• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403042315651
  • خبرنگار : 71592

گزارش الاخبار از مبارزه کادر پزشکی غزه برای نجات آنچه باقی مانده است

گزارش الاخبار از مبارزه کادر پزشکی غزه برای نجات آنچه باقی مانده است

دستیار وزیر بهداشت فلسطین در نوار غزه ضمن ارائه آماری از حملات رژیم صهیونیستی علیه مراکز و پرسنل درمانی در غزه و اقدامات این رژیم در حوزه پزشکی در طول جنگ غزه، گفت اما همچنان کادر باقی مانده برای خدمات‌رسانی تلاش می‌کنند.

به گزارش ایسنا، کادر پزشکی در نوار غزه در طول ۹ ماه جنگ مستمر رژیم صهیونیستی هیچ‌گونه استراحتی نداشته و با وجود امکانات کم، همچنان درحال خدمات‌رسانی است و علیرغم حملات عامدانه رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی از بیمارستانی به بیمارستان دیگر از مرکز بهداشتی به مرکز بهداشت دیگر جابجا می‌شوند و تاکنون ۵۰۰ تن از پرسنل بهداشتی به شهادت رسیده و بیش از ۳۰۰ تن دیگر بازداشت شده‌اند.

«ماهر شامیه» دستیار وزیر بهداشت فلسطین در غزه می‌گوید رژیم اشغالگر حمله به مراکز بهداشتی را که یکی از عوامل ایستادگی ملت فلسطین هستند، در اولویت خود قرار داده است و نابودی سیستم بهداشتی به منزله صدور حکم اعدام برای مردم غزه است.

وی در گفت‌وگو با روزنامه الاخبار لبنان گزارش کرد از هفتم اکتبر مراکز و بیمارستان‌ها هدف قرار گرفت و از مجموع ۳۸ بیمارستان، ۲۳ بیمارستان از دایره خدمات‌رسانی خارج شد و بقیه هم به صورت جزئی خدمات‌رسانی می‌کنند.  همچنین ۶۴ مرکز بهداشتی از ۹۰ مرکز تعطیل شده‌اند و بیمارستان‌ها اعم از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی دیگر خدمات تخصصی را ارائه نمی‌کنند و همین وضعیت سلامتی بیماران را تحت تاثیر قرار داده و منجر به مرگ برخی از آنها شده است.

الشامیه گفت در راس این بیمارستان‌ها، مجتمع پزشکی الشفاء قرار دارد که ۴۵ درصد از خدمات پزشکی تخصصی را ارائه می‌کرد اما رژیم صهیونیستی آن را تخریب کرد و ساختمان‌هایش را که در آنها تجهیزات پزشکی نایاب وجود داشت، به آتش‌ کشید و همین ضربه بزرگی برای نوار غزه، شهر غزه و مخصوصا شمال آن بود.

او در مورد زخمی‌ها گفت برخی از زخمی‌های جنگ غزه هنوز هم به واحد زیادی خون نیاز دارند اما آزمایشگاه‌های خون از کار افتاده‌اند. حمله رژیم صهیونیستی به خودروهای اورژانس و بازداشت دهها مسؤول اورژانس هنگام انجام وظیفه، باعث شده انتقال زخمی‌ها به بیمارستان با بحران روبه‌رو شود و مابقی خودروهای اورژانس هم با کمبود سوخت روبه‌رو هستند.

این مسؤول در وزارت بهداشت فلسطین در غزه درمورد مراکز اولیه بهداشت گفت با وجود کمبود تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی تلاش زیادی برای بازگشایی آنها مخصوصا در مناطق مستقر آوارگان شده است.

الشامیه در مورد دیگر مشکلات سیستم بهداشتی توضیح داد مهم‌ترین این مشکلات در شهر غزه و شمال آن، کمبود نیروی درمانی متخصص و فنی است و از نهادهای بین‌المللی خواست برای بازگرداندن کادر پزشکی که به اجبار به جنوب غزه منتقل شده‌اند به 2 استان غزه و شمال آن بازگردند.

وی تاکید کرد بسیاری از پزشکان و متخصصین خواهان ورود به غزه و شمال آن هستند اما رژیم صهیونیستی اجازه نمی‌دهد. تنها 2 ماه پیش هیئت‌های کوچک چهار و پنج نفره به غزه آمدند. رژیم صهیونیستی حتی اجازه نمی‌دهد پزشکان تجهیزات مورد نیاز خود را به همراه بیاورند و طوری با آنها رفتار می‌کند که گویی تحت بازداشت خانگی هستند تا جایی که اجازه نمی‌دهد از بیمارستان خارج شوند یا حتی در خیابان راه بروند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha