دکتر فاطمه سعید افخم در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که اگر کودک به این بیماری مبتلا شد باید چه اقداماتی را انجام دهیم، اظهار کرد: ابتدا باید به پزشک مراجعه کرد تا درصد کمآبی بدن کودک تخمین زده شود.
وی گفت: کودکان و شیرخوارانی که تعداد دفعات و حجم اسهالشان زیاد و بالا است و بیحال هستند و ادرار و اشکشان کم شده و استفراغ مکرر دارند نیاز به سرم تراپی و بستری پیدا میکنند.
متخصص کودکان و نوزادان ادامه داد: گرچه والدین برخی کودکان میتوانند این بیماری را در خانه مدیریت کنند اما باید توجه داشته باشند که اکثر اسهالها ویروسی بوده و درمان آنتی بیوتیکی ندارند و حتی دادن داروی آنتی بیوتیک موجب طولانیتر شدن دوره اسهال کودک و نوزاد میشود.
وی بیان کرد: تنها کمکی که پدر و مادر در این گونه مواقع میتوانند به کودکشان کنند این است که آب و املاح از دست رفته بدن را با دادن محلول او آر اس بازیابی کنند. به طور مثال اگر کودکی از صبح تا بعد از ظهر ۱۰ مرتبه اسهال دارد بعد از هر بار اسهال باید از محلول او آر اس طبق دستور پزشک و بر اساس میزانی که تجویز میشود به کودک خورانده شود.
سعید افخم با بیان اینکه برخی از اسهالها طولانی هستند و در مواقعی از ۴ تا ۱۴ روز طول میکشند، گفت: مهمترین موردی که باید به آن توجه داشت اینکه دادن او آر اس یا سرم موجب قطع اسهال نمیشود.
وی با تأکید کرد: باید از کم آب شدن بدن و کمبود آب و املاح از دست رفته در بدن کودک جلوگیری کرد تا کودک دچار عوارض کمآبی که شامل عوارض قلبی، کلیوی و مغزی است نشود.
انتهای پیام
نظرات