حسین حسنی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه تب دانگی در مناطق جنوبی و شمالی کشور شایع است، اظهار کرد: این بیماری از طریق سفر به کشورهای عربی وارد کشورمان شده است.
متخصص بیماریهای داخلی با بیان اینکه خوشبختانه این بیماری در استان ما مشاهده نشده است، گفت: این پشه در طول روز فعالیت دارد و با خنک شدن هوا از بین میرود.
وی با اشاره به علائم بروز این بیماری از بیاشتهایی و استفراغ به عنوان بخشی از علائم گوارشی ناشی از ابتلا به «تب دنگی» نام برد و اظهار کرد: تب، سردرد شدید، درد مفاصل، استخوانها، شکم درد و ضایعات پوستی در تشخیص این بیماری به پزشک کمک میکند.
حسنی اظهار کرد: معمولا علائم این بیماری بین یک تا ۱۴ روز بعد از گزش توسط این پشه خود را نشان میدهند. با توجه به اهمیت مراجعه زودهنگام در درمان بیماری، توصیه میشود همشهریان در صورت ظاهر شدن این علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
متخصص بیماریهای داخلی بیمارستان رازی ماهنشان افزود: برای درمان این بیماری علاوه بر استراحت کافی و مصرف فراوان مایعات، باید فقط از استامینوفن برای تسکین درد استفاده و از مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپرین، ژلوفن، نوافن، دیکلوفناک، ناپروکسن و مفنامیک اسید خودداری کنند.
او گفت: این پشه بیشتر در مخازن آب راکد و پسماندهای آب بروز میکند؛ همین طور دفع مناسب زبالهها و سمپاشی ضروری بوده و از پشهکشها نیز باید استفاده شود.
وی افزود: افرادی که قبلا یک بار به تب دنگی مبتلا شده باشند هم احتمال دارد در نوبت بعدی به فرم شدید این بیماری مبتلا شوند.
متخصص بیماریهای داخلی تاکید کرد: افراد ضمن پرهیز از سفر به مناطق پرخطر، لباسهای آستین کوتاه پوشیده و حتما از پمادها و اسپریهای دفع حشرات و پشهبند استفاده کنند.
حسنی گفت: گرمای هوا موجب شده که این بیماری در سطح جهان در حال گسترش باشد و با توجه به اینکه شهرستان ماهنشان هم جزء مناطق گرمسیر محسوب میشود، نیاز است شهروندان به تذکراتی که وزارت بهداشت در خصوص این بیماری میدهد توجه داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات