• چهارشنبه / ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403040603673
  • خبرنگار : 71498

آب خاکستری وارد ساختمان‌های مسکونی می‌شود

آب خاکستری وارد ساختمان‌های مسکونی می‌شود

باتوجه به افزایش و به عبارت بهتر هدر رفت آب در منازل مسکونی، طرح استفاده از آب خاکستری در فلش‌تانک‌ها و آبیاری فضای سبز مورد بررسی جدی قرار گرفته است.

به‌گزارش ایسنا، فاضلاب تولید شده در خانه شامل فاضلاب تولیدی آشپزخانه، حمام و ماشین لباسشویی (به جز فاضلاب توالت) آب خاکستری می‌گویند که تقریباً ۵۰ تا ۸۰ درصد فاضلاب شهری را تشکیل می‌دهد. آب خاکستری پس از تصفیه، می‌تواند بسته به نوع و میزان تصفیه اعمال شده، برای مصارف غیر شرب، آبیاری سطحی و زیرزمینی، لباس‌شویی و سرویس بهداشتی، مورد استفاده مجدد قرار گیرد. درواقع می‌توان مسیر لوله کشی آب خاکستری را در خانه یا ساختمانی تغییر داد و پس از تصفیه برای مواردی که ذکر شد مورد استفاده قرار بگیرد.

البته تصفیه و استفاده از آب خاکستری الزامات فنی و بهداشتی زیادی دارد اما اگر بتوان از آن بهره گرفت، باعث می‌شود بخش اعظمی از آبی که استفاده شده مجدداً بازچرخانی شود و از آب شرب استفاده نشود. در برخی کشورها و ژاپن از این پکیج‌ها استفاده می‌کنند و تسهیلاتی برای آن در نظر گرفته‌اند ولی در ایران یک بحث جدید و نو در محسوب می‌شود.

از سال ۱۳۹۸ موضوع بازچرخانی آب خاکستری در وزارت نیرو پیگیری می‌شود، حفاظت از آب شیرین، حفاظت از منابع آب سطحی و زیرزمینی و تأمین آب از مزایای استفاده مجدد از آب خاکستری است. طبق بند ع تبصره ۸ بودجه ۱۴۰۲ باید از ظرفیت‌های پساب فاضلاب و منابع غیرمتعارف در بخش صنعت و کشاورزی استفاده کنیم که در این زمینه تاکنون صنایع بزرگی چون فولادمبارکه اصفهان، ذوب‌آهن اصفهان و صنایعی در خراسان جنوبی، خراسان رضوی و کرمان قراردادهایی را در جهت ایجاد تأسیسات جمع‌اوری، تصفیه و انتقال پساب منعقد کرده‌اند و در زمینه کشاورزی نیز اقدامانی در راستای جایگزینی پساب در بخش‌های غیرمثمر و آبیاری فضای سبز با منابع متعارف آغاز شده است.

آنطور که هاشم امینی - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به‌تازگی اعلام کرده استفاده از منابع آب خاکستری در ساختمان‌های مسکونی نیز در دستور گار قرار گرفته است این اقدام، اقدامی مهم در راستای مدیریت بهینه مصرف آب در ساختمان‌ها است به‌گونه‌ای که از پساب تصفیه‌شده آب مصرفی در روشویی‌ها و سینک ظرفشویی بتوان با بازچرخانی و تصفهی در ساختمان‌ها، برای فلش‌تانک‌ها و آبیاری فضای سبز همان ساختمان‌ها استفاده کرد.

به گفته وی در این زمینه باید سازمان نظام مهندسی ساختمان پای کار بیاید تا با تأکیدات قانونی و ظرفیت‌های مباحث ۱۶ و ۱۹ قوانین ساختمان بتوان این امر مهم را پیاده‌سازی کرد.

از کل آبی که در یک واحد مسکونی مصرف می‌شود، ۴۰ درصد صرف استحمام، ۲۰ درصد صرف ماشین لباسشویی و ظرفشویی، ۱۲ درصد صرف شست و شوی دست و مسواک زدن و ۱۰ درصد صرف آبیاری گل و گیاه و مابقی صرف شرب، پخت و پز و ... می‌شود. درواقع حدود ۷۰ درصد فاضلاب‌های خانگی، آب خاکستری است و در حال حاضر باتوجه به اینکه وضعیت منابع آبی کشور مطلوب نیست و بخش زیادی از این آب‌ها امکان بازچرخانی دارد باید به این موضوع توجه حدی‌تری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۹:۴۱

من از این عمر۵۸سال ۴۰سال دارم از آب خاکستری استفاده میکنم وباوجودپادردودیسک کمرجداگانه آبهارابرای مصرف مثلا آب شستشوی میوه وسبزی برای باغچه وگلدان حتا حیاط خانه را با تی تمیزمیکنم درروشویی زیر شیرسطل جمع آوری آب درسینک ظرفشویی آب تمیزرابرای مصارفی همچون تمیزکاری منزل استفاده میشه یعنی ی قطره آب هدرنمیره وبهینه استفاده میشه برق بازیافت و....ب مادرمون طبیعت بی احترامی نکنیم

avatar
دیروز ۱۱:۳۰

دراصفهان که کل فاضلاب شهر رانیمه شبها ساعت ۱ تا۳ رها سازی میکنند درمحدوده پل چوم روستای قلعه چوم پایه های پل تاریخی چوم راهم امتری برای تعمیرات بالا اوردهاند تمام اهالی روستا مبتلا به ناراحتی ریوی ناشی از بوی تعفن فاضلاب شده یا مهاجرت کرده اند

avatar
دیروز ۱۸:۲۱

خوب همین الان هم این اب هدر نمی رود. داخل زمین می رود. و تصفیه و صاف می شود. و دوباره مورد استفاده قرار. می گیرد