برگزارکنندگان این مراسم خادمهای مسجد، حسینیه و یا منزل هستند.آنها از عصر تاسوعا روی منبر یک پارچه سیاه انداخته و آن را در نزدیکی در مسجد یا حسینیه میگذارند و یک مجمه بزرگ و یا تشت پر از گل را روی پله منبر و تشتی خالی را هم در پله دیگر میگذارند.
در نزدیکی غروب آفتاب بانوان شرکت کننده در این مراسم پس از نیت کردن، شمعی را درون سینی و کنار این منابر روشن کرده و نذورات خود را از قبیل خرما، شیرینی و پول درون تشتی ریخته و برای روشن کردن شمعی دیگر به یکی دیگر از این مساجد میروند.
معمولاً در هر مکان فقط یک شمع روشن می کنند ولی اگر مسجدی بسته و یا راه دور باشد احتمال دارد که در یک مکان دو شمع روشن کنند.
نذوراتی که جمع می شود به خادم منبر تعلق دارد باید تا پایان مراسم و خاموش شدن شمع ها در آنجا بماند و هیچ یک از شمع ها را خاموش نکند و صبر کند که شمع ها خاموش شود اشک های شمع را هم دور نمی ریزند و در مکانی از مسجد جمع آوری می کنند.
مسجد آیتی، مسجد جامع، مسجد خواجه خضر، مسجد صاحب الزمانی، مسجد امام حسن (ع)، منزل دختر آخوند، حسینیه گود و مدرسه معصومیه بیرجند از جمله اماکنی هستند که مراسم هفت منبر در آنها برگزار می شود.
مراسم هفت منبر سال ۹۱ به شماره ۵۰۷ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات