• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۵
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403041913547
  • خبرنگار : 50188

ایسنا گزارش می‌دهد

وقتی افسانه انتقال آب خلیج‌فارس به رفسنجان رنگ واقعیت گرفت

وقتی افسانه انتقال آب خلیج‌فارس به رفسنجان رنگ واقعیت گرفت

ایسنا/کرمان با وجود ابربحران کم‌آبی در رفسنجان، انتقال آب از خلیج فارس به این شهرستان، افسانه‌ای بیش نبود زیرا هزینه‌های خط انتقال آنقدر زیاد بود که امکان عملیاتی شدن آن را ممکن نمی‌کرد اما این افسانه در دولت سیزدهم رنگ واقعیت به خود گرفت و هفتم تیرماه جاری با حضور مسئولان کشوری به بهره‌برداری رسید.

قرار است سالانه ۱۰ میلیون مترمکعب آب فاقد آرسنیک به رفسنجان بیاید و کام مردم را شیرین کند.

به گزارش ایسنا، طی بازدید امروز (۱۹ تیرماه) مسئولان شهرستان، عوامل اجرایی خط لوله و خبرنگاران از پروژه خط انتقال آب خلیج فارس به رفسنجان، جزئیات این خط انتقال تشریح شد.

فرماندار رفسنجان ابتدا از تلاش و زحمات شبانه‌روزی قرارگاه خاتم الانبیا، شرکت واسکو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب رفسنجان در این راستا قدردانی کرد و گفت: خط انتقال آب خلیج‌فارس به استان کرمان(خط اضطراری) با هدف تامین آب آشامیدنی شهرهای در خطر بحران همچون کرمان و رفسنجان از خط انتقال صنعت اواخر سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی شد.

حسین رضایی افزود: در ۹ تیرماه سال گذشته شهید آیت الله رئیسی در بازدید از این خط در حال اجرا، دستور لازم را برای اتمام سریع این پروژه بزرگ آبرسانی و حیاتی صادر کرد.

وی ادامه داد: این پروژه در هفتم تیرماه جاری بدون حضور شهید جمهور آیت‌الله رئیسی به بهره‌برداری رسید. اگرچه وی حضور ندارد تا شادمانی مردم کویر را ببیند اما مردم تا زنده‌اند یاد او را در دل‌هایشان گرامی می‌دارند.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: قرار است این خط به میزان سالانه ۱۰ میلیون مترمکعب آب فاقد آرسنیک را به خطه رفسنجان برساند تا در زمان بحران‌ها و پیک مصرف، ناترازی آب را جبران کند.

وی با اشاره به مصرف و نیاز ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی شهرستان، اظهار کرد: در حال حاضر توسط چاه‌های آب در رفسنجان، ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی استحصال می‌شود و برای تأمین مابقی نیاز آب، ۲۳۰ تا ۳۰۰ لیتر در ثانیه از خط انتقال آب خلیج‌فارس به رفسنجان دریافت کردیم تا در مواقع بحرانی علاوه بر رفع افت فشار و قطعی آب، سطح سلامت آب رفسنجان هم با این آب ارتقا یابد.

رفع نقص فنی در لوله‌ها

محمدرضا نیکنام مدیر کارگاه خانم الانبیا نیز در جمع خبرنگاران گفت: بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ کلنگ اجرای این پروژه به زمین خورد و اینک هم خط لوله و هم تصفیه‌خانه آن با سرعت احداث شدند تا آب سالم برای رفسنجان تامین شود که البته رفسنجان نخستین شهر غیرساحلی ایران است که به آب خلیج فارس متصل شد.

وقتی افسانه انتقال آب خلیج‌فارس به رفسنجان رنگ واقعیت گرفت

وی افزود: آبی که از خلیج فارس توسط آب شیرین‌کن‌ها در بندرعباس، به رفسنجان می‌آید با Ec زیر ۶۰۰ یعنی فاقد آرسنیک است که با آب رفسنجان ادغام می‌شود و کمک می‌کند تا علاوه بر رفع کمبود آب، کیفیت آب هم بهبود یابد.

نیکنام ادامه داد: ما این آب را برای رفسنجان از محل انشعاب اضطراری تامین کردیم و در این رابطه روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر مستقیم مشغول به کار بودند و همچنین روزانه تا ۱۰۰ نفر هم در شرکت‌های تولیدکننده لوله و شیرآلات به ما کمک می‌کردند.

وی بیان کرد: آب خلیج فارس در روز هفتم تیرماه امسال وارد مدار و با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی به بهره‌برداری رسید اما به دلیل پیدایش ناگهانی نقص فنی در لوله‌ها که باید تست می‌شدند، مجبور شدیم شیر و خط را ببندیم و با انجام تعمیرات، در حال حاضر خط لوله در حال آبگیری است و آب به رفسنجان رسیده و در مخزن R۲ با ظرفیت ۱۵ هزار مترمکعبی تخلیه می‌شود.

در هیچ شرایطی افزایش نرخ آب‌بها را نداریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب رفسنجان هم در این بازدید اظهار کرد: با اینکه آب خلیج‌فارس به رفسنجان آمده اما مردم فکر نکنند که از این آب هر طور خواستند می‌توانند استفاده کنند. می‌طلبد مردم مدیریت مصرف آب را داشته باشند.

حسین چرخ انداز افزود: با توجه به فصل گرما و دمای هوا در روز بالای ۴۵ درجه و در شب بالای ۲۹ درجه که هیچ‌کولری خاموش نیست، لازم است مردم نهایت همکاری را داشته باشند.

چرخ انداز گفت: طبق بررسی‌ها و انشعابات موجود در شهرستان، مردم بالای ۱۰۵ هزار کولر آبی نصب شده دارند و روزانه مصرف هر کدام ۶۰۰ لیتر آب است و حجم عظیم آب در فصل گرما از این راه مصرف می‌شود.

وی افزود: آب خلیج فارس که به رفسنجان آمده، ما تحت هیچ شرایطی برای مردم افزایش نرخ آب‌بها را نداریم ولی مردم رعایت کنند و مصرف بهینه داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۱۹ ۲۲:۱۰

خوش بر احوالتون، از صمیم قلب تبریک میگم که تلاش شهید رئیسی برای شهر شما به ثمر نشست. ای کاش پیش از رفتنش آب در زاینده رود ما نیز جاری شده بود!! حیف این مرد بزرگ کاش تلاش وی ادامه پیدا کند و متوقف نشود.

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۱۹ ۲۳:۳۵

درود بر شرفت ای شهید زنده نام و درود بر شرفت ای مرد نکونام انسانهای پاک نیت و خوب، تا هستند، قدرشون رو نداریم، وقتی رفتند، تازه میفهمیم چه عزیزی رو از دست دادیم ای شاهد خدمت و ای خادم‌الرضا راهت ادامه دار و نامت جاودان انشاءالله...

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۰۲:۱۷

خدا رحمت کند شهید رئیسی را واقعا چنین افرادی در مملکت داریم ولی غرب گراها با مسموم سازی نمی گذارند که این جور افراد در راس کار کنند .

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۰۸:۳۴

خدا رحمت کند شهیدریسی عزیز را ، قدرش را ندانستیم ، حالا میخواهد این کار بزرگ را بنام اصلاح طلبها بگذارند ، مگر ما مرده باشیم ،

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۰:۳۴

سلام بر شهید رئیسی عزیز که پیگیر این همه طرح مهم بود. قدردان زحماتش باشیم. هر که گفت رئیسی چه کار کرده بزنیم تو دهنش.

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۱:۱۴

تلاش ها ۳ ساله رییس‌جمهور خستگی ناپذیر مون تازه داره به ثمر میرسه ای کاش 8 سال میماند تا همه ببینند چقدر میتوان با خالص بودن و زحمت کشیدن ایران را آباد کرد.😢😢

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۱۸

وقتتون بخیر از همه ی افرادی که در رسیدن آب به شهرمان نقش داشتند واقعا متشکریم اما متاسفانه به دلیل عدم هماهنگی مسئولان شهر ما همچنان قادر به استفاده از این آب نیستیم و همچنان منتظر بهره برداری می باشیم.

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۳:۴۹

با همه اینها روستای عباس آباد حاجی، شهرک امام حسین همچنان مانند گذشته در بی آبی مطلق به سر می برد، متأسفانه

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۳۱

رئیسی را خدا بیامرزد عاقبت بخیر شد. ولی این طرح یک طرح ملی برای آبرسانی به فلات مرکزی ایران است .از دولتهای قبلی شروع شده و تا تمامی شهرهای که بحران آب دارند مشکلشان حل نشود ادامه خواهد داشت .

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۳۶

خسته نباشید میگم به همیه کسانیکه این طرح بزرگ رو به سرانجام رساندند.باکمال احترام تشکر میکنم ازهمتون

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۳۹

خدمات آقای رییسی فراموش نخواهد شد، خدا رحمت کنه این انسان رو که خستگی رو خسته کرد

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۵:۴۱

اگر با نیروی خورشید برق زیاد تولید بشه وهمه کولر گازی داشته باشند نمیخواد ۶۰۰ لیتر هر کولر اب مصرف کنه

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۲۰:۵۳

روحت شاد ای مرد بزرگ دشت تشنه استان ما را سیراب کردی رئیسی اسمی که همیشه در قلب های کرمانی ها خواهد ماند

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۲ ۱۰:۲۸

درعرض ۲سال برای آبادانی کویروبرهوت مرکزی ایران ازخلیج فارس آب اوله کشی تامین میکنندولی برای احیای دریاچه ارومیه که هیچ گونه اراده ای وجود ندارد.استان کرمان اگرمنابع مالی معدن مس سونگون آذربایجان نبود دهها سال پیش بایدخالی ازسکنه میشد.مظلوم آذربایجان