مهدی آریان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: استاندارد عضویت در کتابخانهها ۱۵ درصد است که این عدد در این استان در حال حاضر هفت درصد است.
وی با اشاره به اینکه تعداد اعضای کتابخانههای استان ۶۰ هزار نفر است، ادامه داد: یکی از مهمترین دغدغههای ما در این اداره کل، ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان مردم این استان است.
آریان با تاکید بر اینکه اشاعه فرهنگ کتابخوانی فقط وظیفه این اداره کل نیست و نیاز به ورود بسیاری از نهادها و از همه مهمتر خانوادهها دارد، گفت: در این استان، زیرساخت و تجهیزات لازم برای کتابخوانی وجود دارد بهعنوان مثال ۷۷ کتابخانه شهری و روستایی در این استان فعال است و تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای استان از یک میلیون جلد گذشت.
وی تاکید کرد: در خانواده والدین باید نسبت به کتابخوانی اهتمام ویژه داشته باشند تا فرزندان آنها این فرهنگ را یاد بگیرند و این اقدام را انجام دهند. از سوی دیگر، در کشورهای پیشرفته حتی در فیلمها به اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی میپردازند و باید بخشهای فرهنگی نسبت به این موضوع ورود پیدا کند.
مدیرکل کتابخانههای خراسان شمالی گفت: در سه ماه نخست امسال ۱۷۷ هزار جلد کتاب از کتابخانههای این این استان به امانت گرفته شد و نرخ امانت به ازای هر ۱۰۰ نفر در سه ماه نخست امسال ۲۰.۰۴ بوده است. سرانه کتاب به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۱۷.۰۹ است و تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای استان تاکنون یک میلیون و ۲۷ هزار و ۱۴۶ جلد است.
آریان از رشد تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای استان در دو - سه سال گذشته خبر داد و افزود: بهصورت مستمر طرح وجین کتاب در کتابخانهها انجام میشود تا کتابهایی که فرسوده، تکراری، بدون مخاطب یا تاریخ مصرف گذشتهاند، از چرخه حذف شوند. در سه سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ هزار کتاب در کتابخانههای استان وجین و خارج شدهاند.
انتهای پیام
نظرات