مهرداد لاهوتی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وضعیت چای و برنج در سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: آسیبی که به چای داخلی وارد شد، ناشی از واردات بیش از نیاز بویژه در سال ۱۴۰۱ بود. به همین دلیل، با وزیر جهاد کشاورزی موضوع میزان مصرف چای را بررسی کردیم.
وی با بیان اینکه در گذشته نیاز ۱۲۰ هزار تنی چای در کشور را مطرح و هر سال تکرار میکردند، افزود: نیاز کشور حدود ۷۰ هزار تن بوده که ۳۰ هزار تن آن توسط چایکاران گیلان و مازندران تولید میشود. بنابراین حجم واردات چای نباید از ۴۰ هزار تن بیشتر شود تا موجب اقتصادی شدن تولید چای شود.
نماینده لنگرود در مجلس با اشاره به برنامهریزی برای پرداختن مطالبات چایکاران از سهم دولت، بیان کرد: از ۲۴۰ میلیارد تومان سهم دولت، تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان واریز شده و مجدد دستور تامین اعتبار ۲۱۷ میلیارد تومانی صادر شده که بیش از طلب چایکاران است. البته ۷۵ درصد مطالبات باید توسط کارخانهداران پرداخت شود که در دستور کار است.
لاهوتی با تاکید بر لزوم حذف ارز ترجیحی واردات برنج، بیان کرد: ما بهدنبال حذف ارز ترجیحی هستیم.
وی نیاز کشور به وارات برنج را حدود ۶۰۰ هزار تن دانست و گفت: واردات کمتر از یک میلیون تن مناسب است و تعادل عرضه و تقاضا را ایجاد و برنج داخلی را به قیمت واقعیاش نزدیک میکند.
نماینده لنگرود در مجلس برنج مرغوب ایرانی را دارای قابلیت صادرات دانست و ادامه داد: باید زمینه صادرات چای و برنج کیفی ایرانی را فراهم کنیم تا تولید این دو محصول برای کشاورز اقتصادی شود.
وی به بهرهبرداری از فاز نخست بندر چمخاله در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل فاز اول نیاز است تا در سال ۱۴۰۳ افتتاح شود. البته فاز دوم بسیار مهم است و باید هرچه سریع آغاز شود.
لاهوتی همچنین از نصب بخشی از تجهیزات پروژه تلهکابین لنگرود خبر داد و افزود: در حال مذاکره با سرمایهگذار پروژه هستیم تا هرچه سریعتر کار را به پایان برساند.
انتهای پیام
نظرات