مسعود فیروزی در نشست خبری که امروز چهارشنبه ۲۷تیرماه برگزار شد، اظهار کرد: خدمات بهزیستی، پیش از تولد شروع و پس از فوت افراد نیز ادامه دار است بهطوری که خدمات متکثر بهزیستی به عنوان یک سازمان پر وظیفه با ۱۰۷ فعالیت و بیش از ۶۰ وظیفه حتی قبل از تولد شروع میشود.
وی افزود: آموزشهای همسر گزینی، سبک زندگی و مشاورهها در مراکز غیر دولتی و سامانه ۱۴۸۰ برای تشکیل خانواده انجام میشود و پس از آن آموزش مهارتهای فرزندآوری، فرزندپروری، غربالگریهای ژنتیکی با هزینههای بسیار بالا صورت میگیرد.
فیروزی اعلام کرد: در سال گذشته حدود ۳۰ هزار غربالگری ژنتیک انجام شد و از تولد بیش از ۶۰۰ جنین دارای معلولیت قطعی جلوگیری و براساس مقررات و با توجه به قطعیت معلولیت، ختم بارداری جنین اعلام شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: فرد دارای معلولیت در طول حیات زندگی خود از خدمات بهزیستی بهرهمند میشود و افراد بیسرپرست، بدسرپرست، زنان خودسرپرست، بانوان سرپرست خانوار، ایتام و یا خانوادههای نیازمند پس از فوت سرپرست خانواده، خدمات بهزیستی به آنها تعلق گرفته و در واقع سازمان بهزیستی حتی پس از فوت افراد خدمترسان افراد نیازمند است.
۹۹ درصد نوزادان تازه متولد شده در خراسان رضوی غربالگری شنوایی شدند
فیروزی ادامه داد: بسیاری از خدمات بهزیستی فارغ از تحت پوشش بودن، ارائه میشود، مانند غربالگریهای شنوایی که در سال گذشته غربالگری بیش از ۱۰۰ هزار نوزاد در سرتاسر خراسان رضوی انجام شد و این آمار بیانگر غربالگری شنوایی بیش از ۹۹درصدی نوزادان تازه متولد شده است و تقریبا تمام نوزادان استان، توسط دستگاههای پیشرفته و کارشناسان بهزیستی در زایشگاهها غربالگری شنوایی شدند.
وی اضافه کرد: غربالگری بینایی و شنوایی برای کودکان سنین سه تا پنج سال در سال گذشته برای ۳۷۸هزار کودک انجام شد و مداخلات درمانی برای رفع نیازها، تجویز عینک و ارجاع به پزشک متخصص اتفاق افتاد که این خدمات ملی بوده و فارغ از تحت پوشش بودن بهزیستی انجام میشود.
خراسان رضوی، ابداع کننده طرح شیرخوارگاه بدون فرزند
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه جامعه هدف بهزیستی بسیار گسترده است، گفت: حدود ۱۵۰ هزار فرد دارای معلولیت واجد پرونده در بهزیستی هستند.
فیروزی با اشاره به اینکه خراسان رضوی، ابداع کننده طرح شیرخوارگاه بدون فرزند است، اظهار کرد: همواره نوع نگاه شهید رئیسی به طبقه فرو دست جامعه بود که طیف عظیمی از جامعه هدف بهزیستی را تشکیل میدهد و براساس آمار میتوان درک کرد که ایشان در دوران خدمت خود، دغدغهمندی بسیار زیادی درخصوص این قشر داشتند که در جهت تسهیلگری و سادهسازی بسیاری از مشکلات، دستورات کارسازی را صادر کردند که از جمله این دستورات حذف اطلاعات فرزندخوانده از صفحه آخر شناسنامه افراد بود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: کار دیگری که با همکاری دستگاه قضایی به خصوص دادستان در استان اتفاق افتاد، شیرخوارگاه بدون فرزند بود که در حال تسری به سایر استانها است. شیرخوارگاه علی اصغر در طول ۶ ماه گذشته بدون فرزند است و فرزندان موجود پذیرش روزانه هستند که حداکثر ظرف یک هفته براساس مقررات تحویل خانواده میشوند.
وی با بیان خدمات موثر سازمان بهزیستی در دولت شهید رئیسی اظهار کرد: تا پایان سال ۱۳۹۹ تعداد خانوارهای مددجویان تحت پوشش بهزیستی ۱۸۱ هزار و ۶۴۱ خانواده بوده که این عدد تا پایان خرداد ۱۴۰۳ به ۲۰۸ هزار رسیدهاست که بیانگر ۱۴.۵ درصد رشد جمعیت تحت پوشش است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: مستمری افراد دارای معلولیت توانبخشی از ۶۰ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر ارتقا یافت که این عدد تا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش داشته است و هیج فرد دارای معلولیت در صف نوبت مستمری واجد شرایط نداریم، به جز افرادی که اخیرا تشکیل پرونده داده باشند. از نظر مبلغ نیز افزایش بیش از سه برابری در کمتر از سه سال اتفاق افتاده که این باعث شده مبلغ پرداختی ماهیانه از ۲۵ میلیارد با ۴۰ درصد افزایش به ۱۳۳ میلیارد تومان برسد.
سهمیه خراسان رضوی در آزمون استخدامی ویژه معلولان حدود ۳۲۰ نفر بود
فیروزی گفت: در گذشته سهم استخدام معلولان ۳ درصد از کل استخدامیها بود که علاوه بر کم بودن، کامل نیز اجرا نمیشد که در دولت شهید جمهور در این راستا سه اقدام و دستور با جدیت دنبال شد، استخدام ۳ درصدی به ستاد قانون حمایت از معلولین ابلاغ شد و اگر هر دستگاهی این ۳ درصد را در استخدام افراد لحاظ نکند، این ظرفیت ذخیره شده و در آزمون استخدام بعدی از افراد معلول استخدام میشود.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، آزمون ویژه استخدام افراد دارای معلولیت در سرتاسر کشور برگزار شد. تعداد کل افراد واجد شرایط ۴۳۰۰ نفر بود که به تفکیک دستگاه و استانها، ۱۲ هزار نفر افراد دارای معلولیت شرکت کردند.
فیروزی افزود: به طور تقریبی تا پایان این ماه نتیجه آزمون اعلام خواهد شد و امیدواریم در ۶ ماهه اول امسال، این افراد به کار گرفته شوند. این اقدام و حمایت از اشتغالزایی معلولین برای اولین بار در کشور در دولت شهید رئیسی اتفاق افتاد. سهمیه خراسان رضوی در این آزمون حدود ۳۲۰ نفر بود.
وی بیان کرد: حق پرستاری افراد ضایعات نخاعی از ۱۷۳۴ نفر به ۲۱۴۵ نفر رسیده و ۲۵ درصد افزایش داشتهاست، همچنین مبلغ درنظر گرفته شده برای این امر با ۳۲۶ درصد افزایش از ماهیانه یک میلیارد تومان به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. دیگر یک فرد دارای ضایعه نخاعی پشت نوبت مستمری، حق پرستاری و کمک هزینه لوازم بهداشتی نداریم.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: کمک هزینه اجتماعی و معیشت زنان سرپرست خانوار از ۱۱ هزار و ۵۴۵ نفر به ۲۰ هزار و ۱۸۷ نفر رسیده و ۷۵ درصد افزایش داشت که امروز دیگر هیچ فردی پشت نوبت نداریم. همچنین مبلغ از ۵میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان ماهانه به ۳۰ میلیارد تومان رسیده و حدود ۴۰۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: کمک هزینه معیشت خانوادههای دارای فرزندان دوقلوی نیازمند از ۲۵۱ خانواده به ۴۲۸۳ نفر رسید که ۱۶۰۶ درصد افزایش داشتهاست. کمک هزینه معیشت خانوادههای دارای فرزند سهقلو و بالاتر نیز از ۲۵۹ خانواده به ۲۶۹ خانواده رسیده و ۴درصد افزایش داشته. خانوادههای دارای دوقلوی تحت پوشش بهزیستی حتما از سه دهک پایین جامعه و همچنین خانوادههای دارای سهقلو از هفت دهک پایین باید باشند.
فیروزی اضافه کرد: در حوزه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده تا پایان ۱۳۹۹ کل افرادی که کمک هزینه پرستاری دریافت میکردند، ۷۴۳ نفر بودند، اما در حال حاضر به حدود ۱۲ هزار نفر افزایش پیدا کردهاست. مبلغ اختصاصی به این امر نیز از ماهانه ۴۵۰ میلیون تومان به ۲۴ میلیارد تومان در ماه ارتقاء یافت و افراد پشت نوبت همین میزان یا شاید بیشتر هستند.
وی افزود: کمک هزینه امداد کودکانی که توسط فردی از بستگان او نگهداری میشود، ۲میلیون و ۹۰۰ هزار تومان ماهانه است. این افراد، ۲۱۶۸ نفر بودند که با ۱۶ درصد افزایش به ۲۵۲۰ نفر رسیدند و مستمری آنها با ۳۲۷ درصد افزایش از ماهانه یک میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان به ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.
فیروزی با اشاره به اینکه برای اولین بار در کشور سرفصلهای دسترسپذیری در سند تحول استان در خراسان رضوی گنجانده شد، گفت: در اولین گام ۳۰۲۲ پروژه در هفت شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر تعریف شد.
سیر صعودی طلاق در خراسان رضوی متوقف شد
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی اضافه کرد: یکی از طرحهای مشترک دادگستری و بهزیستی در استان، طرحی به نام طرح سازش طلاق بود. این طرح هفت سال است که انجام میشود.
وی افزود: میزان سازش در بین زوجین متقاضی طلاق، ۲۸ درصد بوده و ۸درصد از میانگین سازش کشوری بیشتر است. طبق آمار سازمان ثبت احوال در سال گذشته سیر صعودی طلاق در خراسان رضوی متوقف حتی یک درصد کاهش پیدا کرد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در زمینه معتادان متجاهر بیش از ۲۰ مرکز ماده ۱۶ در استان وجود دارد که بین ۵ تا ۶ هزار نفر در آنجا مقیم هستند. سال گذشته از اقدامات بسیار موثر که انجام شد ، طرحی تحت عنوان مدیریت موردی در استان بود که در این طرح ۱۰۰۰ نفر از افراد را با تیمهایی شامل مددکار و روانشناس از خود مرکز تحت کنترل داشتیم و بعد از ترخیص از کمپها، مددکار برای پیوند این فرد با خانواده، شغلیابی و بازگشت به زندگی سالم، تا جایی که ممکن بود، تلاش کرد و نتایج فوق العادهای در مجموع حادث شد.
بیش از ۷۰ درصد از موارد کودکآزاری مربوط به غفلت و مسامحه است
وی با بیان اینکه در سال گذشته به تمام فرزندان بالای ۱۸ سال که ترخیص شدند، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بلاعوض اختصاص دادهشد، گفت: باتوجه به تورم و بودجه کلی بهزیستی، این مبلغ قابل توجهای بوده که برای ورود به اجتماع و خرید جهیزیه و ... به این فرزندان اختصاص داده شد.
فیروزی در مورد آمار کودکآزاری و همسرآزاری نیز تصریح کرد : برای انتشار آمار اورژانس اجتماعی درخصوص کودکآزاری و کودک همسری معذوریت داریم و این آمار محرمانه است و بهطور کلی بیش از ۷۰ درصد از موارد کودکآزاری مربوط به غفلت و مسامحه است.
انتهای پیام
نظرات