• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403042315271
  • خبرنگار : 71145

مصر بحث درباره ترتیبات امنیتی با اشغالگران درباره محور فیلادلفیا را رد کرد

مصر بحث درباره ترتیبات امنیتی با اشغالگران درباره محور فیلادلفیا را رد کرد

یک منبع بلندپایه مصری آنچه درباره مذاکرات مصر و اشغالگران درباره ترتیبات امنیتی مربوط به محور فیلادلفیا و گذرگاه رفح منتشر شده است را تکذیب کرد.

به گزارش ایسنا، رویترز اوایل روز جمعه گزارش داد که مذاکره کنندگان صهیونیست و مصر در حال مذاکره درباره سیستم نظارت الکترونیکی در محور مرزی فیلادلفیا بین نوار غزه و مصر هستند که علاوه بر مصر، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کابینه اشغالگر نیز این موضوع را تکذیب کرد.

موضوع باقی ماندن نیروهای اشغالگر در محور فیلادلفیا یکی از موضوعاتی است که مانع دستیابی به توافق آتش‌بس می‌شود، زیرا حماس و مصر که در مذاکرات میانجیگری می‌کند، مخالف ماندن نیروهای صهیونیست در آنجا هستند.

بعدازظهر جمعه، رسانه‌های مصری به نقل از یک منبع عالی رتبه تاکید کردند که «هیچ حقیقتی درباره وجود ترتیبات امنیتی مصر و رژیم صهیونیستی در مورد مرز با نوار غزه وجود ندارد».

این منبع، طرف‌های صهیونیست را به انتشار این شایعات متهم کرد و گفت: «طرف‌های اسرائیلی هستند که با انتشار شایعاتی در مورد ترتیبات امنیتی جدید با مصر تلاش می‌کنند شکست‌های خود در غزه را پنهان کنند.»

وی اشاره کرد: «مصر تلاش‌های زیادی در دوره اخیر انجام داده است تا پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه حاصل شود اما چندین نکته باقی مانده است که فراتر از آنچه قبلاً با میانجی‌ها توافق شده بود، مانع پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس می‌شود.»

رویترز اوایل جمعه به نقل از ۲ منبع مصری و منبع سوم آگاه گزارش داد که مذاکره کنندگان اسرائیلی و مصری در حال مذاکره درباره سیستم نظارت الکترونیکی در محور مرزی فیلادلفیا هستند که در صورت توافق آتش‌بس ممکن است منجر به خروج نیروهای اشغالگر از این محور شود.

رویترز افزود: اسرائیل در چارچوب دور کنونی مذاکرات با هدف خروج نیروها از منطقه مرزی در مذاکرات شرکت می‌کند.

این آژانس خبری به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که بحث‌ها عمدتاً حول محور سنسورهایی است که در سمت مصری محور فیلادلفیا قرار خواهند گرفت. این منبع افزود: «واضح است این ایده هدفش، نظارت بر تونل‌ها و شناسایی راه‌های دیگری است که امکان دارد از طریق آن افراد یا سلاح را به غزه قاچاق کنند و مشخص است که این یک عنصر مهم در توافق در مورد اسیران صهیونیست خواهد بود.»

طبق گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، دفتر نتانیاهو نیز گزارش‌هایی مبنی بر بررسی احتمال عقب‌نشینی اشغالگران از محور فیلادلفیا را تکذیب کرد و آنها را کاملا نادرست دانست.

این دفتر در بیانیه‌ای کوتاه در این باره اظهار نظر کرد و گفت: «این اطلاعات کاملاً نادرست است.» دفتر نتانیاهو افزود: نتانیاهو «به ماندن اسرائیل در محور فیلادلفیا چسبیده». این دستورالعمل‌های او به تیم مذاکره‌کننده (اسرائیل) است و او این موضوع را در هفته جاری برای نمایندگان ایالات متحده به صراحت اعلام کرد و همچنین به کابینه (کوچک) اطلاع داد.»

رژیم اشغالگر مدعی است که در صورت عقب‌نشینی نیروهایش از محور فیلادلفیا، شاخه نظامی حماس، القسام، برای قاچاق تسلیحات و تدارکات از مصر به غزه از طریق تونل‌ها تلاش خواهد کرد و به این جنبش اجازه تسلیح مجدد را می‌دهد. بنابراین، سیستم نظارتی در صورت توافق طرف‌های درگیر در مذاکرات بر سر جزئیات، ممکن است راه را برای توافق آتش‌بس هموار کند، اما بسیاری از موانع دیگر همچنان باقی است.

علیرغم تکذیب، روزنامه عبری معاریو به نقل از منابع آگاه از مذاکرات گزارش داد که موضوع خروج جزئی از محور فیلادلفیا در مذاکرات به ویژه در جلساتی که «رونن بار» رئیس شاباک در مصر انجام داده بود، عملاً روی میز بوده است. 

این روزنامه اضافه کرد: چندین ایده ارائه شد از جمله اینکه دیوار حامل سنسورهایی نصب شود.

چند روز پیش وبگاه عبری «واللا» به نقل از چهار مقام آمریکایی و اشغالگر که نامشان فاش نشد، گزارش داد که دوشنبه گذشته نشست آمریکایی، اسرائیلی و مصری برای بحث در مورد تأمین امنیت محور فیلادلفیا و توافق آتش‌بس میان اشغالگران و حماس برگزار شد.

این وبگاه به نقل از مقامات نوشت که برت مک گورک، نماینده رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه و ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در قاهره با مقامات ارشد امنیتی اشغالگر و مصر به منظور بررسی ترتیبات امنیتی که از «قاچاق سلاح از مصر به جنبش حماس» جلوگیری کند، دیدار و گفت‌وگو کردند. مقامات ارشد اسرائیلی و آمریکایی به این وبگاه عبری گفتند که اگرچه این موضوع در متن پیشنهاد توافق ذکر نشده است، اما آنها می‌خواهند از طریق همکاری بین ایالات متحده، مصر و رژیم صهیونیستی راه حلی برای آن بیابند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha