به گزارش ایسنا، «پیتر استانو» سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای در واکنش به تصمیم کابینه رژیم صهیونیستی برای مشروعیت بخشی به پنج کانون شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی، «قویا» این تصمیم را محکوم کرده و آن را «اقدام عامدانهای دیگر» برای کارشکنی در تلاشها برای ایجاد صلح تلقی کرد.
رسانههای عبری گزارش دادند کابینه رژیم صهیونیستی پنجشنبه با اقداماتی که «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم علیه به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیشنهاد داده بود، موافقت کرد.
بر اساس گزارش المیادین، کابینه رژیم صهیونیستی با تحریمهایی علیه مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین و مشروعیت بخشی به پنج کانون شهرک سازی در کرانه باختری موافقت کرد.
به گفته منابع عبری تحریمها علیه تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال شکایت علیه رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه و احتمال صدور حکم جلب «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ صورت میگیرد.
به گفته این منابع، کابینه رژیم صهیونیستی با اقداماتی شامل لغو مجوز و امتیازهای مسئولان ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین و محدود کردن تردد این مسئولان و مجازات آنها در صورت «تحریک علیه اسرائیل» و لغو اختیارات اجرایی تشکیلات خودگردان فلسطین در جنوب کرانه باختری موافقت کرد.
کابینه رژیم صهیونیستی همچنین با انتشار مناقصههایی برای ساختوساز در کرانه باختری و برگزاری نشست شورای عالی برنامهریزی برای موافقت با طرحهای احداث هزاران واحد مسکونی موافقت کرد.
اسموتریچ در این باره گفت: تحریمها علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و تقویت شهرکسازی پیام واضحی برای هر کشوری است که فلسطین را به رسمیت میشناسد. تشکیلات خودگردان فلسطین به حماس برای آسیب رساندن به اسرائیل پیوسته است. تشکیل کشور فلسطین در قلب اسرائیل یک تهدید وجودی است و من اجازه چنین فاجعهای را نمیدهم.
در بیانیه سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این تصمیم آمده است: در نشست این هفته شورای اروپا، رهبران اتحادیه اروپا تصمیمات دولت اسراییل برای گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی در کرانه باختری اشغالی را محکوم کرده و از اسراییل خواستند که این از این تصمیمات صرفنظر کند. اتحادیه اروپا طبق موضع دیرینه خود و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ایجاد هر گونه تغییر در مرزهای ۱۹۶۷ را، جز در صورت توافق طرفین، به رسمیت نخواهد شناخت.
استانو بیان کرد: اتحادیه اروپا تاکید میکند که اقدامات در راستای تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین باید متوقف شوند و از اسراییل میخواهد درآمد مالیاتی مسدودشده آن را آزاد کرده و اقدامات لازم را برای اطمینان یافتن از برقرار بودن خدمات بانکی میان اسراییل و فلسطین پابرجا بماند.
او افزود: اتحادیه اروپا تعهد خود نسبت به صلح پایدار مطابق قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و مبتنی بر راهکار «دو دولتی» را تکرار میکند که در آن اسراییل و یک کشور مستقل، دموکراتیک، همجوار، یکپارچه، کارآمد و کامیاب فلسطین در کنار یکدیگر در صلح، امنیت و به رسمیت شناختن دوجانبه به موجودیت خود ادامه دهند.
بر اساس گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم و مسوولان شاباک پیشنهاد داده بودند که با اقدامات اسموتریچ موافقت نشود چرا که احتمالا منجر به تشدید تنش در کرانه باختری خواهد شد.
جنبش حماس در واکنش به این تصمیم، آن را «یک اقدام عملی از سوی کابینه رژیم اشغالگر فاشیست برای پیش بردن برنامههای اسموتریچ تندرو به منظور کنترل کامل کرانه باختری» دانست.
طبق گزارش خبرگزاری شهاب، حماس تاکید کرد: این اقدامات فاشیستی مستلزم موضع یکپارچه فلسطین برای نفی و مقابله با آنها و مقابله با سیاستهای کابینه تندرو صهیونیستی است که از طریق کشتار، نابودی، سرقت زمین و هتک حرمت مقدسات تجاوزات خود را علیه ملت ما تشدید کرده است.
حماس افزود: ما تأکید میکنیم که تمام برنامههای کابینه رژیم اشغالگر فاشیست، برای تسلط بر کرانه باختری، آواره کردن ملت ما و از بین بردن مسئله فلسطین شکست خواهد خورد و به صخره اراده فلسطینیها و موج مقاومت در شهرها، روستاها و اردوگاههای کرانه باختری برخورد خواهد کرد.
در ماه مه اسپانیا، ایرلند و نروژ رسما کشور فلسطین را به رسمیت شناختند. بعد از آن نیز اسلوونی، ارمنستان و جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت شناختند. به رسمیت شناختن کشور فلسطین در راستای فشار بر رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ علیه نوار غزه است.
انتهای پیام
نظرات