• دوشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403041812138
  • خبرنگار : 71963

ادامه روزهای سخت در انگلیس

ادامه روزهای سخت در انگلیس

اگرچه جا به جایی قدرت میان دو حزب سنتی در انگلیس هیچ گاه در سیاستهای کلان این کشور در اروپا و نظام بین‌الملل تغییری به وجود نیاورده است، اما این بار پای مولفه و فاکتوری تاثیرگذار تحت عنوان "برگزیت"در میان است! خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به معنای وقوع بحران مزمن و دامنه داری است که هر دو حزب سنتی انگلیس را درگیر خود خواهد ساخت و قطعا نخست وزیر جدید انگلیس نیز مانند سوناک اقتصاددان، در این مسیر محکوم به شکست است.

به گزارش ایسنا، اگرچه ریشی سوناک در انتخابات سراسری انگلیس شکست سختی را پذیرفت و حزب کارگر رسما جایگزین حزب محافظه کار در خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت شد، اما بحرانهای اقتصادی ناشی از برگزیت، همچنان در دوران حضور حزب کارگر در قدرت نیز به قوت خود باقی خواهد ماند. استارمر، رهبر حزب کارگر روز جمعه رسما به مقام نخست‌وزیری این کشور نائل شد. پس از اینکه حزب کارگر اکثریت مطلق را در انتخابات سراسری به دست آورد، ریشی سوناک از سمت نخست‌وزیری استعفا داد و استارمر پس از دیدار از پادشاه انگلیس چارلز سوم رسماً این مسئولیت را بر عهده گرفت. به این ترتیب دوران سوناک و فراتر از آن، دوران قدرت ۱۴ ساله محافظه کاران در راس معادلات سیاسی و اجرایی لندن به پایان رسید.

اگرچه جا به جایی قدرت میان دو حزب سنتی در انگلیس هیچ گاه در سیاستهای کلان این کشور در اروپا و نظام بین الملل تغییری به وجود نیاورده است، اما این بار پای مولفه و فاکتوری تاثیرگذار تحت عنوان "برگزیت"در میان است! خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به معنای وقوع بحران مزمن و دامنه داری است که هر دو حزب سنتی انگلیس را درگیر خود خواهد ساخت و قطعا نخست وزیر جدید انگلیس نیز مانند سوناک اقتصاددان، در این مسیر محکوم به شکست است. برگزیت تاکنون منتج به کناره گیری یا شکست ۵ سیاستمدار محافظه کار یعنی دیوید کامرون، ریشی سوناک، بوریس جانسون، ترزا می و لیزتراس شده است. هیچ یک از این سیاستمداران ، قدرت مدیریت آشفته بازار برگزیت و نارضایتی عمومی در این خصوص را ندارند. حتی برخی سران حزب کارگر زمزمه هایی را در خصوص برگزاری همه پرسی دوباره برگزیت صورت داده اند که عملا امکانپذیر نیست!

پس از استعفای ریشی سوناک،  استارمر به کاخ باکینگهام رفت تا موافقت چالز را برای آغاز به کار دولت خود  دریافت کند. نخست وزیر جدید پس از اجرای تشریفات موسوم به «دست بوسی» به محل اقامت جدید خود در ساختمان شماره ۱۰ خیابان داونینگ رفت و در آنجا سخنرانی کند.

استارمر اگرچه با دولتی مطلق ( بدون نیاز به ائتلاف با دیگر احزاب و گروهها ) سرکار می آید و از سوی مجلس عوام نیز تهدیدی متوجه دولت وی نیست، اما قطعا نمی تواند در برابر اصلی ترین و بنیادین ترین معضل جاری در انگلیس مقاومت قدرتمندانه ای داشته باشد! اقتصاددانان انگلیسی می گویند برخی عواقب و تبعات خروج این کشور از اتحادیه اروپا اجتناب ناپذیر بوده و نمی توان با تغییر در تاکتیک ( و نه استراتژی) اداره کشور، بر آنها فائق آمد. رأی دهندگان در انگلیس  در انتخابات سراسری رأی خود را به صندوق انداختند تا ۶۵۰ نماینده مجلس عوام را انتخاب کنند که در پنج سال آینده در پارلمان این کشور حضور خواهند داشت.

حزب کارگر به رهبری استارمر توانسته است دست‌کم ۴۱۲ کرسی در پارلمان به دست آورد. سهم حزب محافظه‌کار در این انتخابات،‌ آن هم پس از حدود ۱۴ سال در اختیار داشتن قبضه قدرت تحت هدایت پنج نخست‌وزیر مختلف، تنها حدود ۱۲۱ کرسی است.این نتیجه نشان دهنده ضعیف ترین عملکرد انتخاباتی تاریخ دویست سال اخیر این حزب است، اما مسلما به معنای قدرت حزب کارگر در حل معضلات ناشی از برگزیت نیست!

حنیف غفاری، کارشناس بین الملل

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha