• چهارشنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403042717742
  • خبرنگار : 50592

تنها ۳ گونه از مارهای یزد سمی‌اند

تنها ۳ گونه از مارهای یزد سمی‌اند

ایسنا/یزد یک کارشناس محیط‌زیست با اشاره به شناسایی ۲۳ گونه مار در استان یزد، گفت: تنها سه‌گونه از آن‌ها زهرآگین و سمی هستند.

سالیان درازی است که بشر به علت ناآگاهی و دانش لازم در باره مارها، دیواره از وحشت و ترس بین خود و این گونه کشیده که گاهی این ترس بیهوده، باعث وجود مشکلات بزرگی خواهد شد.

استان یزد یکی از نقاط کویری کشور بوده که از دیرباز زیستگاه گونه‌های مختلفی از مارهاست، از این رو کسب دانش و اطلاعات در خصوص این گونه از خزندگان برای افراد بومی این منطقه امری واجب و ضروری است.

شانزدهم جولای که روز جهانی مار نام گرفته است، فرصت خوبی برای کسب اطلاعات و افزایش آگاهی در مورد این گونه زیبا و مفید است.

«مهدی زارع خورمیزی» رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان تفت در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده، در استان یزد ۲۳ گونه مار جمع آوری شده است که تنها سه گونه از آن‌ها زهرآگین بوده و باقی آن ها غیر زهرآگین یا نیمه زهرآگین هستند.

وی افزود: گونه‌های سمی مار در استان یزد، «افعی شاخدار ایرانی»، «افعی جعفری» و «افعی گرزه» هستند.

رئیس محیط زیست تفت ضمن بیان این که افعی شاخدار در تمام مناطق استان وجود دارد، گفت: افعی جعفری بیشتر در شهرستان‌های مهریز و بافق و افعی گرزه نیز بیشتر در شهرستان خاتم و بافق مشاهده شده است.

زارع خورمیزی در خصوص نوع برخورد صحیح انسان در مواجهه با مارها، اظهار کرد: بهتر است افراد در صورت مشاهده مار از آن فاصله گرفته و از آتش نشانی و کارشناسان محیط زیست جهت زنده گیری کمک بگیرد.

وی با اشاره به این که بیشتر مارگزیدگی‌ها ناشی از بی احتیاطی افراد است، گفت: زیستگاه‌های آبی مانند چشمه‌ها، آبشخورها و غیره، سایه درختان مناطق کویری و علوفه‌های نزدیک به زیستگاه‌های آبی از مکان‌های مورد علاقه مارها بوده و افراد می‌بایست هنگام نزدیک شدن به اماکن فوق احتیاط کامل داشته باشند.

رئیس محیط زیست تفت اظهار کرد: مارهای غیر زهرآگین بیشتر در مناطق کشاورزی و روستایی وجود دارند که در کنترل جمعیت جوندگان بسیار مفید هستند و مارهای زهرآگین نیز بیشتر در مناطق طبیعی زندگی می‌کنند.

وی تصریح کرد: در صورتی که افراد دچار مارگزیدگی شدند، ابتدا می‌بایست نوع گونه گزنده توسط پزشک تشخیص داده شود و سپس در صورتی که مشخص شد، گزش توسط گونه‌ای زهرآگین انجام شده است با حفظ آرامش خود را جهت دریافت پادزهر به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برسانند.

زارع خورمیزی در پایان اظهار کرد: در صورت ارتقای آگاهی و دانش دیوار ترس و وحشت بیهوده‌ای که سال‌ها بین مردم و مارها وجود داشته از بین خواهد رفت و شاهد فواید و زیبایی مارها خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۲

اطلاعات تان واقعا مفید هستند.