• چهارشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1403041308688
  • خبرنگار : 71516

مکان السنوار، گرهی برای رژیم صهیونیستی

مکان السنوار، گرهی برای رژیم صهیونیستی

تل‌آویو از آغاز جنگ در نوار غزه در اکتبر گذشته، دستیابی به رهبران جنبش حماس به‌ویژه «یحیی السنوار» رئیس حماس در غزه را یکی از اهداف اصلی خود قرار داده است، اما ارتش اشغالگر پس از هشت ماه جنگ مداوم و تخریب هر خانه، تونل و مکانی که فکر می‌کرد بتواند السنوار را در آنجا پیدا کند، از شمال نوار غزه تا مرکز آن، سپس تا خان یونس و رفح در جنوب آن، هیچ اثری از وی نیافت، به جز یک ویدیوی کوتاه که او را در یکی از تونل‌ها به همراه خانواده‌اش ظاهرا در آغاز جنگ در خان یونس، زادگاهش، نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی از طریق بیش از یک مقام و افسر با اطمینان از حضور «یحیی السنوار» رئیس حماس در غزه در خان یونس و تونل‌های آن صحبت کرده و در برخی موارد اشاره می‌کرد که قبل از فرار به او نزدیک شده است. این رژیم در عملیاتی که هنوز ادامه دارد، تعقیب او را تا رفح گسترش داد.

تعقیب السنوار توسط رژیم صهیونیستی، همراه با بسیاری از رهبران سیاسی و نظامی جنبش حماس، نشان دهنده یک شکست اطلاعاتی سخت برای این رژیم است که سؤالاتی را در مورد محل اختفای وی ایجاد کرد. این یک سوال چالش برانگیز است که چگونه او توانست در پرتو جنگ ویرانگری که هر منطقه‌ای در نوار غزه را در زیر و بالای زمین تحت تأثیر قرار داد، مخفی شود.

منابعی در جنبش حماس در نوار غزه و خارج از آن بر قدرت یحیی السنوار برای مخفی شدن تاکید و اعلام کردند که وی همچنان با رهبران حماس در داخل و خارج همزمان با شکست رژیم صهیونیستی در پیدا کردن وی در ارتباط است.

این منابع تاکید کردند السنوار درباره همه اتفاقاتی که می‌افتد به ویژه تحولات مربوط به مذاکرات در جریان است و هر طرحی که ارائه می‌شود به خوبی آن را مورد بررسی قرار می‌دهد و نظر خود را درباره آن ارائه کرده و در این خصوص با رهبران جنبش حماس از طریق ارتباط با آنها با روش‌های مختلف مشورت می‌کند.

طبق گزارش روزنامه «الشرق الاوسط»، این منابع تاکید کردند یحیی السنوار بارها با رهبران جنبش حماس در خارج به ویژه در زمان‌های حساس مذاکراتی که در دوره اخیر برگزار شد، ارتباط برقرار کرده است. همچنین وی با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس بعد از شهادت فرزندان هنیه در حملات رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کرد و به او تسلیت گفت. این منابع توضیح ندادند که این ارتباط چگونه برقرار شد و آیا مستقیم بود یا خیر.

این منابع تایید یا تکذیب نکردند که آیا نیروهای اسرائیلی به مکان وی به ویژه طی عملیات در در خان یونس نزدیک شده‌ بودند یا خیر.

بر اساس گزارش این روزنامه تنها دایره بسیار کوچکی که از 2 یا سه نفر تجاوز نمی‌کند، مکان وی را می‌دانند و نیازهای وی را برطرف می‌کنند و شرایط ارتباط وی با رهبران حماس در داخل و خارج را فراهم می‌کنند.

به گفته این منابع، رژیم صهیونیستی در دستیابی به تعدادی از رهبران ارشد سیاسی و نظامی حماس شکست خورده است اما برای ترور برخی از آنها تلاش کرده است و برخی از آنها زخمی شده‌اند. تعدادی نیز از عملیات‌های بمباران‌ها نجات یافته‌اند اما السنوار جزو این‌ها نیست. این منابع مشخص نکردند که آیا السنوار در زیر زمین پنهان شده است یا روی زمین است.

از زمان شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به یحیی السنوار بعد از پایان عملیات زمینی در خان یونس، گزارش‌های رسانه‌های عبری حاکی از این بود که وی بین تونل‌های باقیمانده حماس در رفت و آمد است اما هیچ سند و مدرکی را برای این مسأله ارائه نکردند.

ارتش رژیم صهیونیستی همواره از ادامه موفقیت خود در نابودی توانایی‌های جنبش حماس از جمله تونل‌ها صحبت می‌کند و این رژیم همواره این مساله را تبلیغ می‌کند که می‌توان السنوار و بقیه رهبران حماس را اگر موافق باشند از نوار غزه تبعید کند.

برخی نزدیکان السنوار به الشرق الاوسط گفتند السنوار تنها به ۲ گزینه فکر می‌کند یا تحقق شروط مقاومت درباره توقف جنگ غزه و عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی و تکمیل معامله تبادل اسرا یا شهادت. از نظر او گزینه دیگری وجود ندارد و تبعید از غزه به هیچ وجه مورد قبول او نیست و به آن فکر نمی‌کند و مرگ را به دور شدن از غزه ترجیح می‌دهد.

این منابع اشاره کردند رهبری جنبش حماس به این گزینه‌ها پایبند است و همه درباره آن اتفاق نظر دارند و هیچ‌گونه راه حل دیگری وجود ندارد که از طریق آن بتوان با رژیم اشغالگر مقابله کرد.

نزدیکان السنوار درباره شخصیت وی گفتند که او یک شخصیت اجتماعی دارد و همیشه با شخصیت‌های محلی و حتی همسایه‌های خود دیدار کرده و همیشه به دیدن خانواده و نزدیکان خود می‌رود. یکی از نزدیکان وی گفت با اینکه بسیاری می‌گویند که او یک شخص بسیار جدی و سرسخت است اما السنوار روحیه شوخ طبعی را در دیدارها و نشست‌هایش با رهبران جنبش حماس دارد. او یک شخصیت رهبری دارد که در هنگام مذاکره درباره مسائل مهم و سرنوشت ساز می‌تواند تصمیمات قاطعانه بگیرد. یکی از رهبرانی که قبلا با او همراه بوده است، گفت طی مذاکراتی که با میانجی‌ها درباره وضعیت غزه طی دوره راهپیمایی‌های بازگشت و مابعد آن بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ برگزار شد السنوار مایل بود که تصمیمی با توافق تمام رهبران جنبش گرفته شود و این مسأله دستاوردهای مهمی را برای سال‌ها محقق کرد و رژیم اشغالگر را مجبور کرد تا تسلیم خواسته‌های حماس شود. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی همواره مخالفت خود را با پایان دادن به جنگ غزه با روشی که به حماس تصویری از پیروزی را ببخشد و در چارچوب پاسخ به انتقادات مسؤولان سیاسی و نظامی تل‌آویو به دلیل عدم وجود طرحی استراتژیک برای مرحله پسا جنگ باشد، تاکید می‌کند. تحلیلگران معتقدند که شکست رژیم صهیونیستی در دستیابی به السنوار گرهی برای مسؤولان سیاسی و نظامی این رژیم است. به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها امید زیادی به عامل زمان برای دادن فرصت به ارتش خود برای دستیابی به السنوار چه زنده و چه مرده برای تحقق تصویری از پیروزی در جنگ دارند.

منابعی از حماس در گفت‌وگو با الشرق الاسط گفتند السنوار این مساله را درک می‌کند و به خوبی می‌داند که رژیم صهیونیستی خواهان قتل یا اسارت وی است تا بگوید که در جنگ پیروز شده است. السنوار به خاطر سال‌های زیادی که در زندان‌های رژیم صهیونیستی گذرانده است به خوبی می‌داند که صهیونیست‌ها و رهبرانشان به چه چیزی فکر می‌کنند. برای همین او بسیاری از ابعاد سیاسی جنگ به ویژه طی مذاکرات و در خصوص شروطی را که باید درباره آن آگاه بود، مدیریت می‌کند. برای همین به وی صفت مذاکره کننده لجوج را داده‌اند که خواهان شروطی است که فلسطینی‌ها درباره آن به توافق رسیده باشند و سرسختانه روی آن مقاومت می‌کند به ویژه درباره توقف کامل جنگ و عقب نشینی نیروهای اشغالگر از تمام مناطق غزه. این منابع تاکید کردند وقتی موضوع درباره یک مساله ملی بزرگ است وی به تنهایی تصمیم نمی‌گیرد بلکه ترجیح می‌دهد تا مشورت داخلی را در هر نقطه‌ای از مذاکرات در نظر بگیرد. در بسیاری از مواقع رژیم صهیونیستی طرح اجازه دادن به رهبران حماس و در راس آن السنوار برای دور شدن از نوار غزه را داده است اما این مساله با مخالفت اعضایی از کابینه رژیم صهیونیستی و همچنین خود جنبش حماس مواجه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha