به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در مصاحبه با خبرگزاری نووستی بیان کرد: «فکر میکنم انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده قطعا بازی را درخصوص مذاکرات صلح اوکراین تغییر خواهد داد. به نظرم اگر ترامپ پیروز شود، شانس خوبی برای آغاز مذاکرات صلح در سال جاری میلادی خواهد بود.»
وزیر خارجه مجارستان افزود: «موضع ایالات متحده در قبال این جنگ، تحت ریاست ترامپ تغییر پیدا خواهد کرد. ترامپ تنها کسی است که احتمالا میتواند صلح را در اروپا برقرار کند.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا که روز شنبه در کارزار انتخاباتی در پنسیلوانیا از تروری نافرجام جان سالم به در برد و دوشنبه شب در کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه رسما به عنوان نامزد انتخابات ۲۰۲۴ معرفی شد، بارها تاکید کرده است که اگر رئیسجمهور شود، در عرض ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین خاتمه خواهد داد. اما در عین حال از نگرانیهای برخی مقامات غربی میتوان به احتمال قطع کمکهای واشنگتن به کییف یا واگذاری قلمروهای اوکراینی به روسیه تحت ریاست ترامپ اشاره کرد.
پیتر سیارتو همچنین با اشاره به اتمام دوره ریاست «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که به همین دلیل از دیدگاه مقامات روسیه «مشروعیت ندارد»، گفت: «اینکه اتمام دوره زلنسکی مانعی برای آغاز مذاکرات صلح با روسیه خواهد بود یا خیر، چیزی است که خود اوکراینیها باید تصمیم بگیرند.»
سیارتو تاکید کرد: «به نظرم خود اوکراینیها باید در این مورد تصمیمگیری کنند زیرا زلنسکی رئیسجمهور مجارستان که نیست؛ بنابراین خدا را شکر این مسئله به ما مربوط نمیشود.»
مسئله مشروعیت زلنسکی به این قضیه مربوط میشود که دوره ریاست او به پایان رسیده است. پیشتر قرار بود انتخابات ریاستجمهوری اوکراین در تاریخ ۳۱ مارس برگزار شود اما ولودیمیر زلنسکی آن را به دلیل حکومت نظامی و درگیری با روسیه لغو کرد و گفت: «ما باید بدانیم که اکنون زمان دفاع و زمان نبرد است. معتقدم که اکنون زمان مناسبی برای انتخابات نیست.»
وزیر خارجه مجارستان در ادامه با اشاره به اقدام کشورهای حوزه بالتیک که از سفر به مجارستان – کشوری که هماکنون ریاست دورهای شورای اروپا را برعهده دارد – خودداری میکنند، گفت: «این اقدام آنها، ناپسند است. به نظرم سفر به مجارستان لذتبخش است بنابراین باید به کشور ما سفر کنند اما اگر مایل نیستند، چه کار میتوانیم برایشان انجام دهیم؟!»
به دنبال سفر «ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان به روسیه و دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور این کشور، وزرای استونی، لتونی و لیتوانی و همچنین سوئد، فنلاند و لهستان ظاهرا قصد دارند در جلسات غیررسمی در مجارستان شرکت نکنند و این درحالیست که این کشور در حال حاضر ریاست دورهای شورای اروپا را برعهده دارد.
مجارستان برخلاف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارسال هرگونه سلاح مرگبار به اوکراین را رد کرده و بر یک راهحل مسالمتآمیز برای این درگیری متمرکز است. این کشور همچنین از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بارها به شدت انتقاد و نخستوزیر آن، تحریمها و محدودیتهای مذکور را یک «شکست» توصیف کرده است که صرفا بحران انرژی را بدتر میکند.
انتهای پیام
نظرات