• شنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۳ / ۰۷:۲۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403042315251
  • خبرنگار : 50180

معاون دامپزشکی کرمانشاه:

نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام محرم تشدید می‌شود

نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام محرم تشدید می‌شود

ایسنا/کرمانشاه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ماه محرم خبر داد.

شاهرخ یارویسی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با فرارسیدن ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین(ع) و افزایش تقاضا برای فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت قرمز و سفید برای تهیه نذورات، طرح نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی را در استان تشدید کرده‌ایم.

یارویسی با بیان اینکه اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب شیفت‌های کاری آماده ارائه خدمات بهداشتی به شهروندان هستند، گفت: در شهر کرمانشاه سه اکیپ و در هر کدام از شهرستان‌ها یک اکیپ برای تشدید نظارت بر عرضه فرآورده‌های خام دامی پای کار هستند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورا بازرسان بهداشتی و ناظران ذبح شرعی در قالب اکیپ‌های ثابت و سیار متشکل از دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی، کنترل و نظارت بهداشتی و ذبح شرعی دام‌ها را انجام می‌دهند.

یارویسی در ادامه با بیان اینکه از کشتارگاه های استان خواسته شده تا در روزهای تاسوعا و عاشورا برای خدمات رسانی به مردم پای کار باشند، گفت: انتظار داریم مردم و به خصوص هیئت‌ها از کشتار دام در معابر و خیابان ها صرف نظر کرده و کشتار دام های نذری خود را به کشتارگاه‌ها بسپارند.

وی با بیان اینکه احتمال شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از طریق کشتار غیربهداشتی دام بالا است، گفت: با توجه به اینکه در فصل تابستان قرار داریم و احتمال انتقال بیماری‌های خطرناکی مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و ... زیاد است، انتظار داریم هیات های مذهبی و مردم جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از کشتار دام در معابر و منازل صرف نظر کنند.

 وی افزود: هیئت‌های مذهبی و خانواده‌هایی که نذری دارند، در صورتی که اصرار به کشتار دام قربانی در منزل و یا معابر دارند، می‌توانند برای اعزام اکیپ‌های دامپزشکی برای معاینه، بازدید و ذبح دام‌ها در هر محلی که خودشان بخواهند، با سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند.

وی تاکید کرد: در صورتی که فردی اصرار به کشتار دام قربانی در منزل و یا معابر  داشته باشد، باید حتما از پوشش حفاظتی مانند ماسک، دستکش، عینک و لباس کار به هنگام ذبح قربانی و قطعه قطعه کردن گوشت استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha