• یکشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403042416525
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

بیشترین سود از حادثه ترور را خود ترامپ برده است

بیشترین سود از حادثه ترور را خود ترامپ برده است

ایسنا/خراسان رضوی بامداد امروز صدای شلیک یک گلوله در تمام جهان پیچید و یک جمله به عنوان تیتر اول تمام رسانه‌ها قرار گرفت: "ترامپ ترور شد"

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد حزب جمهوری‌خواه، بامداد امروز در حالیکه در یک گردهمایی در ایالت پنسیلوانیا در حال نطق انتخاباتی بود، مورد سوء قصد قرار گرفت که البته با برداشتن یک جراحت جزئی در ناحیه گوش، جان سالم به در برد و اکنون نیز طبق اعلام سخنگویش در سلامت کامل است.

در طی ساعاتی که از این حادثه می‌گذرد، پربازتاب‌ترین عکسی که از ترامپ منتشر شده، عکسی است که او را در نخستین لحظات پس از سوء قصد نشان می‌دهد؛ در میان حلقه محافظینش، با صورتی خونین و در حالیکه ژستی پیروزمندانه دارد.

همین عکس اما سرآغاز گمانه‌زنی‌هایی شد مبنی بر اینکه تمام این حادثه حرکتی طراحی‌شده از سمت کمپین انتخاباتی ترامپ بوده که با هدف افزایش آرای او انجام شده است. خصوصا که مسائلی از جمله پرونده‌ها و محکومیت‌های قضایی ترامپ و قانون‌‎گریزی‌های همیشگی او باعث شده که بخش زیادی از مردم آمریکا به معنای واقعی کلمه از رئیس‌جمهور سابق‌شان متنفر باشند و حال حادثه ترور ترامپ می‌تواند باعث مظلوم‌نمایی او در میان افکار عمومی شود.  

مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طبیعتا در مورد ترور چهره‌ای جنجالی مانند ترامپ گمانه‌زنی‌های مختلفی مطرح می‌شود، اظهار کرد: شاید بحث در مورد اینکه این یک اقدام سازماندهی‌شده از سمت کمپین تبلیغاتی خود ترامپ بوده، از این جهت قوت گرفته که معمولا چنین وقایعی باعث تقویت سبد رای جمهوری‌خواهان می‌شود. بیشترین سود از این حادثه را خود ترامپ برده، زیرا واقعه‌ای در این سطح می‎‌تواند آمریکایی‌هایی که در رای دادن به ترامپ مردد هستند را مطمئن کند.

وی با بیان اینکه تا زمانی که اطلاعات دقیق‌تری ارائه نشوند، نمی‌توان ابعاد این حادثه را ارزیابی کرد، افزود: تا کنون تنها اطلاعاتی که منتشر شده، این است که ضارب جوانی ۲۰ ساله و با گرایشات افراطی‌گرایانه بوده است. ممکن است فرد شلیک‌کننده حتی انگیزه‌‎های شخصی از انجام این کار داشته باشد. شایدم هم هیچ گاه ابعاد این ترور مشخص شود، کما اینکه اکنون ۶۰ سال از ترور جان اف کندی می‌گذرد، اما هنوز بخش بزرگی  از ابعاد آن مبهم است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: اکنون با اطلاعاتی که در اختیار داریم، ادعای دست داشتن کمپین انتخاباتی ترامپ در این ترور را نه می‌توان رد کرد و نه تایید. اما در هر صورت بدیهی است که تا این لحظه، این حادثه باعث تقویت موقعیت ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شده است.  

مکی در خصوص تاثیر این حادثه بر نظر رای‌دهندگان دموکرات، بیان کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یک دوقطبی شدیدا متصلب است. بسیاری از کسانی که به بایدن رای می‌دهند، نه به خاطر شخص او یا سیاست‌های حزب دموکرات، بلکه به خاطر نفرت از ترامپ چنین رایی دارند. به طور کلی بر خلاف بایدن، ترامپ آرای منفی بسیار بالایی دارد، اما این حادثه می‌تواند از آرای منفی ترامپ بکاهد و شانس او برای پیروزی در انتخابات پنجم نوامبر را بالا ببرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha