• چهارشنبه / ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403040603715
  • خبرنگار : 71415

گزارش رسانه آمریکایی از دلیل کاهش تحویل تسلیحات آمریکا به تل‌آویو

گزارش رسانه آمریکایی از دلیل کاهش تحویل تسلیحات آمریکا به تل‌آویو

رسانه‌ آمریکایی به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد، تحویل تسلیحات این کشور به رژیم صهیونیستی نسبت به ماه‌های اول جنگ غزه کُندتر شده چون سفارش‌های قبلی فروش تسلیحات به این رژیم تکمیل شدند و هم‌زمان سفارش‌های جدید کمتری از سوی رژیم صهیونیستی برای دریافت تسلیحات ثبت شده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» گزارش داد در یک هفته گذشته روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی تحت تاثیر شکایت‌های «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم از آمریکا از بابت کُند شدن روند تحویل تسلیحات آمریکایی به صهیونیست‌ها قرار گرفته و در حالی که نتانیاهو گفت حجم فعلی تسلیحات تحویل داده شده آمریکا به این رژیم قطره‌چکانی شده، اما دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا این موضوع را رد می‌کند.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، هم مقام‌های آمریکایی و هم مقام‌های تل‌آویو قبول داشتند در میزان تسلیحات تحویل داده شده از سوی واشنگتن به صهیونیست‌ها از ماه مارس، یعنی تقریبا از همان زمانی که واشنگتن اجرای سفارش‌های تسلیحاتی موجود را به پایان رساند، دستخوش تغییر شده است.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد، سرعت کنونی تحویل تسلیحات به تل‌آویو به وضوح در مقایسه با نقل‌وانتقال هوایی حجم عظیمی از ده‌ها هزار سلاح در ماه‌های اولیه پس از شروع جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آهسته‌تر شده و تقریبا مشابه با سطح تسلیحات تحویل داده شده در زمانی که جنگ نبود، یا حتی بالاتر از آن است.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا بیان داشت: «سرعت کنونی تحویل تسلیحات را اگر بالا نخوانیم، اما معادل سرعت زمان عادی است اما در مقایسه با ماه‌های نخست جنگ کُندتر شده است.»

این در حالی است که «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه گفت رژیم صهیونیستی احتمالا در مدت اخیر سطح سفارشات تسلیحاتی خود را کمتر کرده است.

نتانیاهو چند روز پیش به کابینه خود گفت از حدود چهار ماه پیش شاهد «تعلیق چشمگیر» ارسال محموله‌های تسلیحات به تل‌آویو هم‌زمان با ورود ارتشش به شهر رفح، در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه بوده است. او ادعا کرد تصمیم خود برای طرح علنی این موضوع به منظور خارج شدن از مخمصه را «از روی سبکسری» نگرفته است. دولت بایدن اعلام کرده تغییری در کلیت سیاستش برای مسلح کردن صهیونیست‌ها ایجاد نکرده است.

یک مقام کاخ سفید در یک بیانیه گفت: «ما مکررا موضعمان پیرامون این مساله را شفاف‌سازی کرده‌ایم و قرار نیست دائما به بیانیه‌های سیاسی نخست‌وزیر اسرائیل پاسخ دهیم.»

اخیرا «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سفری به واشنگتن داشت و سه‌شنبه با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه، «ویلیام برنز» مدیر سازمان سیا و «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا دیدار کرد، در حالی که امروز چهارشنبه به دیدار «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت بایدن می‌رود.

مقام‌های آمریکایی به وال‌استریت‌ژورنال گفتند، موضوع فروش تسلیحات جزو عناوین بحث‌هایی است که در جریان مذاکرات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آمریکا مطرح می‌شوند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، بسیاری از تسلیحات ارسالی ایالات متحده برای تل‌آویو بدون هیچگونه افشای علنی و اغلب با استناد به قراردادهای قبلی فروش تسلیحات و با برداشت از انبارهای ارتش آمریکا و تدابیری دیگر که نیاز به ارسال اطلاعیه علنی برای کنگره از سوی دولت واشنگتن ندارند، بوده‌اند.

این رویکرد دولت واشنگتن کار را برای ارزیابی اینکه آمریکا چه نوع تسلیحاتی را و در چه مقدار همچنان برای صهیونیست‌ها می‌فرستد، دشوار ساخته است.

برخی چهره‌های مترقی در حزب دموکرات در اعتراض به کشتار غیرنظامیان توسط رژیم صهیونیستی در غزه دولت بایدن را تحت فشار گذاشته‌اند تا ارسال تسلیحات به این رژیم را قطع کند. جدیدترین‌ آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت حماس در نوار غزه نشان داده‌اند تاکنون در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه این باریکه بیش از ۳۷۰۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

«جاش پل» یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آرمریکا که در ماه اکتبر در اعتراض به مدیریت جنگ غزه توسط دولت بایدن از سمتش استعفا داد، گفت این فقدان شفافیت پیرامون تسلیحات فروخته شده به تل‌آویو در راستای کمک به دولت واشنگتن بوده است.

او خاطر نشان کرد: «به این ترتیب آن‌ها مجبور به سر و کله زدن هر روزه بر سر این که چه چیزهایی تحویل داده‌اند، نیستند. آنها نمی‌خواهند راجع به تسلیحات انتقال یافته حرف بزنند.»

قراردادهای عمده فروش تسلیحات آمریکا به طرف‌های خارجی معمولا به کنگره اطلاع‌رسانی می‌شوند.

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» پیشتر گزارش داده بود، در جریان جهش اولیه ارسال تسلیحات آمریکا به اراضی اشغالی بعد از شروع جنگ غزه ۶۰۰ مورد قرارداد فروش بالقوه نظامی به ارزش بیش از ۲۳ میلیارد دلار بین آمریکا و تل‌آویو مطرح شد.

مقام وزارت خارجه آمریکا به وال‌استریت‌ژورنال گفت اوایل سال جاری میلادی واشنگتن نزدیک به تکمیل اجرای قراردادهای موجود فروش تسلیحات به تل‌آویو قرار گرفت و الزام یافت که برای سفارش‌های تسلیحاتی جدید به کنگره نزدیک شود.

«جیورا ایلاند» مشاور امنیتی سابق کابینه رژیم صهیونیستی گفت در ابتدای جنگ غزه دولت بایدن حجم تسلیحاتی را که در زمان عادی در بازه‌ای ۲ ساله به تل‌آویو می‌داد، برای تحویل در عرض ۲ ماه تسهیل کرد. او گفت پس از آن روند تحویل تسلیحات کُند شد اما لزوما به خاطر دلایل سیاسی نبود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha