• شنبه / ۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403040905909
  • خبرنگار : 50649

بیماری آسم از تشخیص تا درمان

 بیماری آسم از تشخیص تا درمان

ایسنا/فارس بیماری آسم، به عنوان شایع‌ترین بیماری مزمن دوران کودکی شناخته می‌شود که در صورت جدی نگرفتن، مشکلات بسیاری را برای بیمار به همراه دارد.

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، ۹ تیرماه گفت: از بیماری آسم، به عنوان شایع‌ترین بیماری مزمن دوران کودکی یاد می‌شود که در صورت جدی نگرفتن، می‌تواند مشکلات بسیاری مانند غیبت از مدرسه، نیاز به بستری در بیمارستان و آی سی یو، مراجعه به اورژانس بیمارستان ها و درمانگاه‌ها را در پی داشته باشد.

سیدحسام‌الدین نبوی‌زاده با بیان اینکه بیماری آسم یک بیماری وابسته به ژنتیک است، افزود: اگرچه بسیاری از افرادی که مبتلا به آسم می‌شوند، ممکن است منشأ ژنتیک داشته باشند، اما عوامل محیطی نیز در این بیماری نقش دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با اشاره به برخی عوامل شناخته شده در بروز بیماری آسم گفت: طبق مطالعات، مشاهده شده مسایلی مانند نحوه زایمان در ایجاد آلرژی و آسم موثر است، مادرانی که زایمان به روش سزارین انجام می‌دهند، بیشتر از مادرانی که زایمان طبیعی دارند، نوزادشان در معرض بیماری‌های آسم و آلرژی قرار می‌گیرد، همچنین استفاده از شیر خشک باعث مستعد شدن فرد به بیماری آسم و آلرژی می‌شود.

به گفته نبوی‌زاده، آلودگی هوا به ویژه آلودگی با سوخت های فسیلی در اثر ماشین ها و کارخانه ها نیز فرد را به سمت ابتلا به بیماری آسم و آلرژی می کشاند.

نشانه‌های تشخیص آسم

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سرفه‌های طولانی مدت، صدای خس خس در قفسه سینه و تنگی نفس، از علائم شایع در بروز بیماری آسم است و شاید برخی از افراد فقط یکی از این علائم را داشته باشند، افزود: سرفه‌های طولانی مدت پس از سرماخوردگی و یا خس خس قفسه سینه و تنگی نفس، می‌تواند از علایم هشدار دهنده این بیماری باشد.

نبوی‌زاده ادامه داد: فرد با مراجعه به پزشک، از نظر سابقه حساسیت‌ها در خود و بستگان برای تشخیص بیماری معاینه می‌شود، البته تست‌های آزمایشگاهی مانند تست تنفس و اندازه‌گیری کارکرد ریه نیز می‌تواند به پزشک کمک کند.

درمان آسم

وی با بیان اینکه آسم یک بیماری التهابی راه‌های هوایی است و به همین دلیل برای کنترل این بیماری، به داروهای ضد التهاب استنشاقی احتیاج است، گفت: داروهای ضد التهابی مانند استروئیدها، در بین مردم به کورتون مشهور است و مردم یک دید نادرست در مورد این دارو دارند و معتقدند که این داروها به طور کلی مضر هستند، در حالی که اگر این داروها به موقع مصرف شود، تاثیر مطلوبی دارد؛ همچنین علاوه بر استروئیدها، داروهای گشاد کننده راه‌های هوایی می‌تواند در مورد این بیماران کمک کننده باشد.

نبوی‌زاده افزود: در اسپری‌ها یا افشانه‌هایی که برای درمان بیماری آسم استفاده می‌شود، باعث شود که التهاب‌های راه های هوایی از بین برود و آسم به سمت بیماری غیر قابل کنترل پیش نرود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مراقبت از فردی که استروئید مصرف می کند، از سوی پزشک و با انجام معاینه‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در مورد چشم و مغز استخوان انجام می‌شود، ادامه داد: در صورت عدم درمان بیمار مبتلا به آسم، فرد دچار عارضه، ناراحتی و سرفه‌های ناراحت‌کننده‌ای می‌شود که می‌تواند موجب راه‌های هوایی دچار فیبروز شود و تغییرات غیر قابل برگشتی در این راه‌های هوایی داشته باشد، این در حالی است که با پیگیری درمان مناسب، فرد می‌تواند دور از علایم، زندگی طبیعی داشته باشد.

این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: بیماری آسم به وسیله محرک‌ها و یا عوامل تحریک‌کننده، شدت می‌یابد و مهم‌ترین آن سرماخوردگی است که فرد با ابتلا به سرماخوردگی، ممکن است دچار حمله آسم شود، علاوه بر این تغییر فصل و وجود گرده افشانی‌هایی که در محیط و در فصل بهار وجود دارد، باعث تحریک بیمار مبتلا به آسم می‌شود، به همین دلیل توصیه می‌شود بیماران از ورود به محل‌هایی که تحریک‌کننده وجود دارد، پرهیز کنند و داروها را نیز همیشه با خود به همراه داشته باشند.

نبوی‌زاده گفت: در کودکانی که به آسم کودکی مبتلا هستند، معمولا همراه با بلوغ، علائم آسم بهبود می‌یابد، اما در صورت وجود سابقه فامیلی، این بیماری مزمن محسوب می‌شود و شاید فرد در طولانی مدت از داروها استفاده کند، بنابراین فرد بیمار باید به پزشک به طور منظم مراجعه داشته باشد و داروهای خود را نیز استفاده کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز توصیه کرد: والدین در صورت مشاهده علائم مرتبط با آسم، از مصرف خودسرانه داروها بپرهیزند و هر چه سریع تر، کودک خود را نزد پزشک ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha