• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403042315276
  • خبرنگار : 50123

نهضت ملی مسکن؛ آرزو یا رویای دست نیافتنی/سقفی که دیگر ذوقی ندارد

نهضت ملی مسکن؛ آرزو یا رویای دست نیافتنی/سقفی که دیگر ذوقی ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری داشتن خانه برای بسیاری از افراد جامعه به یک آرزو تبدیل شده است، آرزو یا رویایی که می‌توان گفت با عنوان طرح «نهضت ملی مسکن» با هدف مسکن ارزان قیمت دست‌یافتنی‌تر شد.

به گزارش ایسنا، هر دولتی که روی کار آمد، ساخت مسکن از برنامه‌های مدنظرش بود، می‌توان گفت مسکن ارزان قیمت شاید همان رویایی بود که مردم در ذهن داشتند و در دولت سیزدهم قوت و بارقه امیدی در میان مردم شکل گرفت که طی این چهار سال سهمیه چهارمحارمحال و بختیاری، ساخت ۵۷ هزار واحد مسکن شهری و روستایی بوده است.

مردمی که سال‌ ۹۹ ودیعه اول خود را واریز کرده‌ بودند و طبق قرارداد قرار بود دو سال بعد مسکنی که آرزویشان بود تحویل شود، البته مردم هم با توجه به آورده مشخص شده پذیرفتند که از برنامه دولت استقبال کنند.

چند ماه یکبار پیامک‌های واریزی ارسال شد و مردم به امید خانه‌دار شدن دارایی‌های خود را به فروش و وجه را واریز می‌کردند، در ابتدا در کنار آورده متقاضیان، تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شد اما باتوجه به تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی با نظر دولت به منظور کمک به مردم مبلغ تسهیلات به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

اما افزایش تنها شامل مبلغ تسهیلات نشد و به آورده متقاضیان هم اضافه شد، پیامک‌های چند ماه یکبار با مبالغ مختلف. اگر متقاضیان مسکن از قشر مرفه جامعه بودند، شاید واریز چنین مبالغی برایشان دشوار نبود و به راحتی وجه را فراهم و واریز می‌کردند.

موعد تحویل واحدها فرا می‌رسید و مردم به خیال اینکه دیگر زیر سقف آرزوهایشان با خیال راحت زندگی می‌کنند، لحظه‌شماری می‌کردند، اما این‌گونه نبود و مهلت قراردادها به اتمام رسیده بود.

طی این چند سال، هر از چند گاهی تجمعاتی اتفاق می‌افتاد، مردمی که عصبانی بودند از دیر تحویل داده شدن و پاسخ قاطع نشنیدن و در نهایت مجبور به اعتراض بودند و هر بار قول‌هایی داده می‌شد که بی‌نتیجه بود.

در آخرین تجمع و اعتراض که چند روز گذشته در شهرکرد مقابل استانداری شاهد آن بودیم، تعدادی از متقاضیان چادر زدند و خواستار پاسخگویی از سوی مسئولان امر بودند.

متقاضیان مسکن چه می‌گویند؟

محمودی یکی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهرکرد می‌گوید: سال ۹۸ برای مسکن ثبت‌نام و سال بعد مبلغ ۴۰ میلیون تومان واریز کردیم که طی سه ماه عملیات آماده‌سازی باید توسط بنیاد مسکن انجام می‌شد در صورتی‌که این موضوع یک سال طول کشید، یعنی پول متقاضی یک سال راکد ماند.

او می‌گوید: تاکنون ۵۹۰ میلیون تومان از هر متقاضی در طرح ما پول دریافت شده در صورتی‌که آورده‌ای که در زمان ثبت‌نام تعیین شده بود ۳۰۰ میلیون آورده و ۳۵۰ میلیون تسهیلات بود، با فروش طلا و ماشین با هدف خانه‌دار شدن ثبت‌نام کردیم.

این متقاضی مسکن ادامه می‌دهد: برای واحد ۸۴ متری به جز تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی، تاکنون ۶۰۰ میلیون تومان وجه واریز کردم، من که از قشر کارگر هستم و همه دارایی‌ام را فروخته‌ام، اگر توان پرداخت نداشته باشم مجبورم با وجود دو فرزند واحد ۷۵ متری انتخاب کنم.

او می‌گوید: مسئولان دلیل دیر تحویل دادن واحدها را به موقع واریز نکردن وجه بیان می‌کنند در صورتی‌که واریزی من به موقع بود و اکنون امتیاز من ۱۰۰ تا ۱۲۰ است.

کریمی یکی دیگر از متقاضیان مسکن می‌گوید: ثبت‌نام برای مسکن را سال ۹۸ انجام دادیم، سال ۹۹ پیامک واریزی از سوی بنیاد مسکن برای متقاضیان ارسال شد که وجه واریز شد، زمان ثبت‌نام باتوجه به اطلاع رسانی قرار بود با ۳۸۰ میلیون صاحب خانه شویم، البته دو سال پس از ثبت‌نام با پیمانکاران قرارداد منعقد شد.

او می‌گوید: بعد از دو سال تعلل، پروژه‌ها آغاز شدند و اکثر قراردادها تقریبا دو ساله بود که مردادماه ۱۴۰۲ باید به اتمام می‌رسید، اکنون نزدیک به یک سال از خاتمه قرارداد گذشته اما هنوز هیچ واحدی تحویل متقاضیان نشده و برخی پروژه‌ها حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

این متقاضی می‌گوید: برای واحد ۱۱۰ متری، به جز وام ۵۵۰ میلیونی، ۵۰۰ میلیون تومان وجه از ما اخذ شد، ما که همه اموال‌مان را به امید خانه‌دار شدن فروختیم.

کریمی ادامه می‌دهد: چندی پیش ۲۵۰ میلیون تومان به صورت علی‌الحساب واریز کردیم به امید اینکه با ۷۵۰ میلیون تومان آورده متقاضی واحد تحویل شود اما گفته شد حدود ۵۰۰ میلیون تومان دیگر آورده داشته باشید که همه بلاتکلیف ماندیم و دیگر توان ادامه نداریم یعنی سرمایه‌ای برایمان باقی نمانده است.

او می‌گوید: حتی هزینه ۷۰ متر مشاعات ساختمان شامل پارکینگ و انباری به قیمت ۱۱۰ متر دریافت می‌شود، کسی که مستاجر است مگر چقدر درآمد دارد که در بازه زمانی کوتاه، حدود ۱۰۰ میلیون وجه واریز کند.

برای پاسخ به سوال متقاضیانی که همچنان چشم انتظار خانه‌دار شدن هستند، به سراغ مسئولان امر رفتیم تا پاسخ آن‌ها را در این باره بشنویم.

تحویل ۳۰۰۰ واحد مسکونی در محله ۳۴ منظریه تا پایان شهریور

خدایار باقری هارونی، مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برنامه دولت براساس قانون جهش تولید مسکن ساخت سالانه یک میلیون مسکن بود، اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و برنامه دولت برای مسکن، عملا تا اجرایی شدن قانون ساخت مسکن دو سال از عمر دولت گذشت.

وی با اشاره به سهمیه ۵۷ هزار واحدی مسکن در چهارمحال و بختیاری، افزود: از این تعداد حدود ۲۶ هزار مسکن حمایتی است که عملیات اجرایی حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد در سطح استان آغاز شده که حدودا ۱۱ هزار واحد به صورت انبوه‌سازی در حال ساخت است.

باقری گفت: ۹۵۰۰ واحد از پیشرفت ۱۵ تا ۱۰۰ درصدی برخوردارند، البته چهار بلوک از هشت بلوک ۱۵۰ واحدی ستاد اجرایی فرمان امام که بهمن ماه سال گذشته آماده شد که تقریبا مشکلات اداری و وصل انشعابات برطرف شده است.

وی در خصوص اعتراضات متقاضیان، تصریح کرد: برخی متقاضیان سال ۹۹ پول واریز کرده اما ساخت و ساز عملا از نیمه دوم ۱۴۰۰ آغاز شده است و براساس قرارداد دو سال بعد باید تحویل متقاضیان می‌شد که دلیل تاخیر سرمای هوا و عدم آورده متقاضیان بود، البته افزایش سقف تسهیلات از ۳۵۰ به ۵۵۰ با هدف کمک به آورده متقاضیان انجام شد اما بانک‌ها قبول به پرداخت نمی‌شدند که این موضوع نیز چند ماه طول کشید.

وی ادامه داد: قرار بود از خردادماه به مرور تحویل واحدها به ویژه در محله ۳۴ شهرکرد انجام شود ک همه تلاش‌ها برای تحویل ۳۰۰۰ واحد به متقاضیان تا پایان شهریور خواهد بود.

تحویل نشدن واحدهای نهضت ملی مسکن در شهرکرد به دلیل تسویه حساب نکردن متقاضیان است

همچنین مرتضی رفیعی، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه واریز وجه ۴۰ میلیون تومانی در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ هزینه پروانه و نظام مهندسی ساختمان بود، اظهار کرد: بعد از واریز وجه محله ۳۴ منظریه شهرکرد که بدون هیچ‌گونه آماده‌سازی اولیه بود مشخص شد، سال ۱۴۰۰ به مرحله اجرا رسید که بعد از چند ماه به دلیل سرمای هوا فعالیت کم شد و عملا پیشرفت آنچنانی حاصل نشد.

وی افزود: تورم موجب افزایش هزینه‌های مربوط به ساخت و ساز شد و عمده متقاضیان که شرایط اقتصادی خوبی نداشتند، وجه مورد نظر را به موقع پرداخت نکردند و با افزایش بدهی به پیمانکاران، پیشرفتی که مدنظر بود حاصل نشود.

رفیعی گفت: ابتدای سال ۱۴۰۲ دولت مبلغ تسهیلات را از ۳۵۰ به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش داد، اما مهرماه این موضوع اجرایی شد که همین مسائل موجب شده نتوانیم به موقع پروژه‌ها را به اتمام برسانیم، در حقیقت می‌توان گفت عمده مشکلات پروژه‌ها مباحث مالی است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال پروژه‌های ترنج بلوک ۷۰ متری، ۸۵ متری و ۱۰۰ تا ۱۱۰ متری است که طبق دستورالعمل پروژه با پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصد باید به متقاضی تخصیص یابد و ۲۰ درصد مابقی وجه دریافت شود.

به گفته وی، در پروژه ترنج یک از ۲۱۶ واحد ۱۴۴ واحد بالای ۸۰ درصد پیشرفت دارد که تخصیص انجام شده است، ترنج دو ۷۲ واحد تقریبا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تخصیص انجام و در ترنج سه ۳۶۰ واحدی ۲۱۶ واحد بالای ۸۰ درصد پیشرفت بوده که تخصیص انجام و ۷۲ واحد تکمیل و آماده تحویل است.

رفیعی خاطرنشان کرد: به دلیل تسویه حساب متقاضیان و تقسیط تسهیلات هنوز تحویل انجام نشده است، البته در محله ۳۴ شهرکرد علاوه بر ۶۴۸ واحد ترنج، ۵۷۶ واحد نارنج در حال ساخت است که از سال ۱۴۰۱ شروع شده به طور متوسط از ۶۵ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۳ ۱۶:۲۳

کاش در گزارش مطلبی درمورد نحوه انصراف یا واگذاری دارندگان امتیاز طرح ها که بدون قدرت ادامه هستند پرسیده میشد و اطلاع رسانی میشد،که چگونه نه راه پس دارند ونه راه پیش!!

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۳ ۱۷:۴۱

با طرح مسکن ملی عده زیادی در سراسر ایران بدهکار شدن، خیلی ها طلا و سکه و ماشین فروختند،اما خونه دار نشدن هیچ بلکه پول و سرمایه شونم را دلیل تورم سوخت شد و از بین رفت حالا باید سالها بشینن منتظر که چه زمانی بهشون تحویل بدن یا ندن