صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای فرصت ای فراوان سرمایهگذارای به ویژه در بخش کشاورزی دانست و اظهار کرد: یکی از این فرصتهای سرمایهگذاری، پرورش زنبور عسل است.
وی با اشاره به برگزاری دوره آموزشی اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در ایستگاه زنبور عسل لنگرود در راستای افزایش بهرهوری در تولید خبر داد و تصریح کرد: این دوره آموزشی در راستای شعار سال برگزار شد و شاهد مشارکت مردم و زنبورداران بودیم و قطعا با انتقال یافتههای جدید در حوزه زنبورداری، جهش تولید را به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش تولید محصولات زنبور عسل، عنوان کرد: به دنبال شناسایی واحدهای تولیدی و ورود به بخشهای توزیع و برندسازی عسل مبتنی بر دانش با رویکرد دانشبنیان و صادرات محور هستیم.
محمدی با اشاره به پتانسیل خوب کشور و استان گیلان در حوزه پرورش زنبور عسل، یادآور شد: با تلاش زنبورداران کشور رتبه دوم تولید عسل در دنیا را داریم و پس از چین، بالغ بر ۱۳۶ هزار تن عسل تولید میکنیم.
وی با بیان اینکه محصولات جانبی زنبور عسل هم از نظر دارویی و هم از لحاظ مواد مغذی بسیار مهم است، گفت: براساس نتایج تحقیقات مشترک با دانشگاه ا و مراکز درمانی، کارایی داروها با مصرف عسل و فرآوردههای آن افزایش پیدا میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر لزوم تشویق سرمایهگذاران در بخش صنعت زنبور عسل، ادامه داد: بالغ بر ۴۶۸۳ زنبورستان در گیلان داریم که سالانه بین ۵.۵ تا ۶ هزار تن عسل تولید میکنند و افزایش و کاهش تولید عسل بستگی به شرایط آب و هوایی دارد.
وی سال جاری را یکی از سالهای خوب در حوزه برداشت عسل دانست و متذکر شد: به دنبال تقویت صنعت زنبور عسل در گیلان هستیم و پایداری تولید و توسعه این محصول را در دستور کار داریم.
محمدی از تسهیلسازی صدور مجوزهای ایجاد و توسعه فعالیت زنبورداری خبر داد و بیان کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ نیز در بخشهای واحدهای تبدیلی و صنایع برندسازی و بستهبندی با هدف تقویت سلامت غذایی پرداخت میشود.
وی عسل را یک ماده غذایی دارای ارزش دارویی دانست و خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک پرورش زنبور عسل با همکاری مدیریت ای جهاد کشاورزی و بانک عامل انجام خواهد شد، زیرا بانکها ملزم به تخصیص ۱۵ درصد تسهیلات خود در بخش کشاورزی هستند.
انتهای پیام
نظرات