به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی در نهمین همایش ملی پدافند شیمیای با گرامیداشت یاد شهید رئیسی و همراهانش، بر ضرورت ادامه راه آنان در مسیر خدمت به مردم تاکید کرد و با تبریک انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان رئیسجمهور منتخب، اظهار کرد: مشارکت بالای مردم، ضمن پیروزی ملت، شکست تحریم انتخابات و دسیسه و توطئه دشمنان برای کاهش مشارکت مردم در سرنوشت ملت ایران را رقم زد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تحقق توسعه پایدار در صنعت شیمیایی و پتروشیمی، نیازمند نظام ایمنی و کنترل شیمیایی است، یادآور شد: صنعت پتروشیمی، در کنار توسعه و پیشرفت، نیازمند توجه به الزامات پدافند غیرعامل، ایمنی و امنیت است و همین امر ضرورت ایجاد مرکز نظام ایمنی پدافند شیمیایی در کشور را انکارناپذیر میکند تا با تنظیمگری، استانداردها، ضوابط و الزامات این حوزه را به درستی تعیین، ابلاغ و رصد کند.
جلالی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور در پدافند شیمیایی، مصونسازی، امنسازی و ایمنسازی زیرساختهای شیمیایی و پتروشیمی در برابر حوادث را به عنوان رویکرد دقیق و تخصصی دنبال میکند، اظهار کرد: مدیریت حوادث و پیامدهای آن رویکرد دیگر پدافند غیرعامل است تا هر حادثه با هر منشاء که اتفاق افتاد بتوانیم آن را مدیریت کنیم. پیگیری توسعه ایمنی و امنیت در زیرساختهای شیمیایی و پتروشیمیایی دیگر رویکرد جدی ماست تا ارتقای سطح، بهداشت، درمان و سلامت را در این حوزه محقق شود.
وی با بیان اینکه با توجه به سطح بالای صنعت شیمیایی و پتروشیمیایی در کشور، استانداردهای این صنعت در زیرساختها و کارخانههای کشور در حوزه، ایمنی، امنیت و پدافند شیمیایی باید با استانداردهای روز جهان مطابق داشته باشد، ادامه داد: برای تحقق این موضوع، نخست باید یک سند ملی با نگاه آیندهپژوهانه و دقیق، چشمانداز توسعه صنعت پتروشیمی در حوزه ایمنی، امنیت و پدافند غیرعامل را داشته باشیم. خوشبختانه سند راهبردی پدافند شیمیایی کشور تهیه و از سوی کارگروه دائمی پدافند غیرعامل ابلاغ شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: نیازمند یک نظام عملیاتی هستیم که در هنگام بروز حوادث این حوزه، نقشها و وظایف جدی همه دستگاههای مرتبط را مشخص کرده باشد. دراین زمینه نیز نظام عملیاتی پدافند شیمیایی آماده شده است. این نظام برای ما یک حرکت اکوسیستمی و زیست بوم ملی که منطبق بر ضوابط و الزامات پدافند شیمیایی است ترسیم میکند. در چنین زیستبومی، نخستین موضوع، مدیریت، فرماندهی و راهبردی آن است. تنظیمگری نیز موضوع حائز اهمیت دیگر در این زیستبوم است که بهعنوان ارکان پدافند شیمیایی باید به آن توجه شود. این موضوع به ویژه در صنایع واگذاریشده در اصل ۴۴ به بخش خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد.
جلالی با اشاره به بومیسازی در ابزارها و زیرساختهای حوزه شیمیایی و پتروشیمی گفت: این موضوع با ایجاد ارزش افزوده بالا، میتواند به توسعه صنعتی و اقتصادی کشور کمک شایان توجهی کند. آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در نظام عملیاتی پدافند شیمیایی، یکی دیگر از ارکان مورد توجه است که آموزشهای طولی و عرضی را در برمی گیرد. این موضوع بهویژه در حوزه دانشگاهی باید مورد توجه قرار گیرد. بهویژه که تمرکز در دانشگاههای ما به جای آنکه در حوزه ایجاد و نگهداری زیرساختهای حوزه شیمیایی و پتروشیمیایی باشد، معطوف به حوزه بهرهبرداری است که باید در آن بازنگری شود.
وی با اشاره به اهمیت پاسخ اضطراری هنگام بروز حوادث در نظام عملیاتی پدافند شیمیایی، تاکید کرد: پس از توجه به الزامات HSE، آمادگی در هنگام بروز حوادث از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه تدوین سناریو بروز حوادث احتمالی و برگزاری رزمایش و تمرین برای ایجاد آمادگی نیروی انسانی و تجهیزات حائز اهمیت است. مسئله دیگر حفظ تداوم کارکرد زیرساخت به ویژه در زنجیره تولید است که باید به آن توجه داشت. برگشتپذیری زیرساخت پس از حادثه، از جمله ظرفیتهایی است که باید روی تقویت چابکی و توانمندیهای آن در زیرساختها، اقدامات اساسی صورت گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور یادآور شد: موضوع درمان، یکی دیگر از ارکان زیست بوم نظام پدافند شیمیایی است که در این حوزه، دانشگاه و بیمارستان بقیهالله، بهعنوان مرجع درمان و آموزشهای آن در حوزه مصدومان شیمیایی از سوی کمیته دائمی و وزارت بهداشت تعیین و زیرساختهای خوبی در این زمینه ایجاد شده است که بهعنوان قطب و یکی از مجهزترین مراکز درمان مصدومان شیمیایی در منطقه نقشآفرینی میکند.
انتهای پیام
نظرات