مهرداد شریفی امروز (۲۰ تیر ماه) در نشست خبری که در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، اقدامات و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه درمان را برشمرد و اظهار کرد: خدمات درمان با شاخصهای خاصی بررسی میشود تا کیفیت خدمات بیمارستانها مشخص شوند. بعضی شاخصها، شاخص دسترسیاند که در مقایسه با کشور در ۱۴۰۲ بررسی میشوند.
وی ادامه داد: در ۷۱ بیمارستانی که تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار دارد به ازای هر ۱۰۰۰ نفر افراد تحت پوشش در سال ۱۴۰۲، ۱.۹ تخت فعال در استان فارس و تخت فعال کشوری ۱.۸ درصد است. تختهای ویژه مثل سوختگی و روانپزشکی در بیمارستانهای علوم پزشکی ۸.۲ درصد در مقایسه با کشور که ۶.۸ درصد است. سرانه تخت روانپزشکی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱۵ تخت و در کشور ۱۲.۲ درصد است. سرانه تخت ویژه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در استان ۲۵.۸ و در کل کشور ۲۲ است. سرانه تخت اورژانس به ازای ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش ۳۳ و در کشور ۲۵ درصد است. سرانه تخت سوختگی به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۱.۸ و در کشور ۱.۱ درصد است. تنها شاخصی که نیاز به توسعه دارد تخت سیسییو است در استان ۶.۵ و در کشور ۷.۵ است.
شریفی بیان کرد: درباره شاخصهای کارایی در مقایسه با کشور جزو بیمارستانهای مطلوب هستیم و درصد شاخص کارایی درباره اشغال تخت استان فارس ۷۳ درصد است در صورتی که این درصد در کشور ۶۹.۶ درصد است. همچنین متوسط اقامت بیمار در بیمارستان در شیراز سه روز و در سطح کشور چهار روز و فاصله گردش تخت در این کلانشهر ۱.۰۹ درصد و در کشور ۱.۶ درصد است. همچنین بیمارپذیری و بستری به ازای هر ۱۰۰۰ نفر در استان فارس ۹۹.۳ و در سطح کشور ۷۱.۵ برآورد شده است.
وی گفت: از نظر دسترسی به تجهیزات سرمایه در مقایسه با کشور به ازای هر یک میلیون نفر دستگاه ام آر آی استان فارس شش دستگاه است که این عدد در کشور ۳.۲ است. دستگاه سیتیاسکن در استان فارس ۱۰ دستگاه و در کشور ۸.۸ دستگاه و دستگاه انژیوگرافی در استان ۲.۹ و در کشور سه است.
شریفی بیان کرد: تعداد اعمال جراحی که در بیمارستانهای دانشگاهی انجام شده است و خدمتی که مردم با تعرفه دولتی گرفتند در سال ۱۳۹۹ در استان ۹۹ هزار و ۸۰۸ عمل و در سال ۱۴۰۲، ۱۵۳ هزار و ۷۲۱ عمل در بیمارستانهای دانشگاهی انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد بیماران بستری برای جراحیهای پرهزینه و پیچیده داخلی ۸۴ هزار و ۹۹۳ نفر و برای جراحیهای عمومی ۴۶ هزار و ۵۸۳ نفر بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۵۴۱ تخت جدید به مجموعه بیمارستانها اضافه کردیم و تعداد زیادی تخت در حال گسترش و ساخت داریم که بر مبنای سند توسعه هفتم، ۲۴۱۰ تخت در بیمارستانهای دانشگاهی و ۲۵۳۰ تخت در بیمارستانهای غیردولتی و خصوصی در حال ساخت است.
شریفی افزود: در شهرستانها ۸۷۶ تخت در حال ساخت است که با توجه به تلاشهایی که در جذب اعتبارات کردیم، ۸۱۲ میلیارد تومان در سال گذشته صرف خرید تجهیزات پزشکی شد. دو دستگاه مخصوص بیماران سرطانی با تکنولوژی بهروز خریده شد که هزینه هر کدام ۴.۵ میلیون یورو بود.
وی با تأکید بر مسئله جوانی جمعیت، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث جوانی جمعیت در سطوح مختلف فعالیت کرده است. در سالهای گذشته در شش شهرستان داراب، لامرد، آباده، ممسنی، فیروزآباد و اقلید خدمات آی یو آی داشتیم که ۲۲ هزار مورد با تعرفه دولتی و رایگان خدمترسانی شده است. باید به این نکته توجه کرد که در بحث نازایی از لحاظ علمی ۹۰ درصد، مشکلات بسیار سادهای هستند که نیاز به خدمات فوق تخصصی ندارد.
وی ادامه داد: «غربالگری رتینوپاتی» درباره نوزادانی که قبل از ۳۷ هفته به دنیا میآیند انجام میشود، چون نوزاد نارس هنوز قسمت شبکیه چشمهایشان کامل نشده است و باید با معاینه بالینی از نابینایی نوزاد جلوگیری شود. در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴ هزار نوزاد مورد غربالگری قرار گرفت که ۲۸۰ نوزاد بلافاصله تحت عمل جراحی قرار گرفتند تا از نابینا شدن آنها جلوگیری شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره بحث سقط جنین و طرح نفس، اظهار کرد: هدف از طرح نفس، پیشگیری از سقط برای افرادی است که تمایل به سقط خود خواسته دارند. در سال ۱۴۰۲، ۲۹۸ مادر باردار داشتیم که در طرح نفس ارزیابی شدند و ۹۶ درصد از سقط قطعی انصراف دادند.
شریفی با اشاره به اینکه یکی از شایعترین علتهای مرگ و میر تصادف، مشکلات قلب و عروق و سرطان است، گفت: شایعترین سرطانها، سرطان سینه، روده بزرگ و سرطان دهانه رحم است که باید غربالگری زودرس انجام گیرد و دستگاه ماموگرافی در معاینه زنان بالای ۳۵ سال میتواند سرطان سینه را بهموقع تشخیص دهد. در سال ۱۴۰۲، ۱۸۰۰ بیمار از مسیر غربالگری مموگرافی کردیم. ۳۶۰۰ کرونوسکوپی بابت سرطان روده بزرگ و ۷۰۰ تشخیص زود هنگام دهانه رحم انجام شده است.
وی بیان کرد: در بحث تصادفها، آمار مرگ و میر بالاست و از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ حدود ۳۰ درصد افزایش داشتیم. در سال ۱۴۰۰، ۳۴ هزار و در سال ۱۴۰۲، ۴۴ هزار و ۵۰۰ نفر در بیمارستان بستری شدند که از این تعداد ۷۴ درصد مردان و ۲۵.۷ درصد زنان بودند؛ اما از سال ۴۰۰ تا ۱۴۰۲ با اینکه تعداد بیماران تصادفی ۳۰ درصد افزایش داشته، اما مرگ و میر در داخل بیمارستان ۴.۵ درصد کاهش داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره آمار پیوند اعضا، گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۳۹ پیوند اعضا در مراکز درمانی فارس داشتیم.
انتهای پیام
نظرات