حجتالاسلاموالمسلمین سیدمهدی ذاکری در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر جریان عید غدیر اظهار کرد: در خصوص امامت و ولایت اهل بیت(ع) مکررا نسبت به آن اشاره شده که اسلام بر پنج اصل از جمله نماز، روزه، جهاد، حج و ولایت بنا شده که تاکید بسیار ویژهای به آن نیز شده است.
وی اضافه کرد: عصمت، شجاعت، قدرت از جمله ویژگیهای پیامبر(ص) است که بر همین اساس جانشین خود، حضرت علی(ع) را به دستور خداوند برای همه امت خود معرفی کردند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: افرادی که کوته فکر بودند گمان میکردند پیامبر اکرم(ص) انتخاب جانشین خود را تنها در روز غدیر انجام دادهاند، اما پیامبر(ص) از روز اول دعوت علنی خود خلافت و امامت امیرالمومنین علی(ع) را تا روز آخر معرفی کردند و این موضوع در احادیث بسیار روایت شده است.
ذاکری عنوان کرد: هنگامی که پیامبر اکرم(ص) اقوام بزرگ قریش را برای ناهار دعوت کردند، فرمودند «هر کس به من ایمان آورد خلیفه و جانشین بعد از من خواهد شد و کسی جز امام علی(ع) اعلام وفاداری نکردند و پیامبر اکرم(ص) فرمودند «من کنت مولا فهذا علی مولا» هرکه من مولای اویم پس علی مولای اوست». معرفی امام علی(ع) در روز عید غدیر به عنوان جانشین پیامبر اکرم(ص) باعث شد تا این موضوع به رسمیت شناخته شود.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر از افراد حاضر در آن محل بیعت گرفتند و در آن روز سفارش کردند که از امیرالمومنین علی(ع) تبعیت کنید و مامور شدند که رسالت خود را تبلیغ کنند.
ذاکری اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) به عنوان ولایتمدار خطاب کردند و فرمودند که «سخن خدا این است که زن و مرد با حضرت علی(ع) بیعت کنند»، مردان که برای بیعت دست دادند اما در رابطه با زنان، خیمهای به پا کردند و ظرف آبی را در آن خیمه قرار دادند تا امیرالمومنین(ع) دستشان را در ظرف آب قرار دهند و از طرف دیگر هم خانمها دست خود را در ظرف آب قرار دهند و با امیرالمومنین علی(ع) بیعت کردند.
وی اظهار کرد: در جریان روز غدیر پیامبر اکرم(ص) با خواندن حدیث که خطبهای بسیار مفصل بود حدود دو ساعت به طول انجامید سخنان خود را آغاز کردند و در اواخر خطبه خود اعلام به وحدانیت و پیغمبری خود میکنند که من وظیفهای بر عهده داشتم و آن را انجام میدهم.
این کارشناس مذهبی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه جایگاه عید غدیر در معارف اسلام و تاریخ مسلمانان چگونه است، اظهار کرد: در اسلام عید فطر و قربان از جمله اعیاد معروف است، اما بزرگترین عید در مبانی دینی عید اللهاکبر یعنی بزرگترین عید خداوند نیز به شمار میرود.
وی افزود: در کتاب مفاتیح الجنان زیارت امیرالمومنین(ع)، غسل، روزه که نشانه بزرگی و عظمت آن روز است و پاداش بسیار زیادی را به همراه دارد، صدقه، اطعام کردن، لباس نو پوشیدن و شادکردن مومنان از جمله اعمالی است که در این روز بسیار سفارش شده است.
ذاکری افزود: روزه گرفتن در روز عید غدیر بسیار اهمیت دارد و متوجه میشویم که مردم در هیچ نسلی نسبت به عید غدیر بیتفاوت نخواهند بود و برای زنده نگه داشتن این روز تلاش میکنند و این موضوع نشان دهنده اهمیت روز غدیر برای مومنان و شیعیان است.
وی عنوان کرد: طبیعتا مردم به دلیل اینکه افراد سید نمایندگان و یادگاران امیرالمومنین علی (ع) هستند و در نبود امام زمان(عج) که بزرگترین یادگار امام علی(ع) است به دیدار بزرگتر خود میروند و مرسوم است که بزرگان سید در این روز عیدی دهند.
این کارشناس مذهبی در پاسخ به این پرسش که چگونه افراد به خصوصیات اخلاقی حضرت علی(ع) نزدیک شوند، خاطرنشان کرد: مناسبتهایی که وجود دارد از جمله شهادت و ولایت که بهترین بهانه است و توصیه میکنم که به تمام مردم به ویژه جوانان کتابهایی که متناسب با سیره زندگی اهل بیت(ع) است، هدیه داده شود.
ذاکری تصریح کرد: شاید جوانان گرایش و جذابیت به این نوع کتابها نداشته باشند اما در ایام عید غدیر به دلیل اینکه ذهن مردم آماده است پذیرش ولایت و امامت بهتر بر روی آنها تاثیر میگذارد. همچنین بهتر است برای عیدی دادن از هدایایی که جنبه فرهنگی، علمی و معرفتی دارد استفاده شود که متاسفانه کتاب هدیه دادن در کشور ما بسیار کمرنگ شده است.
انتهای پیام
نظرات