح کرد: در ۲ سال اخیر در زمینه صادرات جهش رشد فوق العاده ای را در مازندران داشتیم.

یوسف نوری با اشاره به اینکه با فعال کردن کارگاه‌های راکد یا نیمه تعطیل توانستیم ذخایر رودخانه‌ها و دریا را افزایش دهیم، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم ذخایر زیستی دریایی را برای مردم استان مازندران حفظ کنیم.

به گزارش ایسنا در ۳ سال فعالیت دولت شهید آیت الله رئیسی در مازندران ۴۰ قفس دریایی پرورش ماهیان و آبزیان ایجاد شد که میزان تولید در این پروژه ۱۸۵۰ تن و میزان اشتغال در این پروژه ۱۸۰ نفر بوده است.

ارزش اقتصادی این پروژه ۴۶۰ میلیارد بوده و در ۸ سال دولت گذشته فقط ۱۴ قفس دریایی ایجاد شد و در واقع در دولت سیزدهم افزایش ۱۸۵ درصدی تعداد قفس‌ها و افزایش ۵۰۰ درصدی اشتغال در این زمینه و افزایش ۵۰۰ درصدی ارزش اقتصادی در این پروژه صورت گرفته است.

همچنین در دولت سیزدهم ۲۰۵ میلیون قطعه بچه ماهی تولید و در دریای خزر آزادسازی شد این در حالی است که در ۸ سال دولت یازدهم و دوازدهم فقط ۹۰ میلیون قطعه بچه ماهی تولید و آزاد سازی شد و طی ۳ سال ۵۰ تن ماهی قزل آلا به ارزش ۶ میلیارد تومان در زمین‌های کشاورزی در فصل زمستان تولید شد که اجرای این طرح در ۸ سال دولت گذشته صفر بوده است.

حفظ ذخایر زیستی دریایی در مازندران

ایجاد واحدهای جدید مزارع پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی و نیز صید از دریا در مازندران به ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۱۲ هزار تن رسیده و یک ارزش اقتصادی بالایی درصنعت آبزی پروری این استان ایجاد کرده است.

ارزش اقتصادی تولید این مقدار انواع آبزیان در مازندران درحال حاضر سالانه بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

درحال حاضر در ۳ هزار و ۸۰۰ واحد آبزی پروری در مازندران، حدود ۸ هزار نفر به صورت مستقیم  و ۴۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این صنعت مشغول به تولید و فعالیت هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۹ ۰۹:۱۲

دریا دریای خزر است ..و نه مازندران!!...فقط مازندران در این دریا ساحل ندارد که آنرا بنام خود ثبت میکند.

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۲

اینقدر آلودگی وارد خزر شده که همه ماهی ها سرطان زا شدند

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۹ ۲۳:۳۹

در نقشه های قدیمی حتی کتب درسی ده های 50 و 60 اسم دریاچه شمال کشور عزیزمان دریای مازندران بوده است و این به ان جهت بود که قوم مازند اولین ساکنان درمنطقه بوده اند و دریا تماما متعلق به کشور عزیز ما بود بعدها کاسپین نیز خوانده شد و کاسی ها یا کاشی ها هنوز پسوند بسیاری از مردم شمال است و ربطی به کاشان ندارد، نام خزر ازرقضا نامی ست که بیگانگان نهادند همچنان که مثلا امروز ه باکو. خزر یونیورسیتی دارد و انرا متعلق به خود می داند، خزر نیز مانند خلیج. عربی به جای خلیج. پارس باید از نامیدن آن پرهیز کرد، دریا متعلق به همه اقوام ایرانی ست و کاش حداقل نامش تا ابد به نام سرزمینم باقی می ماند

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۳۰ ۰۴:۱۹

کاش پرورش مروارید هم در دریای خزر اقتصادی بشه