به گزارش ایسنا، آلون بن دیوید، تحلیلگر نظامی کانال ۱۳ اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی برای جنگ ادامهدار در لبنان آماده نیست و جنگ با لبنان این رژیم را به سمت فاجعهای راهبردی بزرگتر از هفتم اکتبر سوق خواهد داد.
طبق گزارش وبگاه عرب ۴۸، این تحلیلگر نظامی خاطرنشان کرد: «ارتش در حال حاضر آماده جنگ گسترده در لبنان نیست و نمیتواند یک دستاورد بزرگ در برابر حزبالله محقق کند و در بهترین حالت بتواند موقعیت خود را در شمال تغییر دهد. یک جنگ در شمال به یک سازش بد با بهایی دردناک پایان خواهد داد؛ در حالت معقولانهتر اگر جنگ پایان نیابد اسرائیل خود را در میان یک جنگ فرسایشی بیوقفه مییابد که زندگی را در بیشتر نقاط فلج خواهد کرد.
وی در ادامه افزود ارتش رژیم صهیونیستی از زمان تأسیسش در ۷۶ سال پیش، آمادگی جنگ برای ۹ ماه را نداشته است، بلکه به عنوان یک ارتش که به سرعت نیروهای ذخیره را احضار میکند، میجنگند و طی دوره کوتاهی آن را حل و فصل میکند.
دیوید همچنین گفت تمامی برنامههای نظامی که ارتش رژیم صهیونیستی قبل از هفتم اکتبر وضع کرده بود، برای جنگی بود که چندین هفته ادامه یابد و هیچکس توقع این را نداشت که این جنگ یک یا ۲ سال ادامه یابد.
وی ادامه داد ارتش نه از نظر ذخایر مهمات و نه از نظر نیرو و تجهیزات، آمادگی چنین جنگ طولانیای را نداشت. در این هفته از یکی از ۲ مرکز لجستیکی که ارتش رژیم اشغالگر در داخل نوار غزه ایجاد کرده بود بازدید شد، نیروها از نظر جسمی و روحی خسته شدهاند و این جنگ تا به امروز، در تمام برنامههای جنگی خود بیش از آنچه ارتش تخمین زده است مهمات مصرف کرده است.
این تحلیلگر نظامی همچنین گفت: از آغاز جنگ غزه، ارتش رژیم اشغالگر مقادیری از مهمات اختصاص داده شده به جنگ در لبنان را نگه داشته است و حجم آن در طول جنگ افزایش یافته است و به تدریج این شک وجود دارد که آیا این انبار مهمات برای یک دوره جنگ طولانی کافی خواهد بود یا خیر.
وی همچنین تصریح کرد هنگامی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای تأمین مهمات با آمریکا بحرانی غیرضروری ایجاد میکند، کاملاً از عواقب آن مطلع است هدف از این بحران این است که بهانهای به او بدهد و دیگران را به دلیل آغاز نکردن جنگ در لبنان متهم کند.
وی همچنین اظهار کرد نتانیاهو به خوبی میداند که جنگ علیه حزبالله در این زمان هزینههای بیشتر و دستاوردهای کمتری را به همراه خواهد داشت؛ به احتمال زیاد آمریکا در چنین جنگی در کنار اسرائیل خواهد بود، اما حتی با وجود حمایت آمریکا، این تردید وجود دارد که آیا ارتش اسرائیل در وضعیت کنونی خود میتواند به دستاوردی در برابر حزبالله دست یابد و بهایی را که جامعه اسرائیل خواهد پرداخت، توجیه کند یا خیر.
در همین راستا، تمیر هایمان، رئیس پیشین اداره اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی گفت تلآویو باید قبل از شروع جنگ با لبنان از جنگ غزه درس بگیرد.
وی در ادامه گفت: شکست در جنگ (علیه لبنان) اسرائیل را در وضعیت خطرناکتری نسبت به وضعیت کنونیاش قرار میدهد، بنابراین زمانبندی جنگ اهمیت کمتری نسبت به دستاورد آن دارد و تنها باید در شرایطی آغاز شود که ضامن پیروزی باشد.
هایمان اظهار کرد رژیم صهیونیستی فرصت پایان دادن به جنگ غزه را از طریق اقدامات سیاسی از دست داد بنابراین قبل از شروع جنگ همهجانبه علیه حزبالله باید مشخص شود که چگونه پایان خواهد یافت.
وی ادامه داد بدون عبرت گرفتن از جنگ در نوار غزه و بدون غلبه بر چالشهایی که طی آن تشدید شده است، اسرائیل خود را در موقعیتی چندین برابر مشکلتر و پیچیدهتر از وضعیت فعلی خود خواهد دید؛ بازدارندگی اسرائیل بیشتر آسیب خواهد دید، اقتصاد به شدت دچار مشکل میشود و اسرائیل در چشم جهان غرب به یک دولت منحوس تبدیل خواهد شد.
از سوی دیگر، عاموس گلعاد، ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی درجریان سخنرانیای گفت: ارتش در لبنان و غزه خوب کار میکند، اما کسانی هستند که متوجه آن نمیشوند. ما دستاوردهای تاکتیکی داریم، اما وقتی با یک هدف سیاسی استراتژیک همراه نباشد، دیگر دستاوردی وجود ندارد. ما نباید وسوسه شویم که حکومت نظامی در غزه برقرار کنیم، زیرا این منطقه در مضیقه و تنگنا است. نوار غزه با یک فاجعه دست و پنجه نرم میکند.
وی در ادامه افزود: کسانی هستند که میخواهند دوباره شهرکسازی کنند، این یک معضل است و ما را در قبال اقتصاد و جامعه مسؤول میکند و نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. ما با کل جامعه جهانی مقابله خواهیم کرد و روابط خود را با جهان آزاد و آمریکا تضعیف خواهیم کرد.
گلعاد همچنین گفت: متحد ما آمریکا تلاش دارد تا فرصتی تاریخی را برای ما جهت تشکیل یک محور استراتژیک منطقهای فراهم کند. این یک گنج استراتژیک، نظامی، امنیتی و اقتصادی برای اسرائیل و فرصتی برای دستیابی به صلح فراگیر است. این اتحاد از طریق روابط موجود امروز در زمینههای مختلف از جمله امنیتی با این کشورها به رهبری آمریکا ثابت شده است. هیچ فرصتی بهتر از این برای امنیت داخلی ما وجود ندارد.
وی در پایان تصریح کرد: ما بر سر دوراهی قرار داریم که از طریق آن یا به سمت تقویت توانمندیهای نظامی و رفتار براساس بینش سیاسی و یا یک فاجعه داخلی پیش میرویم. در چنین مواردی شعارهای متوهمانه و دروغین پیروزی فایدهای ندارد و ادامه جنگ با حماس و حزب الله نیز سودی ندارد.
انتهای پیام
نظرات