سید رضا صدرالحسینی، در گفتوگوی زنده با استودیو مثبت و منفی پلاس ایسنا، ضمن ارزیابی صحبت های کاندیداها در چهارمین دور از مناظرات انتخاباتی پیرامون مباحث سیاست خارجی، بیان کرد: من باید این نکته را بگویم که یکی از مولفههای رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی شناخت دقیق او از نظام بینالملل کنونی و اینکه ما در حال حرکت به سمت یک نظام بینالملل جدید هستیم، میباشد. نقشآفرینی که جمهوری اسلامی ایران میتواند باتوجه به جایگاه ویژهای که جمهوری اسلامی از لحاظ ژئوپلوتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک دارد باید کاملا این ویژگی ها را رئیسجمهور آتی متوجه باشد و از کارشناسان نخبه در هر یک از این موارد بهره کافی را ببرد.
وی اظهار کرد: نظام بین الملل لحظهای غفلت را نمیپذیرد. مانند مسابقه اتومبیل رانی است که لحظهای اگر راننده خودرو بیتوجهی به اطراف، پیرامون و جلو داشته باشد، قطعا و یقینا آسیبهای بسیار سنگینی را کشور متحمل خواهد شد؛ بنابراین به نظر میآید که شرایط کنونی در نظام بینالملل و این سیالیتی که در حال حاضر وجود دارد و اینکه ما چه تصویری از آینده خواهیم داشت، یکی از موضوعات بسیار با اهمیتی است که رئیسجمهور باید در دوره چهاردهم متوجه باشد.
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل تصریح کرد: نکته حائز اهمیت بعدی اقداماتی است که در یک دهه گذشته صورت گرفته است. آنچه که ما را در حوزه سیاست خارجی متوقف کرده است و آنچه که ما را در سیاست خارجی پیش برده است. باید در اینجا یاد و نام و خاطره شهید امیرعبدالهیان را زنده نگهداریم. وظیفه خود میدانم که این نکته را بگویم که در طول سه سال گذشته تجارب قابل توجهی در حوزه سیاست خارجی با تلاش آقای امیرعبدالهیان و دستگاه ذی ربط صورت گرفت.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین رییسجمهور در دوره چهاردهم باید شناخت کافی از اقدامات سه سال گذشته دستگاه خارجی و مشاورینی که در این رابطه کار کردند و موتور محرکه آنان که وزیر امورخارجه بوده داشته باشد تا بتواند مسیر پی ریزی شده در عرصه سیاست خارجی دولت شهید رئیسی را با سرعت بیشتر باتوجه به تحولات پیش رو پیش ببرد. اما ارزیابی بنده از مطالبی که کاندیداهای محترم تا به اینجای برنامه مطرح کردند این بود که کم توجهی به برخی از اصول و سیاست های شناخته شده روابط بین الملل میباشد.
وی افزود: من این را به طور کلی میگویم. البته برخی از عزیزان در این زمینه برنامه دارند. نوع ادبیات آنان یک ادبیات قابل توجه است. اما آنچه که میتوانم در مورد تقریبا این دو ساعت مناظره بگویم این است که انتظار بنده در حوزه سیاست خارجی از کاندیداها بیشتر بود. البته یکی از دلایل نیز موضوع های غیرمرتبط است که برخی از کاندیداهای محترم مطرح میکنند و بیبرنامگی برخی از کاندیداهای دیگر میباشد.
وی خاطر نشان کرد: به نظر اگر سازمان صدا و سیما تلاش میکرد تا با کارشناسان مجرب حوزه بین الملل و روابط خارجی گفتوگو کند و کاندیداها تلاش خود را میکردند تا به سوالات پاسخ دهند میتوانستیم یک شناخت دقیقی از نگاه رئیسجمهور آینده که در بین این شش کاندیدا وجود دارد، پیدا کنیم. هنوز درصد قابل توجهی این فهم و درک برای بنده به وجود نیامده است اما حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد توانستم برداشت از نگاه کاندیداها داشته باشم اما انتظار من بیشتر بود.
انتهای پیام
نظرات