«رضا ذبیحی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص مقاله «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور منتخب ایران در روزنامه تهران تایمز که به زبان انگلیسی منتشر شده است، گفت: برخی رسانههای غربی این مقاله را افزایش انتقادها از غرب تفسیر کردهاند و برخی دیگر نیز تاکید رئیسجمهور جدید بر توسعه روابط با روسیه و چین را پر رنگ کردهاند، در حالی که مضمون اصلی این مقاله، ناظر بر توسعه متوازن روابط خارجی ایران است.
این استاد روابط بین الملل دانشگاه ادامه داد: تاکید پزشکیان بر تحکیم و توسعه روابط با روسیه و چین مبتنی بر استفاده از همه ظرفیتها و فرصتهای موجود در تعاملات خارجی است و در این مسیر روسیه و چین نیز به عنوان ۲ کشوری که سهم قابل توجهی از قدرت جهانی دارند، قابل توجه هستند.
ذبیحی افزود: در واقع رویکرد پزشکیان استفاده از ظرفیتها و امکانات شرق است، همچنان که مشاهده میشود کشورهایی نظیر عربستان و ترکیه نیز بهرغم نزدیکی زیاد به غرب، همزمان سعی دارند در سیاست خارجی خود از طریق تحکیم روابط با روسیه و چین ایجاد تعادل نمایند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: این نگرانی در روسیه و چین وجود داشت که با انتخاب رئیسجمهور جدید در ایران، روابط ایران با آنها دچار تغییراتی شود، در حالی که پزشکیان سعی داشت در این مقاله به این کشورها نیز اطمینان دهد که روابط با آنها با لحاظ شرایطی دچار نوسان نمیشود، چنانکه همزمان تاکید داشت که اولا اصل در روابط خارجی ایران ایجاد توازن و تعادل است و ثانیا در هرگونه توسعه و تحکیم روابط، سه معیار عزت، حکمت و مصلحت مد نظر خواهد بود.
هدف اصلی از نگارش این مقاله فراخواندن غرب به مسیر درست است
این استاد روابط بینالملل دانشگاه افزود: اما هدف اصلی از نگارش این مقاله فراخواندن غرب به ویژه اروپا و نیز آمریکا به مسیر درستی است که بر اساس آن امکان احیای توافق سال ۲۰۱۵ بار دیگر فراهم شود.
ذبیحی ادامه داد: پزشکیان این مقاله را با هدف پالس مذاکراتی به کلیه کشورهای عضو برجام به رشته تحریر درآورده است تا حتی پیش از استقرار دولت خود زمینه لازم در این خصوص را فراهم آورد.
وی تصریح کرد: رئیسجمهور منتخب انتقادهای صحیح و به جایی را نسبت به عملکرد غرب و به ویژه آمریکا در خصوص عملکردشان نسبت به برجام مطرح کرد، اما همزمان تاکید کرد که راه برای برون رفت از این بحران برساخته شده وجود دارد.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: رئیسجمهور جدید با یادآوری اقداماتی که منجر به ناکارآمدی برجام شده است، تاکید کرد برای همان نظام عدم اشاعه که آنها به دنبالش هستند، راه صحیح انتخاب میز مذاکره است.
ذبیحی همچنین عنوان کرد: پزشکیان در این مقاله سعی داشت حسن نیت خود را برای طی شدن سریعتر مسیر مذاکره به تمامی طرفهای عضو برجام نشان دهد و در عین حال به دنبال آن بود که با تاکید بر داشتن روابط سازنده با جهان و به ویژه همسایگان، حمایت آنها را نیز برای طی شدن مسیر توافق جلب کند.
انتهای پیام
نظرات