علی سلیمانپور امروز، ۶ تیرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به سه رسالت مهم پزشکی قانونی اظهار کرد: ۸ مورد فوتی در صحنه یا بعد از انتقال به مرکز درمانی داشتیم که اجساد به فاصله چند ساعت بعد از آتشسوزی به پزشکی قانونی منتقل شده و مورد بررسی و نمونهبرداری، آزمایش سمشناسی و آسیبشناسی قرار گرفتند که نتایج نهایی حدود یک ماه دیگر اعلام میشود.
بر اساس دستهبندی فعالیتهای تخصصی پزشکی قانونی شامل معاینات بالینی، معاینات اجساد و کمیسیونهای پزشکی قانونی و روانپزشکی میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان با اشاره به گزارش عملکرد سال ۱۴۰۲، افزود: در سال ۱۴۰۲ در استان گیلان ۶۶ هزار و ۶۸۴ مورد معاینه بالینی ثبت شده که نسبت به مدت مسابقه سال ۱۴۰۱، ۶ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه نزاع هم ۲۲ هزار و ۱۵۴ مورد در استان ثبت شده است، گفت: در این حوزه استان رتبه ۱۰ کشوری را دارد، آمار ثبت نزاع در استان به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت به ترتیب در شهرستان آستارا، ماسال، رضوانشهر، سیاهکل و خمام بیشتر بوده است.
سلیمانپور در خصوص پروندههای همسرآزاری گفت: در استان گیلان ۲۲۲۳ مورد همسرآزاری ثبت شده است که ۶.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و در مقایسه با کشور در رتبه ۹ قرار داریم.
مدیرکل پزشکی قانونی بیان کرد: در حوزه کودک آزاری هم ۴۴ مورد گزارش داشتیم که ۲.۱۳ درصد از آمار کشوری را شامل میشود و خوشبختانه در این حوزه رشد منفی را شاهد هستیم.
وی در خصوص مصدومان ناشی از حوادث رانندگی تصریح کرد: سال گذشته در گیلان ۱۳ هزار و ۱۷۹ نفر مصدوم ناشی از حوادث رانندگی ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، با رشد ۲.۸ درصدی مواجه بوده است که در این بخش در رتبه ۱۰ کشوری قرار داریم.
سلیمانپور ادامه داد: در حوزه مصدومین حوادث ناشی از کار ۵۸۹ پرونده داشتیم که ۰.۷ درصد رشد داشته است و گیلان در رتبه ۱۷ قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان گفت: ۲۴۷ نفر سقط قانونی ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۱، ۳.۴ درصد رشد داشته و در این حوزه گیلان در رتبه ۱۴ کشور قرار دارد؛ از ۲۴۷ پرونده سقط جنین قانونی ۱۹۹ مورد مجوز سقط گرفتهاند؛ از نظر سقط درمانی شرایط مادر باردار در نظر گرفته میشود، در پزشکی قانونی از نظر سن حاملگی ۱۸.۵ هفته عروج روح تخمین زده شده و تا این سن اگر جنین دارای اختلالات یا بیماری ژنتیکی باشد یا ادامه روند حاملگی حیات مادر را به خطر بیاندازد، مجوز سقط درمانی توسط قاضی صادر میشود.
وی در خصوص معاینات اجساد افزود: در سال ۱۴۰۲، در استان گیلان ۱۹۹۱ مورد معاینه اجساد ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ ۵.۶ درصد رشد داشته است. همچنین ۵۸ فوتی ناشی از غرق شدگی داشتیم که در این بخش کاهش رشد ۵۱ درصدی را شاهد هستیم.
سلیمانپور بیان کرد: در سال گذشته در گیلان ۱۰۷ فوت ناشی از سوختگی داشتیم که در استان به دلیل حادثه کمپ ترک اعتیاد لنگرود و فوت ۳۶ نفر در این حادثه، شاهد رشد ۱۱۹ درصدی در این حوزه هستیم. همچنین ۳۳ نفر بر اثر برق گرفتگی در استان فوت کردند که در استان ۱۰ درصد رشد داشته است و در جایگاه ۹ کشور قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان اضافه کرد: ۸۳ مورد فوت ناشی از سقوط از بلندی را شاهد هستیم که در رتبه ۱۰ کشور قرار گرفتهایم، همچنین ۲۴ نفر بر اثر ضربات ناشی از سلاح سرد فوت کردند و ۱۰ نفر را به دلیل مسمومیت مونوکسیدکربن از دست دادیم که در این حوزه رشد کاهشی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۶ نفر بر اثر مسمومیت دارویی فوت کردند که ۲۳.۱ درصد رشد داشته و در این حوزه در رتبه ۱۴ کشوری قرار داریم، ادامه داد: ۵۹۳ نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را در استان از دست دادند که نسبت به سال ۱۴۰۱ یک درصد کاهش داشته است، از این تعداد ۱۲۸ نفر در تصادفات درون شهری، ۴۴۴ نفر در تصادفات برون شهری و ۲۱ نفر در تصادفات جادههای روستایی فوت شدهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۶۹ نفر فوتیها عابرین پیاده، ۱۷۱ نفر فوتشدگان موتورسوار و ۲۵۹ نفر سایر وسایل نقلیه بودند، افزود: از مجموع فوتیهای تصادفات رانندگی ۸۹ نفر خانم و ۵۰۴ نفر آقا و همچنین ۵۲۰ نفر ساکنین گیلان و بومی و ۷۳ نفر ساکن غیر گیلان بودند. بیشترین علت فوت صدمات متعدد و ضربه به سر و گردن گزارش شده، شهرستانهای رشت، تالش، لاهیجان و صومعه سرا به ترتیب بیشترین فوت ناشی از تصادفات رانندگی را داشته است.
سلیمانپور تصریح کرد: در سال گذشته در گیلان ۱۲۰ نفر را بر اثر فوت ناشی از مصرف مواد مخدر و روانگردان از دست دادیم که ۱۱۴ نفر آقا و ۶ نفر خانم بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان بیان کرد: سال گذشته ۱۲۹۴ پرونده را در کمیسیونهای پزشکی قانونی، روانپزشکی بررسی کردیم که ۳۴۲ مورد قصور پزشکی شامل ۸۹ فوتی و ۲۵۳ مصدومیت میشد که از مجموع ۳۴۲ پرونده، ۱۷۴ مورد منجربه محکومیت کادر درمان شد و ۱۶۸ مورد تبرئه شدند، ۶۳ مورد بررسی علت فوت، ۳۸۱ مورد روانپزشکی بوده است، از مجموع پروندهها ۱۰۲۰ مورد مربوط به کمیسیون نوبت اول و ۲۷۴ مورد مربوط به کمیسیون نوبت دوم بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، ۴۴ درصد افزایش داشته است، رتبه ۷ کشور را از نظر پروندههای ارجاعی و رسیدگی داریم.
وی ادامه داد: بیشترین پرونده به ترتیب مربوط به پزشک عمومی، جراحی عمومی، جراحی زنان و زایمان، دندانپزشکی و پرستاران بوده است.
سلیمانپور با بیان اینکه چهارمین حوزه فنی و تخصصی پزشکی قانونی آزمایشگاه است، گفت: در سال گذشته ۲۸۹۴ پرونده سم شناسی داشتیم که ۲۲ هزار و ۲۸۸ نمونه آزمایش بر روی این پروندهها انجام شده است. همچنین ۱۶۸ پرونده آزمایشگاه ژنتیک DNA داشتیم که ۴۳۹ استخراج نمونه انجام گرفت.
مدیرکل پزشکی قانونی گیلان ادامه داد: جداسازی پروندههای قابل امحاء، ساماندهی اتوماسیون اداری در بخش معاینات بالینی، پیگیری تخصیص اعتبارات حوزه عمرانی، راه اندازی بخش تشریح شهرستان رودبار، تکمیل بخش بهداشت و تصفیه مرکز لاکان، انجام تعمیرات متعدد، پیگیری تکمیل تجهیزات تخصصی در استان، اضافه شدن تجهیزات آزمایشی بهروز، نوسازی ناوگان نقلیه، پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری از جمله اقدامات پزشکی قانونی استان در طول سال ۱۴۰۲ بوده است.
انتهای پیام
نظرات