هادی بابایی امروز ۱۲ تیرماه در گفتوگو ایسنا خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت نوعی کنه که ناقل ویروس بیماری تب کریمه کنگو است، دامداران نسبت به سمپاشی جایگاههای نگهداری دام و بدن دامها اقدام کنند و به هیچ وجه کنهها را با دست از روی بدن دام جدا و یا له نکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام هم میتواند باعث انتقال ویروس شود، لازم است گوشت و آلایش دامی خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: چنانچه فردی با دام سروکار دارد هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده و بعد از انجام کار روزانه دستها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کند.
بابایی با بیان اینکه از ابتدای امسال در استان بیش از ۱۱۰ هزار رأس دام و ۱۳۵ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام سمپاشی شده است، خاطرنشان کرد: مقدار ۸۱۴ لیتر انواع سموم ضد انگلی مصرف شده است.
وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند علائم مشخصی ندارد، تصریح کرد: بیماری در صورت انتقال به انسان به شکل یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده ظاهر شده و موجب مرگ فرد مبتلا شده میشود.
انتهای پیام
نظرات