• دوشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۳ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403042416552
  • خبرنگار : 71498

راهی برای برای دور زدن خام‌فروشی در صنعت نفت

راهی برای برای دور زدن خام‌فروشی در صنعت نفت

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: با توجه به پتانسیل و ظرفیت ایران در حوزه پتروشیمی باید به دنبال تکمیل زنجیره ارزش و رهایی از خام‌فروشی باشیم که این موضوع نیز با جذب دانش فنی، تکنولوژی، توسعه بازار محقق می‌شود.

مرتضی بهروزی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برای جلوگیری از خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی باید در تکمیل زنجیره ارزش در پایین دست سرمایه‌گذاری صورت بگیرد، البته تاکنون توسعه پتروشیمی رقم خورده  اما به دلیل اینکه در حلقه‌های اول بوده موجب شده مواد اولیه را با قیمت پایین صادر و کالاهای تولیدی از پتروشیمی را وارد کنیم، اظهار کرد: اگر بتوانیم در این زمینه با برنامه‌ریزی مدون اقداماتی را انجام دهیم موجب توسعه اشتغال و درآمد بالا خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه این اقدام سدی برای خام‌فروشی خواهد بود، گفت: برخی که خام‌فروشی را تنها در نفت خام می‌بینند چندان صحبت‌های منطقی ندارند، مساله خام فروشی را بیشتر باید در صنعت پتروشمی پیدا کرد. می‌توان تمام مواد اولیه پتروشیمی را در داخل کشور استفاده کرد و ظرفیت بالایی برای توسعه صنعت پتروشیمی در داخل کشور وجود دارد.

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه اگر ایران حلقه‌های پتروشیمی را توسعه دهد می‌تواند به یکی از بزرگترین قطب‌های پتروشیمی دنیا تبدیل شود، تاکید کرد: حلقه‌های اولیه وجود دارد و با قیمت بسیار پایین نیز فروخته می‌شود چراکه به صورت خام صادر می‌کنیم، زمانی که روی آن فرایند صورت بگیرد و تبدیل به ماده نهایی شود آن زمان ارزشمند خواهد بود.

بهروزی‌فر با بیان اینکه توسعه صنعت نفت که تمام بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی را دربرمی‌گیرد، منوط به این است که با دنیا تعامل داشته باشیم، گفت: ما نیازمند سرمایه، دانش فنی، تکنولوژی و مدیریت هستیم، نمی‌توان صنعت را بدون توجه به بازار توسعه داد و نمی‌توان در شرایط فعلی دانش و تجهیزات کافی را جذب کرد و بعد از آن با قیمت مناسب نیز به فروش برسانیم.

وی با بیان اینکه تا زمانی که جذب دانش فنی، تکنولوژی اتفاق نیفتد، نمی‌توان بازارهای صادراتی را توسعه داد، گفت: در شرایط فعلی امکان توسعه و رسیدن به جایگاه واقعی امکان‌پذیر نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۵ ۱۱:۲۵

اگر تولید محصولات می خواهد اینگونه افتضاح وگران قیمت باشد برادر من زحمت نکشید همان خام فروشی راحت تر است تلویزیون می گیریم صفحه نمایش به ما جدا می شود یخچال مدام خراب است از خودرو و قطعات که بهتر است حرفی نزنیم حالت اینکه قیمت تمام محصولات سی درصد از قیمت خرید واقعی دیگر کشورها بالاتر است